|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика | страница <1 4243444546 55> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така само се потиснува болката, се закопува некаде длабоко во потсвеста, но таа сепак не исчезнува туку останува да копа и ровари на некое друго ниво. Нема вистински начин - мора да се научи да се живее со болката, да се прифати и да се одболедува докрај, фејс-ту-фејс со жариштето... Се’ друго е само залажување... отприлика како лечење рак-рана со фластер |
||
kapo
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se soglasuvam so ddarko zosto sum realist.Ne znam sto im pravat vo legijata ama tocno deka bolkata e nekoj spoj na hormoni.Isto kako i ljubovta.Znaci se e fizicki
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Види сега. Јас зборував за органска болка. Ако ја надминеме пред се органската, така ќе се задуши и менталната. Во легија се користат посебни методи за не мислење на останати работи, само една тешка обука која го прави човекот, човек. |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
gi zakopuvam vo grob..pred mene!
neka me tistat tamu..na onoj svet!
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Ane09
Сениор Регистриран: 18.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 209 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Potpolno se slozuvam. Koga vistinski sakas, bolkata po taa licnost e neminliva.
|
||
MaRgRini
Група Регистриран: 06.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
iako vikame deka vremeto leci se , dlaboka bolka kon odredena licnost nema nikogas da iscezni ..sekogas e tuka. Nekoj koj ti nedostasuva i e daleku od tebe go pravi zivotot poinakov .Se sto ti preostanuva e da se sejkavas na ubavite migovi pominati zaedno.
|
||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so eurokrem ili krem banana
|
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
\!
Изменето од ACELERA - 27.Јануари.2010 во 03:52 |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не. Само помага да зарасне раната... површински |
||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
како - никако
а и не требе ако боли значи ти е значело колку повеке - толку повеке Изменето од да бе - 29.Ноември.2009 во 12:46 |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Времето не ја лечи болката, туку фактот што мораме да продолжиме понатаму ни помага да созрееме низ искуството на болката.
Ако отворената рана ако остане отворена-на неа ќе се накалеми инфекција и ќе изумре цело тело (гангрена), затоа нашиот одбранбен систем таму испраќа “војници“ кои се борат со инфекцијата, се регенерираат клетките, се создава ново ткиво и раната е покриена и не боли. Но лузната останува, секогаш ќе знаеме дека на тоа место сме имале тешка повреда. Па така и со душевната болка, искуството и созревањето прават штит за да не останеме во болката, но загубата е ненадоместлива. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kolku sto povekje boli samo znachi deka sme imale povekje zavisnost (zttachment ) od neshto. Boli koga imame chuvstvo deka gubime nekakva sopstvenost. Tazhime po onoa shto sme go poseduvale. Na svetov nemozheme da polozhime pravo na sopstvenost na povekjeto raboti. Mozheme samo da imame iluzija za neshto takvo. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Но Месинџер, сепак кај човек е вродена потребата за припадност а со тоа и за поседување. Мислам дека и кај хиерархијата на Маслов е изразена во некоја разина на Пирамидата на потребите. Е сега, кој може да се ослободи од тоа? Дали ако некој се ослободи од тоа чувство на право на сопственост на блискиот, ќе стане помалку емотивен? Можно ли е тоа? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Porebata za pripagjanje ne znachi i poseduvanje na onoa vo koe pripagjame.
Ako pripagam na nekoe semejstvo, komuna, nacionalnost, vera ili drzhava, toa ne znachi deka niv gi poseduvam. Chuvstvoto na poseduvanje vo sushtina e posesivnost. Mislam deka ednash zborevme za ova. Bliskosta ne znachi poseduvanje. Toa se dve razlichni raboti. Jas tebe mozham da te chuvstvuvam bliska, no toa ne znachi deka te poseduvam. Isto taka, jas gi chuvstvuvam zhena mi i sin mi bliski, no jas niv ne gi poseduvam, nitu tie me poseduvat mene. Nie ne sme predmeti, tuku slobodni chovekovi bitija. Posledovatelno, osoboduvanjeto od chuvtsvoto za possesivnost ne znachi po avtomatizam i gubenje na emotivnost. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница <1 4243444546 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |