|
Македонски литературен јазик |
Внеси реплика | страница <1 34567 46> |
Автор | ||||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Можат да се најдат на старо Правопис и толковен речник и на мостот кај МНТ. Мислам дека толковниот речник чинеше 1000 денари. |
||||
|
||||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Со кола све? |
||||
|
||||
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
АЛИ - наше: НО, АМА. ТАКА ДА.... Ние велиме ТАКА ШТО... Изменето од Julija - 16.Мај.2008 во 21:53 |
||||
|
||||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
... фани си ја солидно работата,...... а од септември и книгата ќе треба бааги да си ја фанеш.... Мила моја Велешанке...вака ли треба?Просветли ме... I'm an angel,... With a dirty face,... Deal with it... ух, малку ми олесна... |
||||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Neznam zoshto voopshto se chudite za skopskiot "dijalekt"
pokraj skopskiopt ima i drugi vo Makedonija koi mozebi i nam(skopjanite) ni se ... chudni i smeshni...i nerviraat Ste slushnale za sleng??? |
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
..odi begaj be....nie vo Veles... koga dojdov na fakultet...site mi se smeeja ... koga ke im pobarav ...cigar... pantalona.... k`basi... ... sega pa koga ke odam Veles... mi se smejat oti valam... mi kapnaa rukite... pa mi velat deka ke me tresnat so mogite po zubite...ahhh nie vo Veles... na korzo... bilo je to davno u zemlji seljaka na brdovitom balkanu... ...mani shega... treba da se zboruva literaturno vo obrazovnite isntitucii, mediumite... parlamentot... |
||||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Драга моја Скопјанке,..... не викам дека јас зборувам совршено литературен јазик,..... како што знам,... ние во Велес барем не употребуваме србизми,... или па како што прават во источна Македонија да не може да ги разбере човек што зборуваат.... јас зборувам на велешки,.... во секој мој пост,..... а сите знаеме дека Велешкиот е најблиску до Македонскиот литературен јазик,........ |
||||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Мило мое Бисерно девојче...ниту дијалектот,ниту сленгот,ниту пак било кои зборови што ги употребуваме во секојдневието(било да се србизми,турцизми и сите останати ...изми...) не ја одредуваат величината на патриотизмот...Горда сум што живеам во земја која обилува со огромно историско и духовно богатство...и дијалектите(па и сленгот),впрочем, се дел од тоа богатство.Мала си,имаш време да научиш да ги разликуваш работите Тука сме да размениме мислења и ставови околу официјалната употреба на литературниот македонски јазик,а не да се навредуваме меѓусебно. |
||||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
какво навредување па ти,... нема шанси,.....
а сега ми текна да ве прашам,... дали знаете од каде се купуваат Правописи ?? во книжара,..... замислете немаат.... не им се трошел..... |
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
,...a,koj da go troshi?,....si zbori narodot,...i bez nego!
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...vo zavisnost koj e avtor...i izdavac... vo Prosvetno delo sigurno ima... ova sproti staro Beko...a nekoi avtori gi prodavaat na fakultet...onamu kade shto se profesori... |
||||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ПРАВОПИС МОЖЕ ДА СЕ НАЈДЕ И ВО ЗЕМЈОДЕЛСКА АПТЕКА,А СЕ КУПУВА ИСКЛУЧИВО ВО КНИЖАРНИЦА...
|
||||
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не сум јас виновен што некој го прогласил велешкиот дијалект за литературен јазик. Ако струмичкиот беше прогласен за литературен, тогаш велешкиот ќе беше смешен за другите. |
||||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
дедо Крсте е виновен......дај да го тужиме... |
||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||||
Внеси реплика | страница <1 34567 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |