IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Како да се надминат болката и тагата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како да се надминат болката и тагата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4748495051 55>
Автор
Порака
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Статус: Офлајн
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2010 во 13:03
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Како да се надминат болката и тагата?

So nevrzuvanje za niv.

Kako mislish so nevrzuvanjeтагаmislish deka mozesh da ignorirash nekoja bolka...toa ke pridonese samo pogolema shteta ponatamu ...
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2010 во 13:06
Originally posted by gazela gazela напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Како да се надминат болката и тагата?

So nevrzuvanje za niv.

Kako mislish so nevrzuvanjeтагаmislish deka mozesh da ignorirash nekoja bolka...toa ke pridonese samo pogolema shteta ponatamu ...

сака да каже дека има луге кои мазохистично уживат во нив...како да не можат да функционират без нив.
...
филозофски требе да се гледа на нештата.
не примиренчески, филозофски.
ако едно отишло, ке доjде друго.
един умира друг се рага и тоа е животот...природен циклус...
и со чувствата е така.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2010 во 17:13
Posle taa bolka ke dojde druga i isto taka ke boli kako i prvata....i sho prajme taka?

...koga veke go spomna mazohizmot,moze ubavo da se procita vo tvojot post kako izgleda...

Pagane ne bi rekol deka ima mnogu filozofija vo tvojot post...aj probaj uste ednas

Изменето од Joshua_Tree - 18.Август.2010 во 20:36
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2010 во 11:50
Abe ajde .... голема%20насмевка
Od koga toa na bolkata i treba filozofski pristap za da se nadmine?  изненадување
I dali toa filozofijata nadminuva ili prodlabocuva? голема%20насмевка
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2010 во 17:59
Filozofijata soochuva.

Ne so beganjeto, tuku so soochuvanjeto i meditiranjeto rabotite se rasreshuvaat i se rastopuvaat vo okeanot na sebitieto.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Astro Venus Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Август.2010
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astro Venus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2010 во 14:09
Главна причина за нашите страдање се: Нашите урнати илузии.

Многу луѓе мислат дека тие најточно ги согледуваат работите, а кога нема да се случи она што според нив е единствен исход на ситуацијата - се разочарани, некој ги изневерил, страдаат и тагуваат.

Но - се поставува прашањето, како да се спасиме од нашите илузии и фантазии? Дали тие ни се неопходни за да бидеме среќни?

Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2010 во 15:10
Има ли човек кој никогаш не фантазирал?
Има ли човек кој никогаш во животот не посакал да побегне од реалноста,со помош на фантазијата?

Милам дека нема ,не сум исклучок ниту јас,но не до степен да се заглави во светот на невозможното......зошто враќањето од тој свет во реалноста е многу потежок, неминовно носи тага,болка.....
Да ,фантазиите и илузиите можат да не направат  среќни само на едно поле...љубовта!
Убаво е понекогаш да се населиш во светот на фантазиите,   иако сме свесни дека тие секогаш не се реализираат......
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2010 во 15:33

Tagata i bolkata se neodminliv del vo zivotot.

Od niv ne mozeme da pobegneme.

Dokolku toa go sfatime, mnogu polesno ke gi podneseme teskotiite i pobrzo kje se oporavime.

Изменето од KINGDAVID - 20.Август.2010 во 15:47
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2010 во 15:35
Aj mani me so edna palka da vidam do kade sum...:-)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2010 во 15:46
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Na mene li velis? голема%20насмевка

Jas nema da te mavnam, no ZIVOTOT ke te mavne, koga-togash.

Se razbira, ne ti go posakuvam toa, no takov e ZIVOTOT, ni se dopagjalo toa nam ili ne ... sekoj ke pominuva niz ubavi no i niz losi momenti...
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2010 во 15:53
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Na mene li velis? голема%20насмевкаJas nema da te mavnam, no ZIVOTOT ke te mavne, koga-togash. Se razbira, ne ti go posakuvam toa, no takov e ZIVOTOT, ni se dopagjalo toa nam ili ne ... sekoj ke pominuva niz ubavi no i niz losi momenti...

Abe koj bilo neka mava pobrzo, da vidam dal e ova iluzija. :-D
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2010 во 15:58
време лечи се...

друга терапија нема
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2010 во 16:07
Originally posted by sanja-a sanja-a напиша:

време лечи се...

друга терапија нема

Mislam deka sum kompetenten da zboruvam na ovaa tema...сршено%20срце

Da se nadmine bolkata i tagata ne e lesno. Nekogas i vremeto kako sto pominuva, uste povekje naviraat spomeni za lugjeto koi sme gi zagubile vo nasiot zivot... sekoja sitnica ili predmet koj ke go vidam me potsetuva na niv i na nekoja slucka.

Mislam deka potesko nesto od toa da zagubis nekoj blizok nema.

Edinstveno sto me oddrza vo mojot zivot e mojata verba, deka se ova sto se slucuva e privremeno, zaedno so besmislenoto stradanje.

Fala mu na BOG sto ja imav verbata pred da mi se slucat ovie teski raboti, taka da se odrzav na povrsinata na moreto nareceno- zivot.

Ako ja nemav verbata, sigurno ke stanev pijanica, narkoman ili ke zavrsev vo nervna bolnica.

Nauciv da gledam  pozitivno  i da razmisluvam za ubavite raboti vo zivotot i da odam napred.
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2010 во 16:14
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by sanja-a sanja-a напиша:

време лечи се...

друга терапија нема
Mislam deka sum kompetenten da zboruvam na ovaa tema...сршено%20срцеDa se nadmine bolkata i tagata ne e lesno. Nekogas i vremeto kako sto pominuva, uste povekje naviraat spomeni za lugjeto koi sme gi zagubile vo nasiot zivot... sekoja sitnica ili predmet koj ke go vidam me potsetuva na niv i na nekoja slucka.Mislam deka potesko nesto od toa da zagubis nekoj blizok nema. Edinstveno sto me oddrza vo mojot zivot e mojata verba, deka se ova sto se slucuva e privremeno, zaedno so besmislenoto stradanje.Fala mu na BOG sto ja imav verbata pred da mi se slucat ovie teski raboti, taka da se odrzav na povrsinata na moreto nareceno- zivot.Ako ja nemav verbata, sigurno ke stanev pijanica, narkoman ili ke zavrsev vo nervna bolnica. Nauciv da gledam  pozitivno  i da razmisluvam za ubavite raboti vo zivotot i da odam napred.

затоа викаат...секое лошо за добро е
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4748495051 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.