|
Помош !! Софтверски Проблеми! |
Внеси реплика | страница <1 4647484950 55> |
Автор | |||
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nlite ке правиш кинески Windows :) не ти треба сата драјвери за да инсталираш XP не ти треба ни флопи не ти треба ни Windows XP со сата драјвери само се мести во BIOS, се исклучува сата подршката и се инсталира без проблем :) човек учи додека е жив ;) Изменето од Dark HaCkeR - 21.Јануари.2010 во 02:37 |
|||
ZokiBoSS
Сениор Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кинески/јапонски, функционира, испробано :)
Јас имав наченако биос кај шо е скриена/тргната опцијата за враќање на натив модот, и сеа? Ќе флешираш биос? :)))) Јас не. Крај краева, зошто земаш сата диск ако го користиш како иде? :) |
|||
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
|
|||
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nlite функционира ама остранува и други работи и излева кинеска работа после нема што да е скриено во BIOS ти нешто друго си изместил нема што да флешуваш BIOS,BIOS не се флешува BIOS ако изместиш нешто туку се вади батеријата 5 мин нема веза тоа дека ке го користиш како IDE сата е само се исклучува во BIOS да го препознава XP после ако сакаш може и да си го вратиш Изменето од Dark HaCkeR - 21.Јануари.2010 во 11:15 |
|||
ZokiBoSS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ок, одмори малце. Гледам дека си хакер и то дарк, немам намера 5000 постој да пишам овде, ако му чини нека го искористи начинот, ако не можи да го прескокни чекорот. Можи кинески клава нлајт, во право си.. Виста прај од ХП :))))
|
|||
|
|||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во секој случај ќе пробам од овие начини,фала.
|
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Помина извесно време,работев некои други работи,но предлогот за исклучување на САТА во БИОС ,кај мене резултираше со непрепознавање на хард дискот при бутирање,инаку истиот проблем ми се има случено и со ЦД Вин.ХП со СП3 чисто,но морам да внесам флопи за да го препознае сетапот ВИА РАИД Контролерот,инаку на нет имам сретнато оперативни системи кои без проблем се инсталираат ако ги имаат овие драјвери,значи тоа е моето барање на помош околу ВИА драјверите за да се препознае хардот и да продолжи инсталацијата,а што се однесува до исфрлање или до давање на други фајлови,пробав нешто со Ултра ИСО но не ми успеа,значи останува проблемот. |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
kumanovaboy
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kaj da najdam software za popolnuvanje na sviditelstva,
|
|||
Jovan.74
Сениор Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
kingofkings
Нов член Регистриран: 10.Март.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да не сакаш и сам да ти ги пополни оценките??
|
|||
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
хахах EPIC FAIL |
|||
Jovan.74
Сениор Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас сакам |
|||
kumanovaboy
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
software takov ima, jas imam eden ama e za sredno islamsko uciliste, i ne mozam da gi smenam predmetite, i baram nekoj sto e e za sredno opsto, ke stavis na primer 5 i avtomatski iskacha odlichen - shkelqyeshem i tn
|
|||
ZokiBoSS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Горазд, доколку ги имаш драјверите, пробај со nLite. Ти треба .iso фајл од Windows инсталацијата, ја вчитва, и можиш шо сакаш да прајш. Му додаваш драјверите, и после ја компајлираш како нова .iso слика. |
|||
|
|||
Gorazd777
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ја направив постапката со Нлите,значи одредениот виндоус го распакував од ИСО фајлот и после ги ставив виараид драјверите,потоа направив со истата програма исо бутабилно цд за инсталација,се покренува во ред но се јавува истиот проблем не го пронаоѓа пак дискот како да ги нема тие драјвери,Значи да не има постапка на ставање на бараните драјвери да се ставаат во некоја посебна папка,тоа ме интересира? Инаку имам начекано 2-3 ОС виндоус ХП кои си имаат инсталирано драјвери и сетапот го препознава хардот ,така да инсталацијата оди во ред,а порано кога го имав првото цд сп СП2 тогаш морав со притискање на Ф6 да направам инсталација на овие драјвери. |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
|||
Внеси реплика | страница <1 4647484950 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |