|
Веронаука!!! |
Внеси реплика | страница <1 34567 34> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
more zaso da ne
ako nekoj saka negovo dete da nauci tova Veronautika neka e i vo ucilishte so ima vrska kade e no ima edno prasanje ima li roditel pravo deteto da go napravi: 1. teist ako samiot e teist 2. vegetarijanec ako samiot e vegetarijanec 3. jogin ako samiot se bavi so joga ima li pravo da mu nametnuva od mali godini stil na zivot oti teist ili ateist e sepak odreden stil i nacin na ziveenje koj moze da odgovori potvrdno na ovie prasanja i sepak da ne go zagrozi neadekvatvoto vlijanije na deteto |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
moze prasanjeto treba da e , ima li pravo ministerot da nametnuva nesto... sto se odnesuva do roditelite, koga pred nekolku godini togasniot minister vovede takvi casovi, se vide odzivot na roditelite ...
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
веронаука - да, но наставата да ја држат социолози, не попови и оџи...
|
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pravo na ministerot da vovede nauka??? pravo na ministerot da nevovede//// pravo na roditel da prati svoeto dete tamu??? pravo da ne go prati???? a koj go prasuva deteto?????????? NIKOJ |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e pa sega, ako gi prasam moite deca , voopsto i ne sakaat da odat na skolo, edniot cel den na kosarka, drugiot muzika da slusa
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaev deka toa kje go kaze nekoj vo tockite ateist vegetarijanec jogin ne bilo staveno - obrazovanje toa e so zakon obavezno i garantirano obrazovanje ne e stil na zivot nego CIVILIZACISKA PRIDOBIVKA |
||
|
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaci se soglasuvame deka na veronaukata ne i e mestoto vo ucilistata
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... dobro utro butel... od koja partija beshe togashniot minister... koja partija sega go donese ovoj zakon... ...inaku vpecatocite ne decata koi togash posetuvaa veronauka bea pozitivni bidejki... za sreka teologot koj shto drzeshe nastava... barem vo oddelenieto za koe mozam da tvrdam... beshe normalna licnost koja gi zapozna decata so osnovite na hristijanskata religija... i so nacinite na proslavuvanje na poznacajnite verski praznici... odnesuvanjeto vo crkva... ...na kraj pak ostanuvam na tezata... za uspeshno obrazovanie... pa neka e tuka i segmentot veronauka.. 99% e vazen faktorot covek-nastavnik-predavac... a samo 1 % programite... ...kako shto za dobri ucenici (ne velam odlicni) ... 99% e vazno domashnoto vospitanie a 1% ostanatite vlijanija... Изменето од mamamd - 11.Април.2008 во 15:39 |
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
site si go ziveeme zivotot po pravila koi mislime deka se najdobri
jas mislam deka religijata e optovaruvanje i ne e neophodna vo razvojot i vospituvanjeto na edna licnost
znam da go naucam moeto dete sto e dobro a sto loso, bez pri toa da mu naglasuvam, ova e dobro zasto Bog taka rece. NE!
nemoj da krades i lazes, zasto taka kje bides los covek, a toa ne e dobro ni za tebe, ni za lugjeto okolu tebe, zosto bi go plasela so djavoli i vecni ognovi
Vospituvanjeto na deteto ne e nametnuvanje stil na ziveenje.
Toa samo kje si go izgradi.
no nasa obvrska e da mu dademe smernici
Plasi se od kazna, zatoa bidi dobar???? Ne !!! ne e toa dobra smernica!!!
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bese istata partija, VMRO-DPMNE i togas, Novkovski ja vovede veronaukata, jas ne velam deka tie sto ke predavaat ne se normalni licnosti i deka ke gi ucat decata nesto loso, jas mnogu jasno kazav, religijata, verata e nesto licno kon koe sekoj covek sam pristapuva ili ne. moze moete dete utre da stane i svestnik ako saka, megjutoa ako sam si ja spoznae religijata i se najde sebesi tamu koga ke bide dovolno vozrasen za da ja sfati. i jas nema da imam nisto protiv ako e toa negov izbor. no nema da go pustam na casovi po veronauka vo petto oddelenie. |
||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da se soglasuvame!!! |
||
She sells seashells by the seashore...
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma,kakva vero.....ushte i nauka pa,............koj saka neka si "tupi" pametot so nea,...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...e ako ne si ti propadnavme...(5) za podelbata na dvosloznite zborovi... pa izleze i zborot ..vero...deka grcite ni go ukradoa... |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa,...gjupci li se ,...ili shto,...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Внеси реплика | страница <1 34567 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |