|
Wicca-религија на вештерките |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | |||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nema loso. Ne bev so cel da te navredam, samo ti kazuvav deka Wicca-nite i site drugi nevernici ke gorat vo pekolot, a ti prodolzi da si veruvas vo Boga i jas veruvam i ke si zivees vecno vo Bozjoto Carstvo. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
Ani4ka_xxxxxxxx
Сениор Регистриран: 30.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 163 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
така е.. ами тој другар ти Wiccaн, шо ке биди со него |
|||
St|Ll wA|t|nG f0r mY pR|nCe ChArm|nG...
|
|||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ke gori vo pekolot. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
JackTheBiscuit
Нов член Регистриран: 06.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова као кога првиве (големи) ретардирани религии не можат да ги добијат сите можни "сакати и праведни", се прават вакви култови за останатите наивковци да си се групираат. Совршен микс на некои досегашни митчиња, легенди, квази-наука и смешни ритуали.
Овие како и сите христијани, муслимани, евреи, скиентолози (итн) треба да научат една важна животна лекција - а тоа е да не се биде глуп. |
|||
Ani4ka_xxxxxxxx
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
имам едно прашање во врска со темава!
Филмот за Волшебничките шо беше на а1, дали сестрите всушност беа wicca-ни ( глумеа wicca-ни во филмот?) дали тие веруваат во таа религија затоа што често во филмот го среќавав знакот на wicca, потоа според ритуалите,и на ова писмо , напишано е со рима исто како и магичните зборови што ги кажваа во филмот,и освен тоа што е најважно, знакот на тројството е всушност еден од знаковите на wicca! дали the charmed ones всушност беа wicca-ни?? Изменето од Ani4ka_xxxxxxxx - 27.Август.2008 во 19:29 |
|||
|
|||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas ke ti odgovoram. Tie bea Hristijanki koi veruvaa vo Gospod, no bea tesno povrzani so wicca bidejki ne veruvaa vo Wicca-nskite bozestva, no ja koristea nivnata magija. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
Ani4ka_xxxxxxxx
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ама многу работи се случни, го користеа знакот на wicca нели тоа е знакот на wicca ? но бидејки ја користеа мора да бидат припаднички! можеби беа wicca-нки! оти сепак ги викаа -вештерките!
поздрав! |
|||
|
|||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mislam deka ne bea wicca-nki zosto odea vo crkva. A wicca-nite ne odat vo crkva. Ne mora da znaci ako go koristis deka si pripadnik na wicca, ama mozno e da bea, togas koga igrase jas nemav slusnato za wicca i ne ni obrakav vnimanie na toa. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
Ani4ka_xxxxxxxx
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
епа тоа ти е работата, и јас не обраќав внимание, ама имам мн сличности, можи всушност сакале продуцентите да направат филм за wicca но ете никој не приметил само јас а можи и да грешам не знам. |
|||
|
|||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Stom samo ti si primetila treba da ti dadat nagrada za najveren fan na Charmed. Hehe se salam. Inaku nikoj ne zabelezuvase deka se raboti za wicca, a mislam i ako bese tolku ocigledno nemase da ima takva gledanost serijata zosto so toa se siri paganizam. |
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
Ani4ka_xxxxxxxx
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
епа да,ама можи не мн луѓе знаат за wicca, ок нема везе тоа ама можи се обиделе да искористат нешто и да искомбинираат- вештерки со моќи, го користат знакот на wicca,и други обреди, а сепак не се wicca-nki.
добра комбинација! |
|||
|
|||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Wicca-nite nemaat nikakvi moki. Spored mene e glupa religija, ama za kogo kako. Jas na pocetok se izlazav mislejki deka ima nekoi super moki, ama nemalo nisto.
|
|||
I love Daphne Millbrook.
|
|||
melhisedek
Сениор Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 225 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
eden e bog eden e gospod isus hristos i edn e svetiot duh!!
zosto se zanimavate so prazni nesta? ovie prazni nesta ve odvlekuvaat podaleku od praviot pat..vistinata |
|||
Astra
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 297 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ме интересира да те прашам што ти значи инаку никот?
Многу потсеќа на Мелцхизедек? има врска или не со ова? |
|||
What you see,hear and feel is not always true.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |