|
ИСЛАМСКА УБАВИНА |
Внеси реплика | страница <1 4748495051 57> |
Автор | ||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Селам, дешаде! Секоја вера што укажува на СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ ја чувствувам како своја! Притоа не се радувам кога поединци и колективи забегуваат од СОВРШЕНИОТ ПАТ и наместо Него обожаваат слика, камењ, склуптура, ... но и жени, автомобили, други превозни средства, техники, камери, апарати, ...! За жал ти - побратиме - за своја вера ја чувствуваш само сунитската или поточно исламот како што го покажа и учеше пророкот мухамед (с.а.в.с)! Но за голема среќа, дури и во таа верзија на исламот постоеле ( и постојат) луѓе кои небиле скаменети, запоседнати легалисти, туку Милоста и Слободата БОЖЈА (Елоахова, Алахова) им била поважна и помила од секој ритуал и традиција! Ако малку се потрудиш, побараш и пред сё Го помолиш Сёвишниот БОГ (Елоах, Алах), Тој засигурно ќе ти покаже дека и во таа верзија на исламот која ти ја сметаш за единствено правилна, имало цртани икони кои раскажуваат за одредени случки и настани! Иконата, каменот, ... на себе не е ништо лошо, но кога поединци или колективи ќе почнат да ја ставаат, да го ставаат како објект кон кого се молат, тогаш доаѓа до застранување од правецот на СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ како што ни Го покажа ИСУС, Кој е истовремено и најчудесниот БОЖЈИ пратеник што бил а ќе дојде како вистински последен! Се надевам дека овие реченици ќе те најдат во добро расположение, добро здравје и отворено срце за СОВРШЕНАТА ВИСТИНА! Иншалах |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ili tuka ?
|
||
Hamza
Група Регистриран: 12.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 72 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ах, Сарајево... |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од maria_magdalena - 27.Јуни.2009 во 20:51 |
||
Hamza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Hamza - 28.Јуни.2009 во 14:17 |
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од maria_magdalena - 27.Јуни.2009 во 20:52 |
||
Hamza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Hamza - 28.Јуни.2009 во 14:16 |
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од maria_magdalena - 27.Јуни.2009 во 20:56 |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДЕШАТ И МИРОСЛАВ!!!
УБАВО СЕ НАРАНИВТЕ, “ПРИЈАТНО“ ДИСКУТИРАВТЕ И СЕ ИСПОЗДРАВИВТЕ НА СМЕТКА НА СЕМЕЈСТВАТА. МИСЛАМ ДЕКА ВИ БЕШЕ ДОВОЛНО. СФАТЕТЕ ГО ОВА КАКО ЈАВНА ОПОМЕНА ПРЕД БАН! |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве како што ветив, слика што е направена од иконата во иконијска мевлана, сликана околу Велигден 2009.
Суфите што служат во мевлана забрануваа но истовремено знаеја дека ништо не ќе може да ме спречи да ја сликам, изнесам и покажам на јавноста. Дали под нивната забрана не се криеше баш желбата ... Ај да оставиме да остане тајна Јас чувствувам голема љубов кон овие луѓе. Голема! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Hamza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Hamza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Внеси реплика | страница <1 4748495051 57> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |