IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ГРЧКА ПРОПАГАНДА, притисоци, уцени, инциденти...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ГРЧКА ПРОПАГАНДА, притисоци, уцени, инциденти...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4748495051 62>
Автор
Порака
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2009 во 11:13
Караманлис.......уште нешто за него...!!!

Во атинското елитно предградие Вуљагмена во минатиот четврток почна тридневниот годишен собир на припадниците на политичко-економската светска елита, собрани во контроверзниот клуб Билдерберг. Дојдоа влијателни светски личности, политичари, крунисани глави, моќници од воениот, индустрискиот, финансискиот, нафтениот сектор... Ги пречека и им посака добредојде лично Караманлис.

Овој собир, како и сите досегашни, се одржа во длабока тајност. Некои поинформирани медиуми објавија дека се разговарало за можните излези од глобалната економска криза....изненадување

Ако кројачите на светскиот поредок му одат на Караманлис на гости, станува јасно зошто со Грците имаме тежок проблем до апсурд. Од таму е и стравот дека  Грција нема да биде казнета поради перењето пари и финансирањето тероризам..!!

секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2009 во 14:15
Originally posted by pcelka pcelka напиша:

... Од таму е и стравот дека  Грција нема да биде казнета поради перењето пари и финансирањето тероризам..!!

А ние (Македонија) ќе бидеме оквалификувани како кодоши, некооперативни ...тага
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2009 во 14:31
vo minatoto imase pogovorka : " da mu crkne kozata na komsijata " ... sega e modificirana vo " da crkne komsijata a mene da mi ostane kozata " смеење
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 22:27
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

vo minatoto imase pogovorka : " da mu crkne kozata na komsijata " ... sega e modificirana vo " da crkne komsijata a mene da mi ostane kozata " смеење

ОК друже. Нека биде и по новата модификација. Но има и најнова. Јас лично сакам ,,да цркне комшијата, а мене да ми остане комшивката,,. Мислам дека е и ова ОК?голема%20насмевка

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 23:11
Originally posted by orlov orlov напиша:

Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

ОК друже. Нека биде и по новата модификација. Но има и најнова. Јас лично сакам ,,да цркне комшијата, а мене да ми остане комшивката,,. Мислам дека е и ова ОК?голема%20насмевка

јас сакам да цркне комшијата, ама јас лично да го утепам, а потоа и другите комшии, да им ги преуредам становите и сите нивни комуникации со другите згради (сите живееме во едно маало со згради) и буквално никој да не ме чепка за тоа што сум го направил голема%20насмевка

или пак ќе ги поттикнам сите во маалото да го викаат комшијата со некој погрден прекар, или некој трач од кој ќе му биде срам да излезе од дома

мухахахахахаха среќа

ок, ја претерав црвенеење
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
abnormalen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 23:16
пропаганда , ами као! и тоа , многу ефикасна. еве, оваа година , за разлика од лани, најмногу , до сега во агенциите имало продадени аранжмани за во, каде ако не во....грција!
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 23:34
pa so?збунетост
Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 00:35
па тоа ти се вика ефикасна пропаганда!намигнувањесреќа
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 18:55
Originally posted by abnormalen abnormalen напиша:

пропаганда , ами као! и тоа , многу ефикасна. еве, оваа година , за разлика од лани, најмногу , до сега во агенциите имало продадени аранжмани за во, каде ако не во....грција!

Еее, македонче, си остана несвесно. Тие се прават да не снема од земјинава топка, а ние им се пикаме и им ги полниме џебовите...ццц...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abnormalen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 19:04
а , каде да одат? кажи  каде да одат?збунетост најлошо е кога те дупи......ближниот свој ! уште и ако му е мал...............ете ти незадоволни.намигнувањеголема%20насмевка вака , барем , ке те дупи ама за кратко во очи , за разлика од домашните дупачи кои мора да ги трпиш преку цела година.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 22:35
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

Еее, македонче, си остана несвесно. Тие се прават да не снема од земјинава топка, а ние им се пикаме и им ги полниме џебовите...ццц...
еј ај доста со овие шо идат во грција секое лето, тие воопшто не ме интересираат, и мене ме нервираат до коска ама не гледам како тие помагаат во грчката пропаганда против нас
иако мене тоа ме фрустрира, не ги обележувам како нив предавници
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2009 во 10:53

Грчки неонацисти ја прекинаа промоцијата на грчко-македонскиот речник во Атина

Дваесеттина активисти на грчката фашистичка организација „Хриси авги“ (Златна зора) синоќа насилно ја прекинаа промоцијата на Грчко-македонскиот речник во Атина, што ја организираше партијата на Македонците во Грција „Виножито“.

