|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика | страница <1 4748495051 55> |
Автор | ||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako mislish so nevrzuvanjemislish deka mozesh da ignorirash nekoja bolka...toa ke pridonese samo pogolema shteta ponatamu ... |
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сака да каже дека има луге кои мазохистично уживат во нив...како да не можат да функционират без нив. ... филозофски требе да се гледа на нештата. не примиренчески, филозофски. ако едно отишло, ке доjде друго. един умира друг се рага и тоа е животот...природен циклус... и со чувствата е така. |
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Posle taa bolka ke dojde druga i isto taka ke boli kako i prvata....i sho prajme taka?
...koga veke go spomna mazohizmot,moze ubavo da se procita vo tvojot post kako izgleda... Pagane ne bi rekol deka ima mnogu filozofija vo tvojot post...aj probaj uste ednas Изменето од Joshua_Tree - 18.Август.2010 во 20:36 |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe ajde ....
Od koga toa na bolkata i treba filozofski pristap za da se nadmine?
I dali toa filozofijata nadminuva ili prodlabocuva?
|
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Filozofijata soochuva.
Ne so beganjeto, tuku so soochuvanjeto i meditiranjeto rabotite se rasreshuvaat i se rastopuvaat vo okeanot na sebitieto. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Astro Venus
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 19.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Главна причина за нашите страдање се: Нашите урнати илузии.
Многу луѓе мислат дека тие најточно ги согледуваат работите, а кога нема да се случи она што според нив е единствен исход на ситуацијата - се разочарани, некој ги изневерил, страдаат и тагуваат. Но - се поставува прашањето, како да се спасиме од нашите илузии и фантазии? Дали тие ни се неопходни за да бидеме среќни? |
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има ли човек кој никогаш не фантазирал?
Има ли човек кој никогаш во животот не посакал да побегне од реалноста,со помош на фантазијата? Милам дека нема ,не сум исклучок ниту јас,но не до степен да се заглави во светот на невозможното......зошто враќањето од тој свет во реалноста е многу потежок, неминовно носи тага,болка..... Да ,фантазиите и илузиите можат да не направат среќни само на едно поле...љубовта! Убаво е понекогаш да се населиш во светот на фантазиите, иако сме свесни дека тие секогаш не се реализираат...... |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tagata i bolkata se neodminliv del vo zivotot. Od niv ne mozeme da pobegneme. Dokolku toa go sfatime, mnogu polesno ke gi podneseme teskotiite i pobrzo kje se oporavime. Изменето од KINGDAVID - 20.Август.2010 во 15:47 |
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aj mani me so edna palka da vidam do kade sum...:-)
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na mene li velis? Jas nema da te mavnam, no ZIVOTOT ke te mavne, koga-togash. Se razbira, ne ti go posakuvam toa, no takov e ZIVOTOT, ni se dopagjalo toa nam ili ne ... sekoj ke pominuva niz ubavi no i niz losi momenti... |
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe koj bilo neka mava pobrzo, da vidam dal e ova iluzija. :-D |
||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
време лечи се...
друга терапија нема |
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mislam deka sum kompetenten da zboruvam na ovaa tema... Da se nadmine bolkata i tagata ne e lesno. Nekogas i vremeto kako sto pominuva, uste povekje naviraat spomeni za lugjeto koi sme gi zagubile vo nasiot zivot... sekoja sitnica ili predmet koj ke go vidam me potsetuva na niv i na nekoja slucka. Mislam deka potesko nesto od toa da zagubis nekoj blizok nema. Edinstveno sto me oddrza vo mojot zivot e mojata verba, deka se ova sto se slucuva e privremeno, zaedno so besmislenoto stradanje. Fala mu na BOG sto ja imav verbata pred da mi se slucat ovie teski raboti, taka da se odrzav na povrsinata na moreto nareceno- zivot. Ako ja nemav verbata, sigurno ke stanev pijanica, narkoman ili ke zavrsev vo nervna bolnica. Nauciv da gledam pozitivno i da razmisluvam za ubavite raboti vo zivotot i da odam napred. |
||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
затоа викаат...секое лошо за добро е |
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
Внеси реплика | страница <1 4748495051 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |