IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Најголемиот меѓу Најголемите....
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најголемиот меѓу Најголемите....

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 9>
Автор
Порака
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Статус: Офлајн
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 15:05
dobro aj objasni malku okolu ovaa ,,vojuval da shtiti islam,, a odel so svojata vojska vo drugi mesta da ne kazham da osvojuva nego da shtiti ,pa neli e toa napod koga tud'a vojska c'e stapne na tud'a teritorija? kako shto se sega usa vo irak na primer.
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 17:26
Originally posted by hr.lucky hr.lucky напиша:

dobro aj objasni malku okolu ovaa ,,vojuval da shtiti islam,, a odel so svojata vojska vo drugi mesta da ne kazham da osvojuva nego da shtiti ,pa neli e toa napod koga tud'a vojska c'e stapne na tud'a teritorija? kako shto se sega usa vo irak na primer.

Muhammed a.s. bil vovlecen vo sudir so k*rejsite od Mekka, nikogas ne predizvikuval sudir i ne bil za borba, toa na pocetokot gi cinelo mnogu muslimanite, bidejki bile maltretirani i masakrirani od nevernicite a tie ne se branele, no koga stignal k*ranski Ajet so koj se dozvoluva da se branat muslimanite , togas pocnale i borbite protiv nevernicite, no ne napadzacki, tuku odbranbeni.  Muhammed a.s. ucestvuval vo cetiri bitki, nekoi pobedonosni nekoi so poraz, no osvojuvanjeto na gradot Mekka se slucilo bez borba, mulslimanite bez oruzje vlegle vo Mekka na celo so Pejkamberot, koj potoa dal Amnestija za site ziteli od Mekka, vo koi bile i najgolemite negovi protivnici koi cel zivot se borele da go ubijat.!

Lucky nema da najdes ni vo minatoto ni vo segasnostva covek ni priblizno kako Muhammed a.s., on e Najgolemiot medzu najgolemite! големо%20гушкањеголемо%20гушкање

Изменето од muhadzir - 09.Април.2008 во 17:27
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 17:30
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

На Исус Христос воопшто не му е местото во изборот на некакви 100 највлијателни луѓе на светот, бидејќи Тој е надвор од таа конк*ренција. Тоа што Исус го направи во човековата историја е неспоредливо со никој пред, и никој после Него.

Прочитав некој од вас рекоа дека Исак Њутн бил повлијателн од Исус Христос. Да ви поставам едно прашање:
Која нова година ја прославивте вечерта на 31 јануар? 2008? Дали тоа се 2008 години од раѓањето на Исак Њутн или од Исус Христос?

Делото на Исус Христос е толку големо што самото по себе изврши пресфртница во светскиот калелендар, во броењето на годините.

Годината на раѓање на сите луѓе на планетава ги мериме според Христос. Така "влијателните" луѓе што се родени 100 пред Христос ние велиме дека се родени 100 пред Христос (или 100 пне.), а тие потоа велиме 100 год после Христос. Врти сучи и атеистите велат јас се родив во 1981 година (поточно 1981 година после Христос).

Ако не ми верувате ѕирнете во вашите лични карти. Вие сте родени илјада деветстотини и неколку години после ХРИСТОС.

Христос ја промени ерата на историјата на човештвото.

Христос е центарот на оската.

Христос е центарот.

Христос е Најголемиот од најголемите.

Kako sto kaza Bratot Halifa!!
Nie si smetame naseto raganje po Hidzra!!

Samo bratot zaboravil da kazet,deka Nova Godina ne ja Proslavuvame!!

Eve jas ti kazuvam,Znaci ne proslavuvame nikakva Nova Godina!!
Inaku roden sum 1405 god po Hidzra!!

Kaj tuka Gledas Ev,Po Isus!??
Vtoro....

[/BХристос е центарот на оската.

Христос е центарот(Evangelos)..

Zarem ne bese Gospod Isus za tebe!!!????

Tuka batka Evangelos,si go Ogranicil tvojot Gospod so Centar!!   

Gospod koj e Ogranicen!!Xexexe!!!

Изменето од Halid ibn Velid - 09.Април.2008 во 18:52
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 17:39
Годината на раѓање на сите луѓе на планетава ги мериме според Христос. Така "влијателните" луѓе што се родени 100 пред Христос ние велиме дека се родени 100 пред Христос (или 100 пне.), а тие потоа велиме 100 год после Христос. Врти сучи и атеистите велат јас се родив во 1981 година (поточно 1981 година послe Христос).       ( EvAngelos)

EvAngelos ne e tocno toa deka site ludze na planetava go merat vremeto spored Hristos, sekade kade se meri vremeto po Hristos e vo Hristijanskiot svet, a na drugi mesta e poradi pregolemoto vlijanie na Hristijanskiot svet.  Kinezite si imaat svoj kalendar, Muslimanite ( pogolem broj Arapskite drzavi) si imaat svoj kalenar. 

Drugo, ti go isklucuvas od kunk*rencija na Isus so drugite, no toa e tvoe mislenje, nemas nitu eden fakt za toa??   Tokmu Knigata vo koja e se izbrani najvlijatelnite ludze vo svetot e vrz osnova na istoriskata nauka, i vlijanieto t.e. promenata i pridonesot sto go dale ludzeto vo svetot!

Изменето од muhadzir - 09.Април.2008 во 17:41
Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 18:50

Да ви поставам едно прашање:

Која нова година ја прославивте вечерта на 31 јануар? 2008? Дали тоа се 2008 години од раѓањето на Исак Њутн или од Исус Христос?

Нова година не славиме. Ако малку имаш знаење за Исламот и Муслиманите, нема да го адресираше прашањето до Муслиманите.
Запрашај се самиот себеси, запрашај ги и другите кои се нарекуваат Христијани, запрашај ги Католиците, потоа види кој е правилен календар, и кога е роден Исус, и сподели некои Библиски стихови во врска со ова. Нели си Sola Scriptura, немој да зборуваш од памет.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 18:53
Сепак Божјиот гласник Мухамед, нека мирот е со него, останува Најголем, највлијателна личност, најуспешен во секое поле. За тоа се искажани факти од неговиот живот, зборуваат фактите.
Коментарите на ЕвАнгелос ги носи ветерот, не се поддржани со никакви факти, само празни муабети, фалење без ништо на дело.

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 22:37
Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

Нова година не славиме. Ако малку имаш знаење за Исламот и Муслиманите, нема да го адресираше прашањето до Муслиманите.
Запрашај се самиот себеси, запрашај ги и другите кои се нарекуваат Христијани, запрашај ги Католиците, потоа види кој е правилен календар, и кога е роден Исус, и сподели некои Библиски стихови во врска со ова. Нели си Sola Scriptura, немој да зборуваш од памет.

Кај виде дека јас го адресирам прашањето до муслиманите? збунетост
Јас го споредував Исак Њутн со Исус. Исак не бил муслиман, туку хпристијанин, за кого вие рековте дека бил повлијателен од Исус, а јас пак додадов дека годината кога е роден Исак Њутн се смета спрема Исус што јасно говори дека влијателноста на Исак му е потчинета на Исус.
Од друга страна самиот Исус извршил влијание врз Исак за да биде Исак она што бил. Исак  меѓу другите работи има кажано:
,, Сите мои откритија беа резултат на молитва. "
,, Имам темелна вера во Библијата, која ја сметам за Божја реч, напишана од луѓе што биле боговдахновени. Библијата ја проучувам секојдневно. "
Очигледно е дека Христијанството извршило влијание врз него. Така да влијанието на Исак не може да биде над влијанието на Исус.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 08:52

,, Имам темелна вера во Библијата, која ја сметам за Божја реч, напишана од луѓе што биле боговдахновени. Библијата ја проучувам секојдневно. "

Убаво си кажал човекот. Си се молел. И верувал дека е божја реч.
Над него значи влијание имал Бог. А Исус сигурно го сметал од луѓето што биле
боговдахновени. Сигурно дека Исус како боговдаховен имал поголемо влијание од Исак Њутн.
Исак сигурно го читал евенгелието по Беранда ( можеби го згрешив името)
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 09:39
Не го избрал залудно Бог за последен Пратеник. Со самото избирање да го води човештвото на правиот пат до Последниот ден, патот на вистината, тој е Најголемиот, Најизбраниот, Највлијателниот. Миленик на Аллах џ.ш. Мухаммед с.а.в.с.

Изменето од mudzahid - 10.Април.2008 во 09:40
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 14:27

Јас го споредував Исак Њутн со Исус. Исак не бил муслиман, туку хпристијанин, за кого вие рековте дека бил повлијателен од Исус, а јас пак додадов дека годината кога е роден Исак Њутн се смета спрема Исус што јасно говори дека влијателноста на Исак му е потчинета на Исус.
Од друга страна самиот Исус извршил влијание врз Исак за да биде Исак она што бил. Исак  меѓу другите работи има кажано:
Очигледно е дека Христијанството извршило влијание врз него. Така да влијанието на Исак не може да биде над влијанието на Исус.

Ne misli Evco deka to toj stepen sme neinformirani.Nekolku pati si
go spomnal Sir Isak Njuton kako golem hristijanin i epten posveten
na Biblijata,dodeka vo negovata biografija jasno stoi deka obelodenil
nekolku ocigledni korupcii vo Biblijata i  otvoreno go otfrlil Trojstvoto
koe e osnova na tvoeto veruvanje Evco.

Potoa nikoj ne rece deka Njuton bil Pogolem od Isus.Nema sporedba
megu niv.Isus bil Bozji pratenik,a Njuton najobicen covek.
No jas zboruvav za rangiranjeto na Majk Hart koj go stava Njuton
kako vtor najvlijatelen covek na planetava.

Ako zboruvame na cisto religiozno nivo togas pak Muhammed s.a.v.s
postignal najmnogu od site luge pred nego.No Muhammed a.s.
bil isto ednakvo uspesen na mnogu nivoa,sto jasno potvrduva deka
bil Najgolemiot covek sto nekogas ziveel.

Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 14:34
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Нова година не славиме. Ако малку имаш знаење за Исламот и Муслиманите, нема да го адресираше прашањето до Муслиманите. Запрашај се самиот себеси, запрашај ги и другите кои се нарекуваат Христијани, запрашај ги Католиците, потоа види кој е правилен календар, и кога е роден Исус, и сподели некои Библиски стихови во врска со ова. Нели си Sola Scriptura, немој да зборуваш од памет.

,, Сите мои откритија беа резултат на молитва. ",, Имам темелна вера во Библијата, која ја сметам за Божја реч, напишана од луѓе што биле боговдахновени. Библијата ја проучувам секојдневно. "Очигледно е дека Христијанството извршило влијание врз него. Така да влијанието на Исак не може да биде над влијанието на Исус.
Ne misli Evco deka to toj stepen sme neinformirani.Nekolku pati sigo spomnal Sir Isak Njuton kako golem hristijanin i epten posveten na Biblijata,dodeka vo negovata biografija jasno stoi deka obelodenilnekolku ocigledni korupcii vo Biblijata i  otvoreno go otfrlil Trojstvotokoe e osnova na tvoeto veruvanje Evco.Potoa nikoj ne rece deka Njuton bil Pogolem od Isus.Nema sporedba megu niv.Isus bil Bozji pratenik,a Njuton najobicen covek.No jas zboruvav za rangiranjeto na Majk Hart koj go stava Njutonkako vtor najvlijatelen covek na planetava.Ako zboruvame na cisto religiozno nivo togas pak Muhammed s.a.v.spostignal najmnogu od site luge pred nego.No Muhammed a.s. bil isto ednakvo uspesen na mnogu nivoa,sto jasno potvrduva dekabil Najgolemiot covek sto nekogas ziveel.

Elaj da mi te gusnam.
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 14:34
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Убаво си кажал човекот. Си се молел. И верувал дека е божја реч.
Над него значи влијание имал Бог. А Исус сигурно го сметал од луѓето што биле
боговдахновени. Сигурно дека Исус како боговдаховен имал поголемо влијание од Исак Њутн.
Исак сигурно го читал евенгелието по Беранда ( можеби го згрешив името)

Neznam dal go zgresi brat, moze da ima i takvo evangelie nisto cudno.koj znae klku gi imaзбунетостголема%20насмевка    ama verojatno ti sakase da kazis za evangelieto na bernaba?
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 14:35
Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

Нова година не славиме. Ако малку имаш знаење за Исламот и Муслиманите, нема да го адресираше прашањето до Муслиманите. Запрашај се самиот себеси, запрашај ги и другите кои се нарекуваат Христијани, запрашај ги Католиците, потоа види кој е правилен календар, и кога е роден Исус, и сподели некои Библиски стихови во врска со ова. Нели си Sola Scriptura, немој да зборуваш од памет.

,, Сите мои откритија беа резултат на молитва. ",, Имам темелна вера во Библијата, која ја сметам за Божја реч, напишана од луѓе што биле боговдахновени. Библијата ја проучувам секојдневно. "Очигледно е дека Христијанството извршило влијание врз него. Така да влијанието на Исак не може да биде над влијанието на Исус.
Ne misli Evco deka to toj stepen sme neinformirani.Nekolku pati sigo spomnal Sir Isak Njuton kako golem hristijanin i epten posveten na Biblijata,dodeka vo negovata biografija jasno stoi deka obelodenilnekolku ocigledni korupcii vo Biblijata i  otvoreno go otfrlil Trojstvotokoe e osnova na tvoeto veruvanje Evco.Potoa nikoj ne rece deka Njuton bil Pogolem od Isus.Nema sporedba megu niv.Isus bil Bozji pratenik,a Njuton najobicen covek.No jas zboruvav za rangiranjeto na Majk Hart koj go stava Njutonkako vtor najvlijatelen covek na planetava.Ako zboruvame na cisto religiozno nivo togas pak Muhammed s.a.v.spostignal najmnogu od site luge pred nego.No Muhammed a.s. bil isto ednakvo uspesen na mnogu nivoa,sto jasno potvrduva dekabil Najgolemiot covek sto nekogas ziveel.

Elaj da mi te gusnam.

големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
големо%20гушкање
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 19:35

Ne misli Evco deka to toj stepen sme neinformirani.

Можеби се преценува себеси, а кој го прави тоа, кој лета во облаци, ќе падне, а при пад многу ќе го боли.

Разговарав со еден човек, околу 60 и нешто години, од Тексас, поранешен Католик на голем ранг, сега брат Муслиман.
Знаете тој што ми рече? Вели, Христијаните кога излегуваат со "аргументи", или не се запознаени дека "аргументите" всушност не се никакви аргументи, или играат лажна игра (изнесуваат лаги во кои самите не веруваат) која самите не ја прифаќаат а со неа сакаат да изматат нечиј ум, сакаат другите да им поверуваат.

Изменето од Almahdi - 10.Април.2008 во 19:36
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.