IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4748495051 105>
Автор
Порака
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2007 во 05:55
Branko, iskreno receno originalot povece mi se dopadja.
Jane, mene slikata mi lici kako vo Vietnam da e slikana :)
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2007 во 12:16

Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2007 во 12:22
kropot od levo e na mesto... se mislam za toj od gore... mozebi malku gi stavas vo kutija, no od druga strana pak, podinamicna mi e za gledanje so tvojot krop...среќа

Изменето од branko_k - 08.Октомври.2007 во 12:23
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2007 во 16:22
Originally posted by branko_k branko_k напиша:

original:

moj pogled:

1. krop od levo i malku od gore
2. new layer, so najbledata zolta boja od slikata so cetka [flow 8%,
opacity 75%] pominav kaj sto e izgoreno na slikata vrz noviot layer
3. malku pwl vrz helikopterite
4. malku osvetluvanje na shadows i zatemnuvanje na highlights
5. malo desaturiranje na celata slika

Branko site korekcii ti se na mesto. Kropot e rabota na afiniteti. Na tvojot pogled malu mi tezhi dolniot del (premnogu zemja) i mi odzema od dinamikata. Jas bi napravil panoramski krop kropirajki od gore i od dolu, a levo i desno bi ostavil kako sto e na originalot. Taka bi se sugerirlo i akcentiralo lateralnoto dvizhenje na letalata so sto uste poveke bi se dodalo chustvoto na dinamika.
Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2007 во 17:32
morav i jas da se vklucam. forogarfirano e so 24mm, mozete da zamislite kolku blizu mi bese prvoto letalo i kolkav potisok, veter i kolku prasina krevase so rotorot za vreme na poletuvanjeto... e vo taa situacija go lovev momentot, taka da nemav kojznae kolku vreme da kadriram poubavo ili da ja koregiram expozicijata, kontrastot i wb po moja zelba. Kojznae, moze sledniot pat ke bide podobro
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2007 во 23:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2007 во 23:55
Кон врв
Parki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Март.2006
Локација: New Zealand
Поени: 112
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Parki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2007 во 00:01
Originally posted by jane971 jane971 напиша:

morav i jas da se vklucam. forogarfirano e so 24mm, mozete da zamislite kolku blizu mi bese prvoto letalo i kolkav potisok, veter i kolku prasina krevase so rotorot za vreme na poletuvanjeto... e vo taa situacija go lovev momentot, taka da nemav kojznae kolku vreme da kadriram poubavo ili da ja koregiram expozicijata, kontrastot i wb po moja zelba. Kojznae, moze sledniot pat ke bide podobro

Ne se priznava pravdanje голема%20насмевка
Кон врв
coolio Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Февруари.2007
Поени: 129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај coolio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2007 во 00:15
Originally posted by bobicar1 bobicar1 напиша:

i tvojot predlog ne e bas los ali .. ova e moja gledna tocka... no najveke ja staviv taa zaradi lisjata onaka tie najveke me nateraa da ja sliknam kolava t.e peglicava hehe :)

Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2007 во 11:55

Кон врв
NINA_SK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јуни.2007
Поени: 601
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2007 во 14:22
Bobi , blagodaram za vtoriot pogled . среќа
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2007 во 15:20
Malku si igrav so Ozone na Digital FIlm Tools. Odprilika kako da ste pravele Zonsko Merenje. Probajte go, odlicen za pejsazhi

Original

Obrabotka

Nabrzina, ima artefakti, ama ako se posveti vnimanie ima odlicni rezultati

Изменето од D'Dalton - 09.Октомври.2007 во 15:22
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2007 во 15:23
ihhh, zakon!голема%20насмевка
Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2007 во 15:29
Tegla ti si car, bas taka bese originalot bez pleksiglasot (2 sloja).
go cekam vo sreda zavitkan vo star vesnik
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4748495051 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.