|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? |
Внеси реплика | страница <1 4344454647 55> |
Автор | |||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Драга пријателке, навистина многу луѓе, многу традиции, многи нации, многу деноминации ... веруваат на БОГА, но во моментот кога тие Ја игнорираат или девалвираат единствената спасителна Милост БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - тие веруваат спротивно на Вечното Евангелие, со што веруваат на начин кој што нее чист и е одвратен од Единствениот Вистински и Совршен БОГ! Дај БОЖЕ набрзо да дојде денот кога сите луѓе ќе Ја спознаат Совршената Вистина и само преку Неа/Него ќе Му се молат и ќе Му веруваат на Единствениот Вистински и Совршен БОГ! Амин Вие верувате дека има само еден Бог. Тоа е добро, но дури и демоните веруваат во тоа и се тресат од страв! Јаков 2:19 |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
23. Дури и тие кои слават други богови, принесуват жртви проследени со вера, и тие Ме слават Мене, иако тоа го прават незнаејќи. БГ. Книга 9
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
,Зошто беснеат народите и луѓето намислуваат празни работи? Се дигнаа царевите земни и кнезовите се собраа заедно против Господ БОГ и против Неговиот Помазаник‘. Псалм 2:1-2 |
|||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
the stranger
Нов член Регистриран: 18.Декември.2012 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова ти се вика Библија против Библија!
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се’опфатното Слово БОЖЈЕ - Кое што Единствениот Вистински и Совршен БОГ за спасение на сите Го отелотвори во Исус Христос - е безкрајно поголемо од сите Ангели, сите Пророци, сите Мудреци, сите Вери, сите Религии ... сите Свети Писма и Книги во универзумот. Многу поголемо дури и од Библијата, која што прекрасно сведочи за Него и без Него воопшто не би постоела! Се’ стана преку Него и без Него ништо не стана, од она што постана! Ев. Јован 1:3 Изменето од spiros - 19.Декември.2012 во 22:17 |
|||
|||
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не постои такво нешто како вистинска религија. Секоја религија е ништо повеќе од перална за мозок која ја посетуваат поголем број од народот во светот, барем така се прокламираат.
Баш прочитав пост дека секој човек верувал во Бог и баш ќејфски се изнасмеав. Што станува со оние што не веруваме во Бог? Дали ние не сме луѓе? Дали нас не сметате како изроди на модерното општество? А што ако ви кажам дека во секое човечко општество има 20% прокламирани атеисти и уште 20% атеисти кои се прокламирале како верници? За крај, еве дефиниција од википедија за религија: - Религија, контроверзен поим што некогаш се користи како синоним за вера, се дефинира како верба во нешто натприродно... Фалачаопријатно!
|
|||
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА?па нашата фала богу, која друга???
|
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Владо, верникот верува помалку одколку што се прае, а неверникот повеќе од што самиот знае! п.с. Зборот религија доаѓа од латинскиот збор religare, кој што значи по(вторно)вржување! Денот доаѓа кога сите ќе се разбудат за повржаноста во се’опфатната Мудрост БОЖЈА (Христос)! ... зашто сите ние преку Него живееме, се движиме и постоиме ...! Дела Ап. 17:28
|
|||
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
AlDra1
Нов член Регистриран: 12.Август.2014 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Здраво Messenger :) И здраво Ошо :) Не сте во право. Науката често пати контрира самата на себе. Разни теории се создаваат за една иста работа. Еве само еден пример: Светлината е материја или енергија или пак некаков хибрид меѓу материја и енергија? Некои научници велат материја е, други велат енергија е, трети велат хибрид е.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Гледам дека не си ја разбрал поентата на кажаното. Има само ЕДНА наука. Оноа што не го знае денес, ќе го дознае утре. Ако до тогаш знаела погрешно, истото веднаш ќе го отфрли како непотребно и контрапродуктивно. Но таа е ЕДНА за сите луѓе на планетава. Секој човек може самоиницијативно да ја провери и да ја потврди или да ја побие со ново сознание кое, податно за општа проверка и верификација, ќе биде усвоено како ЗАЕДНИЧКА вистина. За разлика од неа имаме МНОГУ религии и секоја од нив претендира дека само таа ја знае вистината, а сите други се во заблуда, при тоа не нудејќи никакви факти и аргументи податни за таква верификација. Згора на тоа, секоја се оградува со канони и догми кои оневoзможуваат најобично сомнение, а да не збориме за проверка и докажување. Па дури и ако некој го стори тоа, доколку резултатот не е во склад со религијската доктрина и догма, таа априори ги отфрла и анатемисува како ѓаволска работа. Bо најдобар случај потполно го игнорира. Мислам дека сега пораката е јасна. Изменето од Messenger - 12.Август.2014 во 18:41 |
|||
|
|||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мислам дека ова е ептен наивен начин за било каква дискусија во однос на науката од неколку причина. Прво- Науката се темели на здрав скептицизам во однос на нешто што е изнесено Второ- Науката со секој нов доказ се менува Трето- Во неколку научни области има практика и теорија, ќе ја споменам физиката Четврто- Научникот доказите ги темели на експеримент Гледам Алдра се обидуваш баби и жаби да броиш, али не оди тоа така кога споредуваш Наука и Религија. Религијата е " Верување " што значи Ти веруваш во нешто, кај науката нема јас верувам или ти веруваш, доказ ти треба, експеримети и факти, не верување во нешто. Науката никогаш не била агресивна, што не можам да го кажам за некои религии, пример за исламот денес, јас не сум сретнал некој научник да ги присилува останатати да "Веруваат " во заклучоците негови доколку не го докаже тоа со експеримент или набљудување. А во однос на светлината, никогаш до сега не сум прочитал дека имало две теории за неа. Науката со години светлината ја смета како електромагнетен бран, а носител на светлина е Фотонот ( те молам само немој да ме бомбардираш со еди кој си линкови и тврдења од нет ). Пак ќе речем, ептен наивен пост е ова. Бај да веј, што верник си ти Алдра ??
|
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
AlDra1
Нов член Регистриран: 12.Август.2014 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
AlDra1, како прво претпоставуваш дека не сум бил христијанин, а како второ претпоставуваш дека човек кој еднаш бил христијански верник дека вечно се венчава за догмата на институцијализираното христијанство. И за тебе овие две потполно погрешни претпоставки претставуваат аргумент или доказ за нешто ??? Прочитај го коментарот на fiks. Поедноставно не може да биде објаснето. Изменето од Messenger - 13.Август.2014 во 03:11 |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 4344454647 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |