IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Колку поглавја од к*ранот знаете на памет
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Колку поглавја од к*ранот знаете на памет

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 18>
Автор
Порака
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Статус: Офлајн
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 01:37
Не Марија слободно пишувај....некоја ако нешто напише, на му се дава за право на никого да става етикета за сите.

Јас ете се потрудив и ти ја постирав целата Сура Јасин. Така да слободно пишувај на темите кои ти сакаш. Секогаш ќе има некој да ти одговори.
Немој така лесно да се откажуваш .....
Упорна си ни ти
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 01:40
nie ne ja upropastivme temata
prosto ubo si prasavmje
so ubo e toa vo sura ja sin

a dobivme odgovor za chorba od makedoncite

pa vidi - znam deka kje opravdate sekogo- zatoa so za vas ne e vazno so kazal nego e vazno od koja veroispoved e

sekogas znaev deka e toa zalosna vasa privrzanost
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 01:50
Originally posted by anakin anakin напиша:

nie ne ja upropastivme temata
prosto ubo si prasavmje
so ubo e toa vo sura ja sin

a dobivme odgovor za chorba od makedoncite

pa vidi - znam deka kje opravdate sekogo- zatoa so za vas ne e vazno so kazal nego e vazno od koja veroispoved e

sekogas znaev deka e toa zalosna vasa privrzanost

Jas ne go opravdav, tuku rekov da cekame objasnuvanje od ALmahdi...
Nikoj ne se oslemuva i NE SMEE da navredi nekoja nacija. Navreduvanjeto e zabraneto vo islamot.
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 02:24
Назад на тема!
Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 08:49
Колку што сфатив од сура јасин, тоа е како повик да се почитува Алах. Ама мора да прашам, зошто и кај вас, и кај другите религии, Бог бара, наредува, да му се клањате нему, во спротивно тешко вас! Што е финтата? Зошто му е толку битно покорувањето? Мислам, ако тој ги створил луѓето, што не ги направил лесно покорни само нему? Зошто ги направил вакви какви што се, слободоумни, па после им заповеда да му се клањаат? И што ќар тој има ако сите му се клањаат? Нели подобро мислат две глави, отколку една? Нели подобро мислат луѓе со различни сфаќања, отколку луѓе сите со иста школа?
middle is best... i believe in science
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 11:57
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

Сура:ЈАСИН

многу убаво значење има.

Епа какво де, какво...
Vo eden del od prekrasnoto poglavje Ja Sin, se ukazuva na lugjeto za celta na objavuvanjeto na Blagorodniot Ku ran, kade se veli deka toj e pouka i upatstvo za zivite. Za site onie sto sakaat da ziveat, mirno, fino, skladno, dostoinstveno, cesno i vo mir so Boga i lugjeto.

Vo eden drug del, Bog ne izvestuva za edna slucka od minatoto, kade povikuvajki gi evreite im isprakja 3 pratenici istovremeno!!!

Tie ne samo sto ne poveruvale vo nivnoto pratenistvo i verovesnistvo, tuku i nameruvale da gi ubijat poradi toa sto gi voznemirile vo nivniot zabegan materijalisticki svet. Steta sto ne mozete site da go razberete toa na arapski jazik.

Togas, Bog, od Negovata mudrost, kako uste eden dokaz protiv toj proklet narod koj gi ubiva Bozjite milenici prakja eden covek od krajot na gradot kako potvrda za ovie trojca prethodnici.
Toj, taka zadisan i rastrcan, cul deka dosle tie lugje i go propvedale toa, gi povikal svoite sogragjani da poveruvaat deka tie navistina se Bozji Glasnici, no vo toj moment tie go ubivaat i nego!!!

Zamislete ja negovata griza za sopstveniot narod, za ukazuvanje na vistinata, a zamislete ja krutosta na vozgordeanite materijalisticki srca na evreite koi go ubivaat svojot sogragjanin duri i pred da se doiskaze, pred da zavrsi, pred da go islusaat.... zamislete ja taa nepravda.
Ova e samo edna od nizata primeri za neverstvoto i inaetot na evreite!!!

A vernikot od krajot na gradot, duri i pred da se sfati deka bil ubien, se gleda sebesi vo rajot, opkruzen od ubavinite, i se moli za niv, ....eh kamo da mozea da me doslusaat i da me razberat, pa da doznaat za blagodatite od Gospodarot niven!!!!

Изменето од DAIJA - 24.Април.2008 во 12:00
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 12:03
Originally posted by im happy im happy напиша:

Колку што сфатив од сура јасин, тоа е како повик да се почитува Алах. Ама мора да прашам, зошто и кај вас, и кај другите религии, Бог бара, наредува, да му се клањате нему, во спротивно тешко вас! Што е финтата? Зошто му е толку битно покорувањето? Мислам, ако тој ги створил луѓето, што не ги направил лесно покорни само нему? Зошто ги направил вакви какви што се, слободоумни, па после им заповеда да му се клањаат? И што ќар тој има ако сите му се клањаат? Нели подобро мислат две глави, отколку една? Нели подобро мислат луѓе со различни сфаќања, отколку луѓе сите со иста школа?
mozebi samo ti razmisluvas taka.
mozebi ne si vo pravo...
Ako Bog ti ja dava skola, togas znaes deka Toj e izvorot na mudrosta i deka bez razlika na kvantitetot, samo taa skola koja soodejstvuva so midrosta Bozja e vistinski ispravnata, najmudrata i najsoodvetnata skola, i deka toa e izlezot od site glupavi slucuvanja vo svetot. Samo vistinskiot Bozji pat.
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 22:53
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Тоа со чорбата предпоставувам дека е шега.....Но алмахди најдобро да си каже.
Муслимански неверници - не постојат. Или си муслиман и веруваш или си.....неверник. Едноставно правило.
Генерализирање како термин, си е на место...

Абе, ми текна на К-15 и на ЦАЦКО, и на ТОШО. Бил еден Германец, Американец и Македонец. Цацко е човекојадецот, ги заробува . . . и вика или ќе пасете, или ќе копате, или ќе платите . . ако не, џобра ќе ве правам :) Па едниот плаќа, другиот копа, Македончето и копа, и пасе, и плаќа пак за слобода, иначе чорба :) Заборавив како беше. Не е навреда ова де, од каде? Само виц на К-15 кој ми текна во моментот.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 22:56
Внимавај во иднина со такви изрази...
Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 23:02
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Е добро де , што сега? луѓето на ТВ излегуваат со вакви вицеви , ти за форум правиш проблем! незнам што е работава.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 01:57
Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

Е добро де , што сега? луѓето на ТВ излегуваат со вакви вицеви , ти за форум правиш проблем! незнам што е работава.

Pa rabotava e vo toa sto ako jas sega ovdeka ja postiram karikaturata na muhamed ima uzbuna da dignete .... ili nema ?????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 02:01
Токму така! Некои работи се навредливи за едни, иако не изгледаат навредливо за други. Тука, на форумов, треба да имаме почит.
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 02:01
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Pa rabotava e vo toa sto ako jas sega ovdeka ja postiram karikaturata na muhamed ima uzbuna da dignete .... ili nema ?????

Ne, nema uzbuna da digneme.. Masakar ce napravimeлутина голема%20насмевка
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2008 во 02:02
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ne, nema uzbuna da digneme.. Masakar ce napravimeлутина голема%20насмевка

Poznati ste po toa
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,187 секунди.