Половина час по почетокот на промоцијата, групата маскирани лица влегле во Меѓународниот прес-центар лоциран веднаш до Министерството за надворешни работи на Грција со цел да предизвикаат инцидент. Тие дивееле во салата, ја оштетиле опремата на присутните сниматели, го уништиле промотивниот материјал и вербално ги нападнале промоторите, но никој не е повреден. Во обид да ги сними со својата камера, од физички напад се спасил и еден од промоторите, познатиот американски славист и лингвист Викор Фридман кој беше гостин на промоцијата. На снимките на телевизијата „Сонце“ што ги објави ТВ „Канал 5“ се гледа како еден од членовите на групата насилници се заканува на професорка од Универзиетот во Волос и се обидува со својот шлем да го удри Фридман во што е спречен од предводникот на групата насилници. Откако не усепале да испровоцираат потежок инцидент  и добиле информации дека кон прес-центарот се приближува полиција, членовите на „Хриси авги“ кои од неодамна се регистрирани како политичка партија, а досега беа во тесни врски со парламентарната националистичка партија ЛАОС на Јоргос Караџаферис, избегале, и промоцијата иако со тензија продолжила.

По доаѓањето на полицијата и по инфорамциите дека други групи на грчки радикални структури се подготвуваат за други инциденти и напади на членовите на „Виножито“ се повлекле на периферија на Атина. Еден од лидерите на „Виножито“ Павле Васкопулос, за „Канал 5“ изјави дека ова е сигнал дека „грчките власти почнуваат да се плашат од македонштината во Грција“. Инцидентот, вели, е голем срам за Грција што не може да го скрие од европската јавност.

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2009 во 10:57

toa e vo funkcija na osvojuvanje na grcija голема%20насмевка ...... zamisli ti situacija ..... eden kup Makedonci niz solun ... po site stritovi se slusa samo Makedonski jazik i galama ... pominuva nekoj evro pratenik i sto kje pomisli ? .... pa normalno ... solun e Makedonski намигнување

Изменето од miroslav_g8 - 03.Јуни.2009 во 10:57
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2009 во 11:39
[/QUOTE]еј ај доста со овие шо идат во грција секое лето, тие воопшто не ме интересираат, и мене ме нервираат до коска ама не гледам како тие помагаат во грчката пропаганда против нас
иако мене тоа ме фрустрира, не ги обележувам како нив предавници
[/QUOTE]

Забеган, јас не велам дека тие помагаат во грчката пропаганда против нас. Ниту пак дека се издајници. Ама на некој начин има нешто издајничко, себично во тоа, но пред се несвесност.

Најмногу важи тоа дека се без трошка ДОСТОИНСТВО, самоценење (или самосвест)и свест за заедништво, единство за сопствената земја против која Грција неуморно работи.

Како може, на пример, ти мене секој ден да ми викаш: ти не се викаш Чучулига, ти не си човек од планетава, ти немаш право да живееш слободно, ти треба да си одиш од сопствената куќа или да бидеш мој поданик, роб, следбеник...нема да јадеш, да се лекуваш кога си болен,твоите роднини кои живеат кај мене не ти се роднини, не се твои и не постојат, не смееш да кажуваш никаде на светов кој си и што си, туку што јас ќе ти кажам, бидејки така САКАМ. Ти не постоиш и така ќе си остане. И да го трубиш тоа на сите страни на светот, со сите сили и средства кои ти се на располагање.
А jaс ти викам: еј, ааај пушти ме да ти дојдам на гости, ќе ти платам за тоа колку ќе ми побараш или ќе ти правам пазар во дуќанот, за да ти оди бизнисот.
Ако тоа не е понижување, не знам што е. Несвесни сме, несвесни остануваме (можеби така ни одговара?).

Изменето од chuchuliga - 03.Јуни.2009 во 13:30
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4748495051 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.