|
ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА |
Внеси реплика | страница <1 4344454647 181> |
Автор | |
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарност и од мене за прекрасните фотографии - те молам само постави ја повторно последната - светиот оган, нешто не се прикажува.
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За оние кои се по православната убавина ја препорачувам книгата:
„МОНАХ КАЛИСТ„ на времето кога ја читав посакав и јас да се замонашам , но со тек на време целосно ми се промениа религиозните сфаќања. Во секој случај интересна книга за авантурите на еден православен монах низ Србија, Македонија, Албанија, Грција некаде во периодот 1930 - 1980. Изменето од Majkl - 10.Јули.2008 во 22:12 |
|
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Give me your secrets
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една молба до сите кои постираат во оваа тема... Не е модераторска, како член на форумот пишувам.
Дали може кога постирате слика на некоја црква, да пишувате каде се наоѓа. Од каде знаете, може ќе се мотивира некој да отиде да посети. |
|
Do what is right, come what may...
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najstara Hilandarska Ikona... Изменето од Templarius - 23.Јули.2008 во 01:43 |
|
Give me your secrets
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bogorodica Trojerucica ima napraveno dve vakvi ednata se cuva vo Hilandar a ednata se cuva vo Manastirot Rajcica blizu Sv,jovan Bigorski - se veruva deka e cudotvorna.. |
|
Give me your secrets
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cudotvorna ikona na Sv.Jovan Krstitel - Manastir Sv.Jovan Bigorski... |
|
Give me your secrets
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иако не сум православен, морам да речам дека отсекогаш ме фасцинирала иконата од 1384 година наречена: „Исус Христос Спасител и Животодавец„ многу е харизматично претставен ликот Христов. Ремек дело!
|
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve ja vo pogolema rezolucija navistina e prekrasna.... |
|
Give me your secrets
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 4344454647 181> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |