|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика | страница <1 4142434445 55> |
Автор | |
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тешко изводливо |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Treba samo da se zaljubis,
togas i zivotot ako go dades, nema da te boli |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе рече некој немоја да мислиш на тоа ...серко...тоа е исто како кога дрдори за времето “ Ама е жешко “ или “Врне “, а и двајцата стоите на дожд или на жешко
...поглупав муабет здравје. Поентата ми е дека многумина иако им се
празни главите сакаат да делат совети “ Па бори се, иди напред...не
окречи се сине “ , а он дома не си окречил, а ќе му кажува на друг како да кречи.
Некој би рекол „ Абе штом се правиш паметен, ај кажи шо е финтата, сељак еден ! “ Нема финта, или издржуваш или заминуваш кај постар чичко со бел мантил. Нема тука што да не мислиш, тоа е автоматски и независен процес. ти се мотаат болни мисли низ глава без да те прашаат и кој те е**** што ќе стенкаш и сон нема да те фаќа. Значи, се е во зависност со колкав квантитет на психичка енергија поседуваш, ако имаш трпиш, ако немаш пукнуваш на милион парчиња и нема начин да се составиш, ќе си останеш психички инвалид, намќораст кретен итн. Мојата поента и не е некоја поента зошто ништо друго не ни’ преостанува сем да се надеваме дека ќе пребродиме со што помалку последици...а дрндања во стилот „ Иди напред и не окречи се сине “ се само бљувотини кои служат колку да се најде во муабет и да те изнервира во очајни моменти, но и тоа е помош, бар ќе ти го отргне вниманието и ќе почне да ти се лоши... Изменето од Анастеа - 12.Октомври.2009 во 02:59 |
|
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
on the edge of the cliff...
to keep the balance or to catch the moment and try skydiving... |
|
DeepBlue
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу е смешно кога заради лошиот карактер што го поседува се вади со неговото несреќно дество, демек болно било и имал трауми...тоа е обично ср*** : “ Знаеш, татко ми многу ме тепаше и затоа сум вака чукнат и не ми замерај ако ти направам нешто лошо“. Демек не е до него туку мучеју га светци и нормално не е крив што касни со развојот туку секогаш е некој друг крив ; дали била мајка, сестра, брат итн, итн. Нормално дека нема целосно да го негираме нивното негативно влијание, но дека премногу често се користи како изговор без објективно покритие, тоа е факт, затоа што гом***** неќе да се бори со сам себе да се унапреди, туку ги малтретира другите, така му е полесно: “ Види колку ми е тешко, жалете ме “. Мислам дека кај таквите најефектно е кога би го заробил на нива да копа и да се камшикува, ако почне да се лигави.
Изменето од Анастеа - 12.Октомври.2009 во 02:56 |
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uf, da mozam.................
|
|
kapo
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lesno e da se zali, da se taguva..Potesko e vistinska cest da mu napravis na onoj koj si go zagubil.A za solzi i davenje taga u viski ima vreme.
Najdobra zivotna lekcija sto ja imam primeno pd tatko mi e nesto sto nikogas ne mi go kazal, tuku go napravil.Koga pocina vujko mi, pokraj nevrabotena zena ostavi i dve maloletni deca i bezbroj neplateni smetki i krediti i rati za stan. Tatko mi bese poveke vo moznost pa go napravi toa sto brat mu ne stignal. Go isplati stanot na cicko mi, smetkite , pogrebot i i najde rabota na vujna mi.I bidejki znaese deka platata koja taa ja zima nema da i bide dovolna za se,samiot i stavase poveke pari vo plikot bez taa da znae, za da ne misli deka treba da mu gi vrati ili da ne se oseti kako shurata da ja izdrzuva.Otkako gi sredi site raboti,pominaa okolu 5-6 meseci, tatko mi se opusti i pocna da odi na grobista sekoj den i vistinski da ja pokazuva tagata.Vistinskata cest e sto tatko mi go zavrsi toa sto brat mi ne stignal.Sekoj bi sakal takov brat ili prijatel.Ako navistina sakas na nekoj tvoj blizok, pokoen ,da mu oddades cest i da go ispratis na vistinski nacin,sledi ja porakata od stariot moj Изменето од kapo - 17.Ноември.2009 во 06:59 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kapo, iskren i dlabok respekt za tvojot tatko!
Toa shto site vernici go imaat na svoite usni, tatko ti go imal vo svoeto srce... i bezrezervno go spodelil so onie na koi toa im bilo najpotrebno. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da se moze
samoto vreme ke pokaze deka nemozes celo vreme da taguvas...zivotot tece ponataka |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Болката е состојба која може да го напушти телото. Тоа е можно само станување на легионичар. Во легијата се користат посебни методи со крвно тренирање и психичко дејствување на мозокот. Значи нема болка нема милост нема тага.
Тоа е единствено решение, а и плус од таму се излева како вистински маж и воин.
|
|
dan4o
Нов член Регистриран: 13.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KOGA SUM MNOGU TAZEN PRAVAM EDNO..PISUAVAM PESNA ZA LICNOSTA STO JA TAZAM..I MNOGU MI POMAGAAA....:)
"CRN SVET" Zarem crnoto e razlicno od beloto? Ne veruvam! Mene mi e isto....dali e crno ili neznam kakvo.. ne e veselo..nema radost nema nasmevka! kako porano.. Koga bev dete sekogas mislev deka e dobro da si golem.. No sega placam i se kaam...Nemislev..neplacev..netaguvav.. Sega se e temno i crno! negledam pat pred mene, dali nekogas...nekogas ce ima??? Neznam....Jas znam samo da placam! takov sum ne mozem da se smenem. Nocta e temna! Nooo cudnooo jas ja sakam. Mozebi e toa sto e i tivka? mozebi? Mozebi poradi toa sto vo nnocta sum sekogas sam? Najverojatno... Mozebi ne sum naviknat so lugje! mozebi se plasam od niv? Covekot e crno..crna tocka, covekot e zlo nesto za cpvekot nema opis.. Jas ce kazam deka go mrazam! te Mrazam ce ima kazam na site.. i sto smeniv nesto? Ne! samo povece crni tocki vi zivotot... i sto sea.... Ajde pak da sonuavam ko dete deka moze utre..utre..utre ce bide BELO |
|
dan4o
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OVA E KOGA SUM TAZEN I SAKAM NEKOJ DA E DO MENEEE...AMA ZNAM DEKA TOOA NESTO E NEVOZMOZNOO..... |
|
dan4o
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mozda i da....kogaj si cul ti vistinska lubov> osven na filmoooj? nikogas nemoj da vikas "te sakam"
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Веќе реков, не можеме ние емотивно да ги тргаме тие работи, туку телесно. Тие не се дел од свеста туку од органите кој имаат врска со свеста.
|
|
Внеси реплика | страница <1 4142434445 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |