|
Тестирања на крајот на учебната година |
Внеси реплика | страница <1 34567 30> |
Автор | |||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ма будали м.м.е.експериментални глувци како да сме!Пилот закони си пуштаат не им фаќа умот дека некој ќе си расипе оценки на вакви срања а знаеме колку е тешко да се запишеш на факултет деновиве! |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
... aman zoshto tolku strav?! Veruvajte deka testovite povekje se baziraat na trajnite znaenja odnosno od sekoj nastaven materijal da se zapamti ona shto e vazno i shto naogja primena i vo zivotot. Ne moze ocenkite totalno da se rasipat. Nie nastavnicite i profesorite go istaknuvame i faktorot usten odgovor, aktivnost na cas, ucestvo vo sekcii. Znaci i toa kje se vrednuva.
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ПРОТЕСТ ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ
Средношколците против единици за наставниците ...a zoshto site se ubedeni deka nastavnicite kje dobijat edinici... shto pravime ako decata gji potvrdat petkite... kje im se kacat li platite na nastavnicite... |
|||
maestro13
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 428 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Леле ова наставниците коси почнаа да кубат уверени дека ќе добијат казни
|
|||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
мамамд,... неделава правам три теста, од кои еден денес завршив,... и уште два, еден во четврток и еден во петок.... верувај дека не знам главата каде ми е... и тоа за една - две темички.... како ќе ме биде мене на крај година кога јас ќе треба да го полагам цел учебник ?? ќе треба да спобудалам за да извадам солидна оцена... минатата година, професорот по физика ни даде годишен тест... колку да видел знаењето на учениците... немаше некој јунак што извади 5ка... што останува за другите предмети ?? едно големо НЕ ! |
|||
blesava
Нов член Регистриран: 03.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
testovi na kraj na godina e naj pametno ne6to vo obrazovanieto kaj nas...za6to nikoj ne im objasni na decava deka toa e ednostaven na4in da si ja popravat ocenkata,da ne odat vo juni ili avgust na polaganja i na kraj za da si ja spasat godinata. Ova e super zakon zatoa 6to se za6titeni(so maturata)od edna strana , so zadolzitelnoto i so ovie testovi..kamo ja koga u4ev da be6e taka...eeej pozz za site
|
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...dilemi nema...kje se sprovede ...kako shto se sprovede i polaganjeto matura...
Контролните тестови се воведуваат на крајот од годината, а учениците, по случаен избор, ќе полагаат еден од предметите кои ги учеле во текот на годината. Може да се случи ученици од некои паралелки да бидат тестирани и по два предмета, но тоа нема да биде повеќе од 10% од паралелките во државата. Екстерните тестови на крајот од годината се воведуваат за да се оцени работата на наставниците, но доколку оценката на ученикот добиена на екстерниот тест е за две оценки различна од онаа на наставникот, ќе се коригира. |
|||
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
soglasuvam se so Biserna.. |
|||
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
|
|||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А како го знаеш ова ти кога се уште министерството нема одлучено на колку предмети и на колкав материјал ќе се полага.Од објавувањето на законот во службен весник(тоа беше крајот на јули)мислам дека министерството има рок од 6месеци да одлучи за овие поединости.Значи точни информации ќе се знаат најрано во јануари.Ова сега се само шпекулации.Полагањето на само еден предмет е намерно пуштена шпекулација(да не речам лага)за да се смират учениците.... |
|||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во Скопје има околу 30.000средношколци и уште толку во другиот дел од Македонија!И ние пак спиеме на уши и ги преќутуваме сите идиотизми на нашето министерство за образование кои не третираат како експериментални глувци и само ни воведуваат ,,новини,, од Западот!Само не знам за колку глупави не сметаат?Од западот ги земаме само лошите работи-добрите работи не ни требаат...
Зошто на никој не му текна да го скрати малку преобемниот материјал?На запад е 10пати по мал(зборувам за европа,во споредба со САД нашите ученици се прави Научници!)Па вие(ние)средношколци мислете му ја!Дали сте свесни за моќта на 60.000ученици?!Свесни сте што можеме со добра организација?Можеме да го промениме уставот а не пак некој мочан закон! Време е работите да почнат да се менуваат.... Изменето од Zajcef - 08.Октомври.2008 во 22:18 |
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...pred pomalku od 10 ggodini se sprovede pilot nacionalno testiranje so ucenicite od IV odd. po predmetite makedonski i albanmski jazik... i matematika... Lavinata za vakvi testiranja zapocna togash bidejki rezultatite bea katastrofalni... togashnata ideja beshe da se testiraat ucenicite po zavrshuvanjeto na eden obrazoven kvartal...odnosno IV odd. VIII odd i IV sredna. Sega neshto se promeni vo strategijata odnosno se voveduva testiranje na krajot na sekoja ucebna godina... mora prvo da mine pilot testovi...isto beshe i so maturata... imashe pilot pa potoa se sprovede polaganjeto... |
|||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
protiv
|
|||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На кој начин ова беше одговор на мојот пост? |
|||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
значи на некои ,,паметни,, им текнало дека треба да го проверат професорот по ликовно и по математика... па ајде едниов клас нека полага математика... лесно е тоа ќе научат... машини сме ние... а другиов ајде нека полагаат ликовно... боите да ги мешаат.... ако веќе полагаме, треба сите исто да полагаат,... можеби мене ќе ми се трефне да полагам македонски, а на друг клас физика... каде е правдата ?? или ние во случајов сме само експериментални глувчиња, колку да видат како ќе оди работата ??? абе ајде... ако е за така, за само да видат што и како ќе се случи со овие тестови,... тогаш не треба оценките да ни зависат од тоа... барем не првата година... бидејќи, ни еден научник не го продава новиот лекот веднаш на болен човек... им го дава прво на глувците... |
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |