![]() |
|
Врска меѓу Македонците иТракијците и јази |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Автор | |
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ке си напишете дека Македонскиот јазик сте го научиле - кога туркомонголите можеле да го научат зошто па тракијците да неможат да го научат.
И ти се молам реши се туркомонголин ли си или не си - ако не си туркомонголин реагирај кај твојата влада а не кај мене ![]() |
|
![]() |
|
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Ќе ти кажам ако ми кажеш првичната борба на Миладиновци за што е и која вера подоцна се спремни да ја прифатат за да добијат своја Црква.. И потоа ќе ти кажам зошто Миладиновци застанале зад бугарската идеја. И не ми збори за Тракијците, како сакаат така нека прават. Јас за разлика од некои, не се мешам кај туѓите народи. А уште еднаш ќе повторам ( за последен пат ) дека за провокацијата има кој да одлучи. Тоа е модераторот. И чинам се договоривме лично да не ми се обраќаш. Само можеш да ми коментираш пост без да ме прашуваш каква нација ќе бидете без јазик. |
|
![]() |
|
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
Темата е за Тракийците и Македонците, нели?
И как да не се обракям лично, кога ти си напишал нещо за Миладиновци и църквата и сакам ти да обясниш, не сакам некой друг. Що да кажам - МОДЕРАТОРЕ, ПРАШАЙ ГО ОВОЙ ЩО НАПИЩАЛ ТОА И ТОА КАКО КЕ ГО ОБЯСНИ? |
|
![]() |
|
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Да бе извини што не ти одговорив одма, бев до продавница.
Власите биле припадници на Грчката Црква, иако некои биле поврзани со Егзархијата. Единствено на Власите им е јасна етничката определба ( иако самите ретко се изјаснувале како такви туку како Грци и Бугари и Македонци ). Инаку и самиот поим Грци во делото не мисли на Грци, туку на погрчени. Таа песната за Костурчето ( Грче Костурче ) не мисли на вистински Грци ( мојата мајка има потекло од таму ) и немало Грци таму, меѓутоа многу погрчени-како што знаеш таму грчката пропаганда била многу јака. Затоа и пее за Грци. А реално гледано во Македонија имало многу малку Грци. |
|
![]() |
|
Не мислев за тоа. Јас ќе ти објаснам ( иако прво ти да одговориш на прашањата ) ама не сакам да ме прашуваш за лично мислење и работи поврзани со мој начин на гледање итн. Се надевам сега е јасно. |
|
![]() |
|
П.С. Да бе јас одам во 19 и 30 на тренинг, до 21 и 30 сум на тренинг, ако имаш прашање слободно прашувај си, па ако треба и по ЛП ( ова важи и за останатите ). Штом дојдам, ќе се потрудам да одговорам ( се разбира ако знам ). ![]() |
|
![]() |
|
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
слободно оди на тренинг
![]() |
|
![]() |
|
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Izvini odam oftopic ama kako ti i drugite dragi gosti od Azija go naucivte standardniot jazik na Republika Makedonija?Mislam...makedonski,kako sto zboram i jas,bidejki bugarski potpolno razbiram,ama ne mozam da se izrazam najdobro. Me interesira,sakam da naucam bugarski(da govoram na zadovolitelno nivo). Ushte ednas izvinite za offtopic. |
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
![]() |
|
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
Има само некои незначайни разлики од македонскиот, ако ги сфатиш, нема да имаш проблем.
|
|
![]() |
|
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Da da,imam se svateno,i nemam poveke maka da ja citam kirilicata so extra bukvi kako ja ju sht i taja polu bukvata,ama problemot mi e fondot na zborovi,dobro veruvam deka toa e najmaliot problem. Zoshto i jas da ne pominam malku vreme na nekoj bugarski forum :) |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Eee Mersi :) |
|
|
|
![]() |
|
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
абе ти си зборувай и си пишувай по македонски бе - ке те разберат
даже може да ти одговорат на македонски ако си случил на македонче Изменето од да бе - 25.Октомври.2008 во 15:09 |
|
![]() |
|
lav4eto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Koj ќе го разбере, ако зборува македонски бе?
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |