IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Двокатни автобуси
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Двокатни автобуси

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 79>
Автор
Порака
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Статус: Офлајн
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2011 во 12:17
....а и ова,гледам новите црвени автобуси поцрнеа од калта ...дури и бојата не им се гледа...
за внатре незнам....ама ако газиме кал тука во центар..може да се замисли какви се и внатре.
...нешто наопаку се прави!..дали е тоа нормално?.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2011 во 22:27
Originally posted by zagor zagor напиша:

....а и ова,гледам новите црвени автобуси поцрнеа од калта ...дури и бојата не им се гледа...
за внатре незнам....ама ако газиме кал тука во центар..може да се замисли какви се и внатре.
...нешто наопаку се прави!..дали е тоа нормално?.

Каде тоа „поцрнеле„ од кал новите автобуси..?.
Посочи ја линијата..односно бројот на автобусот кој таму сообраќа!
Заправо денес ..јас по првпат од нивното воведување во сообраќајот се возев во еден од нив..и се беше на највисоко ниво..и во поглед на удобноста ..но и во поглед на хигиената..севкупна.голема%20насмевка
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2011 во 23:36
Originally posted by novace novace напиша:

Заправо денес ..јас по првпат од нивното воведување во сообраќајот се возев во еден од нив..и се беше на највисоко ниво..и во поглед на удобноста ..но и во поглед на хигиената..севкупна.голема%20насмевка
намигнување
отсабајле ако се возиш, тогаш да, чисти се
туку чистотата не е критика за автобусите, туку за несредените улици низ градот

Изменето од Анастеа - 21.Март.2011 во 01:44
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2011 во 23:55
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

отсабајле ако се возиш, тогаш да, чисти се
туку чистотата не е критика за автобусите, туку за несредените улици низ градот

Возењето беше НА ПЛАДНЕ..голема%20насмевка
пс
И темата беше ЗА АВТОБУСИ а не за УЛИЦИтага
намигнување
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2011 во 00:38

Пишуваше некаде дека ќе ги симнат натписите “Донација од Владата“, дека биле идеја на јавното претпријатие... или уште стојат?
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2011 во 00:40
eh,..od licemeri povekje mrazam samo ,...lazgovci!
...preeska vidov nekolku po ulicive,..site bea so isushena kal na niv ,...kako kutrite, da ne  videle sungjer ushte otkako stapnale na skopskive ulici .изненадување

mozebi chekaat da im doniraat i automarska mashina za mienje avtobusi , pa tek togash skopjani da gi vidat pochisti.збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2011 во 01:05

Возењето беше НА ПЛАДНЕ..голема%20насмевка
пс
И темата беше ЗА АВТОБУСИ а не за УЛИЦИтага
намигнување
...           а автобусиве претпоставувам летаат или пловат по вардар...
и кога ќе видиш дека парите за автобусите се дадени од државен буџет, може да се поврзат со било што во рамките на македонија што е пропуштено, вклучувајќи ги улиците
така да, доста со тоа дека ништо во државава не ни е меѓусебно поврзано! дури после ќе видат сите како ќе се одразат автобусиве на други сообраќајни области и други области кои немаат врска со сообраќај
затоа тука некој кука за тоа какви се автобусите и затоа треба да бидат совршени и подобри, не затоа што мене така ми било кеиф... а кога ќе погледнема, идејата за вакви автобуси излезе од нечиј селски кеиф, така да, не вредат уште од темелите автобусиве, уште пред да стапнат на производна линија

Изменето од Анастеа - 21.Март.2011 во 01:44
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2011 во 08:38

Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Пишуваше некаде дека ќе ги симнат натписите “Донација од Владата“, дека биле идеја на јавното претпријатие... или уште стојат?

Не гледам што (им) смета поимот ДОНАЦИЈА од едикојси...кога во последно време (скоро) сите се пресреќни од тоа..кога некаде ќе го видат како сторено дело..најчесто од странците односно нивните „преставници„ овде кај нас ..во (ретко од нив споменуваната по име) Македонија.

Владата ДОНИРА народни пари за граѓаните на Скопје..кое според големината ...преставува 1/3 од вкупното население..трепкање
пс
И ЧУДО невидено (барем за мене е)  КАКО ДОСЕГА НЕ ИМ СМЕТАШЕ оној крш од т.н. јавни автобусии??
Само заматениот и испран ум..(ако е присатен)..укажува нешто дека причината е ....на„друго„ место сместена??голема%20насмевка
намигнување

Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2011 во 09:53
Мене ме интересира, за автобусиве ли ги исекоа дрвата во центар, по улицата на Матица и Кингбургер...?
Кон врв
KUKOC7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Барон Минхаузен

Регистриран: 26.Октомври.2007
Поени: 1852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KUKOC7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2011 во 09:55
Originally posted by Kali Kali напиша:

Мене ме интересира, за автобусиве ли ги исекоа дрвата во центар, по улицата на Матица и Кингбургер...?

da :)
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2011 во 10:11
Originally posted by KUKOC7 KUKOC7 напиша:

Originally posted by Kali Kali напиша:

da :)

sega otvori ulicata bez grankiголема%20насмевка...odma podrugo e

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2011 во 21:36
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

sega otvori ulicata bez grankiголема%20насмевка...odma podrugo e
ништо не е подобро, подобро може да биде само ако сакаме да ги фалиме автобусиве па на секоја појава поврзана со нив гледаме позитивно
дрвава се еден знак дека овие автобуси само за да профункционираат ќе доведат до ред импровизации и безпотребни промени кубење%20коса

Изменето од Анастеа - 21.Март.2011 во 01:46
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2011 во 14:45

намигнување

...што ќе ти линија?сите што беа вчера на терен деа со кал...не се гледа ни од,ни кроз стакло..
сакам да кажам,ако не се средат улиците и овие ќе скапат за некоја година.пак ли ќе купуваме и тогаш?
за нашите авта не пишувам овде,тоа ќе биде премногу..тие можат даскапуваат и да се греба лакот,од камењата со што го гаѓаа снегот цела зима.

Изменето од Анастеа - 21.Март.2011 во 01:47
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2011 во 00:19

Не гледам што (им) смета поимот ДОНАЦИЈА од едикојси...кога во последно време (скоро) сите се пресреќни од тоа..кога некаде ќе го видат како сторено дело..најчесто од странците односно нивните „преставници„ овде кај нас ..во (ретко од нив споменуваната по име) Македонија.
Владата ДОНИРА народни пари за граѓаните на Скопје..кое според големината ...преставува 1/3 од вкупното население..трепкање
пс
И ЧУДО невидено (барем за мене е)  КАКО ДОСЕГА НЕ ИМ СМЕТАШЕ оној крш од т.н. јавни автобусии??
Само заматениот и испран ум..(ако е присатен)..укажува нешто дека причината е ....на„друго„ место сместена??голема%20насмевка
намигнување

како што кажа некој претходно, владата не прави пари од воздух, тоа се парите на народот со кои Владата стопанисува за да ги искористи во најдобри цели за развојот на државата и на народот, никој не донира тука, донација може да биде само ако индивидуа или група даде пари од личниот буџет на некој друг со одредена цел
па дури и да го гледаме ова како „донација“, пак не чини бидејќи владата, парите што се наменети за правилно да се распоредат во разни области според потребите во тие области, ги троши неконтролирано и неорганизирано, од кој буџет жити све беа извадени парите за автобусиве? или случајно да не постои „буџет за јавен градски превоз“? тоа „донацијата“, на ништо друго не личи освен на партиска пропаганда, за на избори да се фалат со вакво феноменално постигнување, уште повеќе со тоа ми прават слика како да автобусиве не се купени за подобрување на превозот, туку за чалам со глупости!
втора работа, тоа со третината, исто така не вреди, дури ми звучи како некоја албанска рамковна изјава, демек ако најголем број од населението живеело во Скопје, Скопје треба да биде центар на трошење државни пари
тоа излегувањето дека „порано автобусите биле крш“ па најмалку вреди да се коментира, така ако размислуваме, на товарни контејнери тркалца да им ставеа, ќе беа подобрување на превозот не

Изменето од Анастеа - 21.Март.2011 во 01:47
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.