![]() |
|
Мој став за хомосексуалноста |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4647484950 103> |
Автор | ||
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Дориан пиленце.......... ![]() Не сте дискриминирани на никој начин........ Имате право да се образувате, да поседувате имот, да бидете политички активни, да формирате невладини организации, да.........едноставно ги имате сите права кои ги имаме и ние........ Тоа што барате да имате можност за склопување хомосексуални бракови...тоа не е барање за недискриминација.....туку барање за да имате привилегија......барате од нас да ве привилегираме........затоа што сте различни од мнозинството да имате права како и мнозинството.......Е НЕ МОЖЕ.......сите малцинства имаат права колку што ќе им дозволи мнозинството....... |
||
МИР со сите
|
||
![]() |
||
Dobi-Insane ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 23.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 24 |
|
znaci ne se homoseksualcite razlicni od drugite luge..toa i mi beshe poentata...ne e toa nikakva privilegija tuku pravo na tie licnosti. Pravo koe poveketo luge (onie so komunisti4ki svakanja, konzervativni, so zatvoren um) ne go svakaat. Ne e privilegija ako dvajca (maz i zena) se sakaat, pa zosto togas da e privilegija ako dvajca(maz i maz ili zena i zena) sakaat da se vrzat vo brak... Znaci pak na nekoj nacin postoi odredena diskriminacija
![]() |
||
Some mistakes are too much fun to only make once...
|
||
![]() |
||
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
|
Aма ти се читаш ли какви контрадикторности пишуваш?!?
Ајде прво среди си ги мислите, ставовите, па после пишувај бесмислици. И колку да ти се разјасни малку од малку: - не сме различни, таа разлика самата ја создаваш - дискриминирани сме, зашто не можеме легално да стапиме во брачна заедница со саканата личност - дозволата за љубов не е никаква привилегија, туку право кое го има секој. |
||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||
![]() |
||
Командантица ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
|
никој не може тебе да ти забрани да си тоа што си, ни најмалку да ти кажува што треба да правиш,..твој живот, твое право да донесуваш свои одлуки, никој нема право да ти се меша, а ни најмалку да ти суди!
|
||
..Живеам за да умрам..!
|
||
![]() |
||
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
|
Освен ако тоа директно или индиректно на било кој начин влијае на тебе и бла бла бла.... |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
![]() |
||
whisper ![]() Нов член ![]() Регистриран: 01.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
|
Абе во Скопјево од секогаш си имало педери, нивната бројка не се зголемува едноставно се повеке се осекаат слободни за да ја кажат својата сексуална определба. Сакам да ви кажам само дека има еден огромен број на луѓе кои ја кријат својата сексуалност. Повеќето од нив живеат во хетеросексуален брак (јас би рекол пекол), но потребата да си ја задоволат својата сексуална глад ги води на мирц каналите, сајтовите ... каде наоѓаат партнер за една ноќ. И така живеат во постојан страв дека ќе бидат откриени. Знаете ли дека еден дел од вашите роднини (мајка, татко, брат, сестра, баба, дедо, син, ќерка), вашите најблиски пријатели, се хомосексуалци само се плашат да ви кажат. Познавам мноогу такви луѓе и пак ви велам, помислете дури и вашиот брачен партнер е многу веројатно да е геј, ова особено им го кажувам на лугето кои имаат проблеми со прифаќањето на хомосексуалците. Исто така хомофобијата е геј, т.е. оние кои се најжестоки против хомосексуалците во 78% се геј, но од страв дека ќе бидат откриени се жестоки хомофоби. И уште нешто чисто од мене, според марфиевите закони точно вие кои најмногу јадете гомна тука против гејовите ќе имате син или керка хомосексуалец. Колку и да се противите, да плукате, да лечите и праќате во затвори, морате за ваше добро да се помирите со еден факт: НЕКОЈ ОД ЛУГЕТО КОИ НАЈМНОГУ ГИ САКАТЕ СЕ ХОМОСЕКСУАЛЦИ
|
||
![]() |
||
Klapsomun ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
|
Za mene toa e bolest za koja treba da se izmisli nekoja vakcina za da se spreci taa masovna epidemija.
Ali neka ima poveke pederi ke ima i poveke zeni slobodno poslaba konk*rencija ke dojde red i nie zdravite da birame ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Точно така. Апсурдна е борбата на хомосексуалците за "своите права" бидејќи ниедно право не им е ускратено во нашата, а и во сите други демократски земји.
Хах, тоа е исто како јас сега да речам: "Дискриминиран сум затоа што не можам мојот домашен сок да си го пласирам на пазарот под името Coca Cola"
![]() Вие морате да разберете и да се соочите со фактот дека зорот "брак" е веќе резервиран збор во речникот и означува заедница меѓу еден маж и една жена. Доколку сакате да си оформувате заедници меѓу маж и маж или меѓу жена и жена вие морате да си измислите некој нов збор кој ќе ви ја дефинира вашата заедница. Тоа можат да бидат зборовите храк, фрак, срак, шрак или некој друг покреативен збор, но не и брак кој веќе има одредено и добро познато значење.
А што се однесува до "правото" во таа вашите заедници да посвојувате и деца, тоа единствено го одобрувам откако детето ќе наполни 18г и ќе може самото да реши да има двајца "тактовци" или две "мајќи".
Поздрав!
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
Klapsomun ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
|
bolni luge kratko i jasno
|
||
![]() |
||
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
|
Колку расистичка реченица и неточна.... болни луѓе... |
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
![]() |
||
Sunny ![]() Сениор ![]() ![]() Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
|
Ete da receme deka e bolest, togas zosto se so drva i kamenja frlame po niv, zar toj e kriv sto e "bolen" ![]() ![]() btw. lichno jas ne sum ni za, ni protiv homoseksualcite, ednostavno ne me interesiraat i nemam stav po toa prasanje, se dodeka ne me cepkaat, ne se mesaat vo moite raboti neka si pravat sto sakaat, na kraj kraeva ne me boli mojot zadnik ![]() ![]() ![]() SOME PEOPLE ARE GAY - GET OVER IT ![]() Изменето од Sunny - 28.Март.2009 во 17:05 |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
![]() |
||
![]() |
||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|
ostavete gi na mira...ne cepkaat nikogo...krenite glas protiv semejno nasilstvo, pedofilija.... i xxx drugi raboti...
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
![]() |
||
Sunny ![]() Сениор ![]() ![]() Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4647484950 103> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |