![]() |
|
БЕЗ КОМЕНТАР |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4142434445 84> |
Автор | |
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
А охридски ЕМУЦ и неговите девојки ги заборави ..во џакузито.
![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
NRGMKD ![]() Сениор ![]() ![]() THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Кој да ги знае што прават.. на еден портал читам, дека директорот во џакузи со млади девојки, на друг портал прес конференција каде тој и сопругата демантираат... во овие нечисти и нечесни игри сите се служат со што им стигне, а се со цел победа над власта или власта да остане... јас повеќе си мислам дека власта дебело се држи за работ, зашто алтернативата не и е баш по мерка, ако дојде опозицијата на нивно место... Пак ќе кажам... кој да ги знае... само знам дека се изначитав неубави работи, работи што недоликуваат за луѓе кои претендираат за високи позиции.. само дополнително ме тераат на гадење и одбивност како кон едните така и кон другите.. Пак ќе кажам.. позабавно и далеку поинтересно е да се критикува власта зашто има и за што да се критикува... демек темата беше БЕЗ КОМЕНТАР ![]() Изменето од NRGMKD - 20.Март.2013 во 23:08 |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
прљави игри..поготово сител и вечер.Ама ако паднат кој ќе им го гледа гревот после... со ова кампањиве како се досадни чудо едно...секој ден плус контра-ефект дава... сва среќа што фатија постови инаку не се издржуваат. |
|
|
|
![]() |
|
Pavaroti ![]() Сениор ![]() Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Да бидеме политички коректни Ч)
http://www.kurir.mk/makedonija/partii/108631-MVR-SDSM-prodolzuva-so-crna-izborna-propaganda-VIDEO Изменето од Pavaroti - 21.Март.2013 во 21:06 |
|
![]() |
|
NRGMKD ![]() Сениор ![]() ![]() THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Само ме интересира од кога МВР стана партиски портпарол во време на предизборие? Од државна институција стана партиска институција која директно се конфронтира со политичка партија ... Нели е тоа малку повеќе од иронично, просто, смешно, трагично и што ти уште не? И после некој ќе ми каже дека министерството за внатрешни работи, кое треба да биде јавен сервис на сите граѓани, одеднаш станува заштитник на владеачката партија.
Во понатамошен контекст можеме да заклучиме дека МВР спрема членовите на сдсм (кои исто така се дел од македонскиот народ) ќе се однесува или би се однесувал како кон државен непријател. Ако веќе сме политички коректни, НЕЛИ ?!?! |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
- si videl shto im pishuva vo nekoi drzavi, na policiskite koli vo amerika?...''to serve and to protect"
...i za machkatra koja ne moze da ti se simne od drvo,...da gi povikash ,...samite tie ke im se javat na pozarnikarite i koi ke dojdat da ti ja simnat. ...toa ti se vika policija vo sluzba na narodot ! ...ovie ovde stanaa rezimska policija,...bash kako vo nekoi despotski zemji vo juzna amerika i na drugi mesta ! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Pavaroti ![]() Сениор ![]() Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Само ме интересира од кога МВР стана партиски портпарол во време на предизборие? Од државна институција стана партиска институција која директно се конфронтира со политичка партија ... Нели е тоа малку повеќе од иронично, просто, смешно, трагично и што ти уште не? И после некој ќе ми каже дека министерството за внатрешни работи, кое треба да биде јавен сервис на сите граѓани, одеднаш станува заштитник на владеачката партија. Во понатамошен контекст можеме да заклучиме дека МВР спрема членовите на сдсм (кои исто така се дел од македонскиот народ) ќе се однесува или би се однесувал како кон државен непријател. Ако веќе сме политички коректни, НЕЛИ ?!?! Јавноста беше донесена во заблуда и кој ако не државните институции треба да го санкционираат тоа и укажат на јавноста дека тоа се чисти измишљотини. Туку си го толкуваме законот како ни одговара кога станува збор за само за една опозициона партија. И точно вака сме политички коректни Изменето од Pavaroti - 22.Март.2013 во 08:31 |
|
![]() |
|
Ако веќе јавноста е донесена во заблуда, зошто тогаш МВР не излезе да демантира во "нивен" стил во врска со повеќето лица пријавени на една адреса? Вчера доколку гледаше вести, опозицијата се произнесе со конкретни имиња и презимиња на одредени адреси, каде што имаше и преку 20 пријавени станари... И тоа не зборам за изолиран случај, туку за повеќе адреси, и тоа места кои се невселени, недовршени и сл.
