|
ГРЧКА ПРОПАГАНДА, притисоци, уцени, инциденти... |
Внеси реплика | страница <1 4748495051 62> |
Автор | ||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Караманлис.......уште нешто за него...!!!
Во атинското елитно предградие Вуљагмена во минатиот четврток почна тридневниот годишен собир на припадниците на политичко-економската светска елита, собрани во контроверзниот клуб Билдерберг. Дојдоа влијателни светски личности, политичари, крунисани глави, моќници од воениот, индустрискиот, финансискиот, нафтениот сектор... Ги пречека и им посака добредојде лично Караманлис.
Овој собир, како и сите досегашни, се одржа во длабока тајност. Некои поинформирани медиуми објавија дека се разговарало за можните излези од глобалната економска криза.... Ако кројачите на светскиот поредок му одат на Караманлис на гости, станува јасно зошто со Грците имаме тежок проблем до апсурд. Од таму е и стравот дека Грција нема да биде казнета поради перењето пари и финансирањето тероризам..!! |
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А ние (Македонија) ќе бидеме оквалификувани како кодоши, некооперативни ... |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo minatoto imase pogovorka : " da mu crkne kozata na komsijata " ... sega e modificirana vo " da crkne komsijata a mene da mi ostane kozata "
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ОК друже. Нека биде и по новата модификација. Но има и најнова. Јас лично сакам ,,да цркне комшијата, а мене да ми остане комшивката,,. Мислам дека е и ова ОК? |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
или пак ќе ги поттикнам сите во маалото да го викаат комшијата со некој погрден прекар, или некој трач од кој ќе му биде срам да излезе од дома мухахахахахаха ок, ја претерав |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
пропаганда , ами као! и тоа , многу ефикасна. еве, оваа година , за разлика од лани, најмногу , до сега во агенциите имало продадени аранжмани за во, каде ако не во....грција!
|
||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa so?
|
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
abnormalen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па тоа ти се вика ефикасна пропаганда!
|
||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еее, македонче, си остана несвесно. Тие се прават да не снема од земјинава топка, а ние им се пикаме и им ги полниме џебовите...ццц...
|
||
abnormalen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а , каде да одат? кажи каде да одат? најлошо е кога те дупи......ближниот свој ! уште и ако му е мал...............ете ти незадоволни. вака , барем , ке те дупи ама за кратко во очи , за разлика од домашните дупачи кои мора да ги трпиш преку цела година.
|
||
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
иако мене тоа ме фрустрира, не ги обележувам како нив предавници |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Грчки неонацисти ја прекинаа промоцијата на грчко-македонскиот речник во Атина - Дваесеттина активисти на грчката фашистичка организација „Хриси авги“ (Златна зора) синоќа насилно ја прекинаа промоцијата на Грчко-македонскиот речник во Атина, што ја организираше партијата на Македонците во Грција „Виножито“. Половина час по почетокот на промоцијата, групата маскирани лица влегле во Меѓународниот прес-центар лоциран веднаш до Министерството за надворешни работи на Грција со цел да предизвикаат инцидент. Тие дивееле во салата, ја оштетиле опремата на присутните сниматели, го уништиле промотивниот материјал и вербално ги нападнале промоторите, но никој не е повреден. Во обид да ги сними со својата камера, од физички напад се спасил и еден од промоторите, познатиот американски славист и лингвист Викор Фридман кој беше гостин на промоцијата. На снимките на телевизијата „Сонце“ што ги објави ТВ „Канал 5“ се гледа како еден од членовите на групата насилници се заканува на професорка од Универзиетот во Волос и се обидува со својот шлем да го удри Фридман во што е спречен од предводникот на групата насилници. Откако не усепале да испровоцираат потежок инцидент и добиле информации дека кон прес-центарот се приближува полиција, членовите на „Хриси авги“ кои од неодамна се регистрирани како политичка партија, а досега беа во тесни врски со парламентарната националистичка партија ЛАОС на Јоргос Караџаферис, избегале, и промоцијата иако со тензија продолжила. По доаѓањето на полицијата и по инфорамциите дека други групи на грчки радикални структури се подготвуваат за други инциденти и напади на членовите на „Виножито“ се повлекле на периферија на Атина. Еден од лидерите на „Виножито“ Павле Васкопулос, за „Канал 5“ изјави дека ова е сигнал дека „грчките власти почнуваат да се плашат од македонштината во Грција“. Инцидентот, вели, е голем срам за Грција што не може да го скрие од европската јавност. |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa e vo funkcija na osvojuvanje na grcija ...... zamisli ti situacija ..... eden kup Makedonci niz solun ... po site stritovi se slusa samo Makedonski jazik i galama ... pominuva nekoj evro pratenik i sto kje pomisli ? .... pa normalno ... solun e Makedonski Изменето од miroslav_g8 - 03.Јуни.2009 во 10:57 |
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[/QUOTE]еј ај доста со овие шо идат во грција секое лето, тие воопшто не ме интересираат, и мене ме нервираат до коска ама не гледам како тие помагаат во грчката пропаганда против нас
иако мене тоа ме фрустрира, не ги обележувам како нив предавници [/QUOTE] Забеган, јас не велам дека тие помагаат во грчката пропаганда против нас. Ниту пак дека се издајници. Ама на некој начин има нешто издајничко, себично во тоа, но пред се несвесност.
Најмногу важи тоа дека се без трошка ДОСТОИНСТВО, самоценење (или самосвест)и свест за заедништво, единство за сопствената земја против која Грција неуморно работи.
Како може, на пример, ти мене секој ден да ми викаш: ти не се викаш Чучулига, ти не си човек од планетава, ти немаш право да живееш слободно, ти треба да си одиш од сопствената куќа или да бидеш мој поданик, роб, следбеник...нема да јадеш, да се лекуваш кога си болен,твоите роднини кои живеат кај мене не ти се роднини, не се твои и не постојат, не смееш да кажуваш никаде на светов кој си и што си, туку што јас ќе ти кажам, бидејки така САКАМ. Ти не постоиш и така ќе си остане. И да го трубиш тоа на сите страни на светот, со сите сили и средства кои ти се на располагање.
А jaс ти викам: еј, ааај пушти ме да ти дојдам на гости, ќе ти платам за тоа колку ќе ми побараш или ќе ти правам пазар во дуќанот, за да ти оди бизнисот.
Ако тоа не е понижување, не знам што е. Несвесни сме, несвесни остануваме (можеби така ни одговара?). Изменето од chuchuliga - 03.Јуни.2009 во 13:30 |
||
Внеси реплика | страница <1 4748495051 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |