IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Народот кој ја ослободува жената
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Народот кој ја ослободува жената

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 53>
Автор
Порака
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 14:22
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

ЈАС НЕ РЕКОВ ДЕКА ТИЕ СЕ ХРИСИТЈАНКИ, ЈАС ТЕ ПРАШАВ ДАЛИ ГИ СМЕТАШ ЗА ХРИСТИЈАНКИ , А ТИ УШТЕ БЕГАШ ОД ОДГОВОР

Според последново што го кажа марија магдалена не се
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 08:53
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Kume па на паметната христијанка не и се потребни додатни објасненија. Ајде уште еднаш:
Исто така и жените,
облечени пристојно, со срамежливост и чесност да се украсуваат, не со
плетенки, ни со злато ни со бисери, или со скапоцени облеки, туку со
добри дела, како што им прилега на жени кои и се посветуваат на
побожноста

Неа ја красат скромност, срамежливост, чесност и добри дела.
Вистинската христијанка е срамежлива. Таа нема да шета полугола и да
мами туѓи погледи и воздишки, нема да флертува и да прави блуд.
Не за џабе се рекло “неможе **** ** *** и душа во рај, нели?

Што е скромност, што е срамежливост?
Бог оставил совеста на вистинскиот христијанин да го прочита и да се придржува до цитатов. Тука не треба многу мозгање, нели? среќа.

znaci tie se ne hristijanki- mozam da kazam taka ili ne

a epten mnogu gi ima
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2008 во 09:23
Чисто ме интересира, дали посветените муслиманки имаат машки пријатели? Дали постои таа дружба машко-женско во исламот?
middle is best... i believe in science
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 21:16
Vo islamot postoi samo eden nacin na druzenje a toa e: KONSTRUKTIVNIOT. Znaci se druzis so nekogo t.e. kontaktiras za razmena na mislenje idei, odredena pomos.
A druzenje ona za "visenje zaedno", na kafe odenje, setkanje....nema. Jas nemam drugar maz, imam kolegi, poznanici, strucni sorabotnici.....sovetnici i sl.

Znaci druzenjeto mora da bide so odredena cel i za ostvaruvnje na nesto.

Изменето од Aisha - 19.Април.2008 во 21:16
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 21:24
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Vo islamot postoi samo eden nacin na druzenje a toa e: KONSTRUKTIVNIOT. Znaci se druzis so nekogo t.e. kontaktiras za razmena na mislenje idei, odredena pomos.
A druzenje ona za "visenje zaedno", na kafe odenje, setkanje....nema. Jas nemam drugar maz, imam kolegi, poznanici, strucni sorabotnici.....sovetnici i sl.

Znaci druzenjeto mora da bide so odredena cel i za ostvaruvnje na nesto.

размислување

A што е со конструктивното пиење кафе? Мислам, разговор уз кафе и прошетка?голема%20насмевка

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 21:27
Освен тоа, какво би било тоа  дружење акоdruzenjeto mora da bide so odredena cel i za ostvaruvnje na nesto.“

Дружење со одредена цел и за остварување нешто не е дружење туку барање полза, а тоа не е другарством, нели?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 21:40
Se vo zivoto e so nekoja cel, zar ne......
Bescelno druzenje, eh pa i samoto ti kazuva. Bescelno, beskorisno..............
Ako odis so nekoj na kafe ti treba muabet so nego, nekoj sovet, ili sl. znaci sovetnik.
Sepak zivoto i vremeto se dragoceni....
Znaci drugarstvo, jas kako muslimanka i uste nekoj X tamu maz, da se setkame sami, da odime na kaffe - NO.
No ako treba da razmenime nekoi soveti, mislenja, kako sto rekov, imam kolegi, sovetnici, klienti......

Uste ednas, vremeto e dragoceno, i gledam da go iskoristam MAX KONSTRUKTIVNO!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 21:56

Se vo zivoto e so nekoja cel, zar ne......
Bescelno druzenje, eh pa i samoto ti kazuva. Bescelno, beskorisno..............
Ako odis so nekoj na kafe ti treba muabet so nego, nekoj sovet, ili sl. znaci sovetnik.
Sepak zivoto i vremeto se dragoceni....
Znaci drugarstvo, jas kako muslimanka i uste nekoj X tamu maz, da se setkame sami, da odime na kaffe - NO.
No ako treba da razmenime nekoi soveti, mislenja, kako sto rekov, imam kolegi, sovetnici, klienti......

Uste ednas, vremeto e dragoceno, i gledam da go iskoristam MAX KONSTRUKTIVNO!

Ajsha, ако јас те повикам тебе кај мене на дружење, ти би дошла, нели? Иако од тоа нема да имаш полза, освен ако не го сметаш за полза пријатното време минато заедно.

Ако јас имам драг пријател од машки пол и од исламска вероисповед, што ќе биде поинакво ако пијам со него кафе?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 22:39
чекањечекањечекање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 22:40
mislam deka ke se stepate na krajot
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 22:42
Нема да ти го приредам тој сеирголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 22:44
Pozdrav kako si mi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 22:46
Draga govoram za druzba pomegu maz i zena, za koja mora da postoi pricina.
Ako ti mene me povikas na kafe, toa znaci deka sakas da se druzis so mene, da razgovaras so mene....sovet, pomos, ili ednostavno necie drustvo te opusta zar ne....

A ako imas drag prijatel - eh pa Marija, praviloto e isto ako jas nemam prijateli mazi togas ni mazot nema prijatelki zeni....
Ako ti povikas nekoj musliman na kafe, togas toj ke dojde so svojata sopruga
I obratno....
Znaci ne e dozvoelno osamuvanje so tuga zena!
Pozz
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2008 во 22:49

Draga govoram za druzba pomegu maz i zena, za koja mora da postoi pricina.
Ako ti mene me povikas na kafe, toa znaci deka sakas da se druzis so mene, da razgovaras so mene....sovet, pomos, ili ednostavno necie drustvo te opusta zar ne....

A ako imas drag prijatel - eh pa Marija, praviloto e isto ako jas nemam prijateli mazi togas ni mazot nema prijatelki zeni....
Ako ti povikas nekoj musliman na kafe, togas toj ke dojde so svojata sopruga
I obratno....
Znaci ne e dozvoelno osamuvanje so tuga zena!
Pozz

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 53>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.