Ако сме веќе политички коректни НЕЛИ?!?! И ако сме веќе политички коректни, зошто во предизборие или во време на кампања, се удираат камен темелници, се откриваат објекти во голем број општини од страна на кандидати за градоначалници, кога согласно законот тоа е недозволиво, т.е во време на изборна кампања за локални избори сите општини ги стопираат сите нови и постоечки проекти, а се продолжува со истите после завршувањето на изборите.. Ако сме веќе толку политички коректни НЕЛИ?!?! |
|
|
|
![]() |
|
На која телевизија си гледал вести на онаа што учат кандидат за градоначалник каква изјава да даде. Мислам муабетов нема смисол, фатени се на дело по незнам кој пат веќе како прават измама на народот и тоа е факт. Или можеби двојните лични карти им ги натрапи владејачката партија, или можеби владејачката партија на Жериновски му натрапи социјална помош...
|
|
![]() |
|
да и ние сме политички коректни
|
|
![]() |
|
Па ако пратиш Сител и Канал 5 сигурно нема да го видиш тоа, но ако си гледал на Телма ќе видеше на лице место, имиња и презимиња презентирани директно од избирачкиот список кој им е даден на политичките партии по нивно барање. Значи немаше таму простор за фалсификат, туку на лице место, со имиња презимиња и адреси, и директен повик да се оди од адреса на адреса да се провери веродостојноста на податоците.
Инаку не ми одговори на вториот дел од постот околу проектите во единиците на локална самоуправа. Или толку од политичката коректност? |
|
|
|
![]() |
|
Ако имаа подкрепени докази ќе потрчаа кај странците. Им смета што Македонски државјани што живеат во странство имаат право на глас, сакаат во Европа а возат накај Северна Кореја. Имам пријател Македонски државјанин од Мала Преспа што работи во една поголема компанија и за ова деградирање од страна на СДСМ, ми вели...ќе им дадам глас само кога ќе можам да си го погледнам тилот. Да напоменам мојата баба е Словенечки државјанин и кога има избори во Словенија она гласа во Словенската амбасада во Скопје, ама Словенија е европска земја и нема затуцана комунистичка опозиција. Вториот дел од прашањето: јас како што погледнав се презентираат готовите проекти, тие мора да се презентираат бидејќи се од народни пари, никаде не видов да се удрат камен темелници, ако имаш податок ама подкрепен а јас сум го пропуштил ќе го прифатам тоа. Јас бев политички коректен и одговорив...да те видам сега тебе колку си коректен...ќе ми одговориш за социјалната помош од страна на кандидатот на опозицијата за центар? |
|
![]() |
|
...кандидатот што го посочи само си ја искористи законската можност и си доби паричен надоместок што му следува..како на сите..нели?.Тука го споменувам и рокот после прат.мандат т.з. апанажа која не само тој туку и за десетина други кои овде не се споменати ја користеа и ќе ја користат во иднина.Таков ни е законот,ако има пропусти во спроведувањата на истиот..тоа е друга работа.Разликата е само во тоа што овој сега е кандидат за градоначалник кој гледам не ти е по мера. СДК..немам коментар. |
|
|
|
![]() |
|
Социјална помош се дава на лица што се социјални случаи. Тука се работи за моралност а не дали на некого му следува нешто, ако има дупка во законот треба да се биде доблесен а не ако можеш да го злоупотребиш. За некој што има неколку стана тоа е злоупотреба и таков човек треба да се скрие во глувчешка дупка а не да се кандидира уште за градоначалник. На близок член од моето семејството не му е доделена социјална помош а навистина му е потребна, човекот е дојден дури да проси на улица, е на таков му следува социјална помош... Загор, ова не сум го прочитал...дека ми викаш не ми е по мера....во исто школо ни учат децата само различни оделенија, пред да видам како се однесува ми беше симпатичен политичар, ама сега...не ми се прича. Иначе за ваков тип на избори јас не гласам за партија туку за човек, минатите избори бев жител на општина карпош и без размислување гласав за Стевче. Изменето од Pavaroti - 22.Март.2013 во 23:09 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4142434445 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |