![]() |
|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4041424344 217> |
Автор | |
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...znam na sto mislis,samo za denes dosta e...
![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
NE...... KRUGOT E DOBAR mojot krug T MOBILE ![]() Изменето од anakin - 26.Јуни.2008 во 02:16 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
AJ MOE VIDUVANJE OD SITE STRANI IST E KRUG SEKOJ VNATRE SI E DRUG TOJ OD SEVER , A TI OD JUG OD SITE STRANI IST E DRUG POGLEDNI KON JUG SE CUSTVUVAS LI DRUG? SONCETO STO PECE TUKA I GORI NA PROLET , ZIME VECER V ZORI POGLEDNI KON JUG I NACRTAJ SI KRUG Изменето од anakin - 26.Јуни.2008 во 02:12 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
...OVA E ZA ONIE KOJ PRAVAT KRUGOVI..
…krug,mislovna imenka koja od pocetokot na svetot,mu dade smisla na zivotot..!se se vrti vo krug..ova e mnogu jaka misla..
![]() ..no aj za krugot!.. ..toj vo nikoj slucaj ne e kvadrat ili triagolnik..toj mora da e tocno ocrtan taka da negovata traektorija e sekogas ednakvo odalecena od negoviot centar..bilo koi dve sprotivni tocki od krugot se ednakvo odaleceni..ova go izracunal nekoj..mora da e tocno.. ..ima poveke moznosti da go iskazeme ili doziveeme svoeto postoenje preku krugot…zatoa nekoi od zemjata a nekoi I od vselenata se trudat toa da ni go prestavat ,pa taka imame krugovi vo zito..svetlosni krugovi..krug okolu koj Ili vo koj se vrti nesto…vazno e da bides vo krugot..ne li si vo nego..te izede pomracina… Krugovi vo zito..ova e od vtorata polovina na XXvek,najverojatno dotogas ne postoela tehnika za da se napravi ova… Najnovite se od Anglija..Vruogton(Wroughton)..a tamu vo taa England…tamu treba da se pojavi TOJ..t.z.Maitreja(Maitreya)..pa zatoa demek tamu I krugovite vo zito se pojavuvale…zosto bas tamu ,mene licno ,nitu me interesira nitu pak znam… ..kaj nas nema vakvi krugovi,ne zaradi toa sto ne mozeme dobro da gi napravime ,tuku poradi toa sto nemame taka jako zito(tema poljodelstvo I stopansvo vo RM,otsek -agrarna politika..)..a I vednas ke se pofalime,taka da nema da bide interesno..inaku,krugovi vo zito ,pcenka,oves,repica..ima vo mnogu drzavi vo svetot..duri I vo zemjite od bivsata SFRJ..!!!.. I jas koga bev mal,pravev krugovi vo zito(se sekavam ,vo jacmen…) doduse so nepravilna forma..ama pravev,a sega..jok..ne me biva..do godinite ke da e. ..nekoi velat gi napravile vonzemjani so nivnite..NLO..,no kako I da e,interesni se.. Ima I svetlosni krugovi..zosto kako kakvi se..dajte svoe viduvanje..
..blagodarenie na krugot,e sozdadeno trkaloto,mozebi najgolem pronajdok- inovacii na svetot na site vreminja…sekogas I barem dosega …trkaloto se vrti….interesna misla..
Se sto sakame da se dvizi vo pogolem slucaj go stavame na trkala,duri I zivotot e eden vid trkalo.. |
|
|
|
![]() |
|
SREKJA -I del - predznaci
![]() ![]() Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 02:20 |
|
|
|
![]() |
|
Totalno neadekvatna tema
![]() Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 02:20 |
|
|
|
![]() |
|
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Tie se vikaat SPIONI ili RADOZNALI (Hakeri) zatoa e bitno da smenuvate redovno Lozinka i za lozinkata ima pravila, treba da ima GOLEMI i mali bukvi, broevi i specialni znakovi... na primer 1D/i*Z-e%L1 ili nesto slicno
|
|
![]() |
|
....ahaaaa.....a tie sto si sakaat da si vlezat i da procitaat sto pisuva vo tugiot e-mail...kako gi vikaat?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
E-Mail ili skrateno Mail (ako nekoj veke ne pisal)
da se zivee… Porano dodeka ne postoese Internetot i elekronskata posta/poraka, lugeto si pisuvaa pisma… tie so nedeli ili so meseci patuvaa, po nekogas i ke zalutaa ili pak nemase nikogas da stignat… da, da i jas seuste se sekavam na takvi vreminja, neverovatno… No i E-mailot isto taka moze da zaluta ili pak ic da ne stigne… Naj golem problem so elektronskata posta e kordinacijat, i SPAM-ot ako ostavis nekade na internet tvoja E-mail adrese, racunaj za nekolku meseci ne ke mozes da se spasis od SPAM….zatoa imas si pojse E-mail adresi… Primer: 1. Glavna E-Mail… Taa adresa e davas samo na naj bliski osobi (rodideli, sestri, braka) 2. Potrebna E-Mail.. Ovaa e davas da drugarki /drugari 3. Tajna E-mail…Ovaa e davas samo na Lubovnik/Lubovnica…ako gi imas pojse naravno istata e koristis 4. rezervna E-mail…Ovaa e davas na osobi koi sto ne mozes da gi definiras vo koja grupa spagaat 5. SPAM E-mail… segde kaj sto trebas da se registri ras, a mislis deka bi mozel SPAM da dobie I znaci sekoe utro si gi proveruvas, pocnuvas od prvata se do poslednata
Najubavo iznenaduvanje e koga ke ja otvoris postata i imas Mail od osoba koja ne si ocekuval /a da dobies Poraka….i dodeka ja citas porakata samo se smessa i se raduvas
|
|
![]() |
|
DOBRO UTRO OFFTOPIKUVANI
![]() |
|
|
|
![]() |
|
..aaaaa,zolta maica..CUDA PRAVI
![]() ![]() Изменето од zagor - 25.Јуни.2008 во 02:05 |
|
|
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
![]() ![]() ![]() se nadmashi samiot sebe..... ![]() |
|
![]() |
|
Individua crno zlato….NAFTA ….aaaa,nema sto vas da ve lazam,vie znaete deka “sve sto sija ne e zlato”..taka da pokraj vistinskoto zlato(za mene samo zoltoto e vistinsko..)…. postoi I drugo..t.z.(sto bi rekle braca srbi..)tecno zlato…ili ..za onaa drugata individua od ova familija..crno zlato…! ..e sega golema e ova familija na individui..ama glava na taa e crnata nafta…!..koga nea ke ja izgorat na visoka temperatura..{kaj nas “razbira se” so RUSKA(ne citaj …RUSHKA) tehnika STARA 50 GODINI},se dobivaat ostanatite individui od ova familija..,koj pak po pravilata na sovremeniot svet na ziveenje I zakonot za semejstva,se deli na ednite koi se super..i drugite sto go sledat dizelot….! ..za super individui ima razlika so koj ke si imas rabota..gi ima mnogu..za vas poznati samo do broj 100,no nekoi I ne go spomnuvaat pogolemiot najgolemiot od niv..toj navistina e super…!zavisi sto kola (..ova e zenski rod ,da ne zaboravime..)..treba ili se vozi..takvo I super treba da bide…!...za podobra kola..podobar super so pogolem broj ,brojot po superot ne znaci deka e koeficient na IQ ili numero kilaza..nitu pak obrtai na radilicata ili od na klipot….sosema drugo e toa!!!…posle treba da e bez olovo,sto znaci ne e dibek…I najvazno da e ekoloski cist..zelen…(ova norma ni ja nametnaa strancite…)ne e vo prevod mlad…vo druga smisla e !!!.. inaku..SUPER-ot e mnogu..mnogu eksploziven I lesno se pali…!!!..Poradi ova … ubavite koli..tie po 1985 i pomladi….sakat super za niv…bolje idat I ..to leeeeti covece…..!!!...inace,SUPEROT moze I sam da se zapali…toa e mnogu opasno… …DIZEL…ili kako nekoi go pisuvaat DIESEL..(ova nema vrska so pantalonite kratki I dugacki sto gi nosat nekoi tipovi I tipki…)navistina neznam zosto taka ,a go izgovaraat isto kako nas..e sosem druga individua od familijata tecno ZLATO…!Toa nosi druga oznaka…samo kratko..1,2,3 Ili ovie od zapadpovtorno ,za specijalni I ubavi koli,im treba ..EVRO DIZEL..koj kaj nas go nema..,pa mora da go uvezeme od strana…!Sega na primer za odmorite,ke bide zgolemena pobaruvacka za EVRODIZEL gorivata…I toa od zelen-iot…!!!...inace,kolite..koi go konsumiraat DIZELOT..treba da se mnogu jaki..zosto toj se pali na gmecenje-nabivanje..….. ….Eeeeee,toa ne e kraj..ima nesto sto e mnogu interesno..barem za mene I ne mozam da go sfatam,iako za ucenive e mnogu jasno..kako den..!Kako moze,od edna individua crno da ispadne super-individua,a potoa mnogu DIESELI individui..a cenata ili vrednosta da im e ista koga gi koristat kolite..toa ne mi odi vo glava… ..za poveke informacii.. kako to ide…mozete da go poglednete po 100-ti pat filmot od individuata MAKS..pobesneli..poludeli..zbesnatiot..ili samo del od nego..I..II..III…IV…..V –e sosem drugo..ima druga tema za PETTIOT ELEMENT….!!!! …...aaaa,so mislis ti ,ja nafta pijam..?...a ja mu vikam..koga piev nafta ..poubavo mi bese.. Изменето од zagor - 25.Јуни.2008 во 01:52 |
|
|
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Franz Mesmer - индивидуата која ја откри хипнозата!
![]() Франц Антон Мезмер (1734 – 1815) бил германски лекар, кој живеел и работел во Виена. Тој е првиот човек кој ја употре*ил хипнозата врз ментално болни луѓе. За хипнозата мислел дека е некој вид сила која ја нарекол “животен магнетизам ”. Верувал дека оваа сила преоѓа од хипнотизерот на хиптнотизираното лице. Во негова чест хипнотизирањето понекогаш се нарекува мезмеризам.... од тука е коренот на англискиот збор “mesmerize”. ![]() Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 13:53 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4041424344 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |