|
Помош !! Софтверски Проблеми! |
Внеси реплика | страница <1 4546474849 55> |
Автор | |
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
explorer нема гајле, се’ е добро.
Проблем се овие два ОК. Фала anyway, можеби лично ќе прочепкам по плагините, јаваскриптите... па може и ќе го средам и ќе го поставам решението тука Изменето од Pravoslavie - 17.Декември.2009 во 15:30 |
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
Bobi-cyclist
Нов член Регистриран: 18.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga go vklucuvam kopjuterot vo nikoj slucaj ne saka da go pokrene windows-ot.Dojde do nekoj stepen i ne saka ponatamu.Se obidov so format i formatot go izvedov uspesno, no posle toa mi pravi problem.Go stavam kako First Boot hard diskot, a kako Second Boot cd romot, no ne saka da go preskokne bootot na windows cd to i da prodolzi so instalacijata na windowsot tuku go butira cedeto povtorno :(:(.I sega nikako ne mozam da uspeam da da go instaliram windowsot, si mislam dali ima nekoja greska vo biosot pa ne e vo red.ve zamoluvam za pomos.blagodaram
|
|
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја другар ништо не те разбрав,полека малце што направи сега ти го форматираше ли Windowsot ? ако си го форматирал крај на приказната го вадиш Windows CD и толку... објасни малце по детално по можност на кирилица |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми требаат информации околу Microsoft office outlook.
Ова на википедија не разбирам бидејќи има многу информатички термини. Знам дека е само нешто за е-маил, пошта ама друго ништо. Некој да ми каже поточно за што се користи, како, што, какви се` функции има, што се` може да се праќа. Ми треба итно..... Плс |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не outlook - look out требе да се вика
|
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
плус тоа Internet Explorer требе да се вика Internet Exploder
|
|
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Microsoft Office Outlook е како Windows Live Mail си ја пишуваш твојата адреса и лозинка од hotmail од мсн-то што ти стасуваат пораките да ги отвара преку Outlook а не преку пребарувачот Mozilla или IE |
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу оскудни информации даваш...
Што харддиск имаш? Ако е SATA треба да имаш и драјвер. |
|
EKCTPA
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 448 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako HDDto ti e novo a plocata postara moze da ima problem so brzinata da nemoze da ja cita i vo toj sluccaj ke treba da stavish dzamper, proveri i dali CDto e dobro da ne e izgrebano...
Najdobro pishi na google HDD(name,No,model)problem i ke ti dade opcii pa razgledaj |
|
Немој да правиш мали планови, во нив нема магија...
Прави големи планови, цели високо во надежта и работата. |
|
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако е сата и мора и не мора да се има драјвери сата може во BIOS да се исклучи подршката за сата и Windows XP се инсталира без проблем,инсталирај си Windows Vista или Windows 7 што ке ти е XP уште
|
|
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај да почнам пак одново,ако може да се разбереме,матичната е земена пред неколку години,тогаш мислам одеше сеуште ВИН 98,(со плочата си имаше ЦД со драјвери за матичната плоча и меѓудругото,тогаш најверојатно беше преминот од ЕИДЕ Хард дискови на САТА,па ако сакаш да инсталираш ОС на САТА хард,мора да направиш сам флопи дискета со такви драјвери).Кога преминав на ХП со САТА диск,за да го инсталирам ОС-от на хард-дискот,потребно беше да се користи флопи дискетата за да се пронајде хард-дискот,односно,предходно кога стартува инсталацционото ЦД те прашува ако сакаш да инсталираш таму друг уред и слично притисни на Ф6,
Значи ова е регуларна процедура со основноЦД од ХП,тоа кај ВИСТА и ВИН7 го нема сега тие ги интегрирале овие драјвери,инаку кај други ВИН ХП кои сега ги има многу ваквите работи се решени,но кај овој за кој прашувам НАСА ХП СП3 не го решиле тоа,па ме интересираше дали ја има таа опција на некој друг начин. Значи резиме,пред да почне да ги копира драјверите од ОС-от на Ц партицијата не ги чита виа драјверите од флопито и вели нема ЦД или внеси правилно ЦД(веројатно тие што го прават овој ОС не внеле опција да ги има овие драјвери) .Проблемот е како да се инсталира Ос-от во дадената ситуација. |
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
TheRock
Нов член Регистриран: 17.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zosto koga odzipuvam ponekogas (ne sekogas) mi se javuva eden prozorec koj mi vika: You need to have the following volume to countinue extraction. Sledi eden link koj zavrsuva na Desktop. pa prodolzuva Insert a disk with this volume and press OK to try again.
vo sto e problemov? |
|
ZokiBoSS
Сениор Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има софтвер на веб, кој што ја “отвора“ сликата (.ISO) од Windows-от и можиш да додаваш/одземаш работи којшто се појавуваат на инсталацијата. Исто така имаш опција да додајш и соодветни драјвери на цд-то, со то ќе го решиш проблемот засекогаш, драјверите ќе ти бидат во цд-то и нема да имаш потреба од флопи или слично. google->"nLITE" :) |
|
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
|
|
ZokiBoSS
Сениор Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зато шо, ко си ја праел архивата (или друг ко ја праел) ја поделил на поќе парчиња, и сега дел од тие парчиња ти фалат :). Зато ти излегва и “понекогаш“ :P |
|
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
|
|
Внеси реплика | страница <1 4546474849 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |