|
МАКЕДОНСКА БЕРЗА |
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Автор | |
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дури и хрватите имаат проблем со берзата, разлика од нас е што тие имат воља да ги решат што не е случај кај нас, ....Дали има недозволени дејствија на берзата и покрај воведениот БЕСТ!???
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima, ama za toaobrati se kaj oligarsite, koi za obezvredneti vrednosti prigrabija se, a sega koga obezvrednetoto mora da ja postigne svojata vistinska vrednost igraat toplo ladno na berzata.
|
|
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Проблемот е што со певземачкте дејсвија играт сега за сега само банките!? Дали е доволен број на котираните компании?
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...moj sovet...kupuvajte od akciite na FERSHPED,MAKPETROL,OHIS, EMO I OKTA...NAJSERIOZEN SUM!!!!
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
naum 1518118
Сениор GayLord f**ker Регистриран: 13.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 312 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе види не дека нешо против постов имам само сакам малку ова студено утро пофилизофски да му пристапам за да ги загреам прстиве... Види предвидувањето на движењето на цените на берзата е како да предвидите пијан чоек на која страна ке паднит или имат една теорија '' Random Walk Hipothessis" - Шо би се рекло (ебаго) то море маној не мојт да се предвидит- барем во нормална и зрела економија и берза... е сега за кај нас ѓупциве се е можно,,.... а околу фирмиве би изјавил:
1. Фершпед - доколку имат некој пари за да купит акција на онолку висока цена - нека земит- секако имаат неправен монопол на терминалите .. секогаш то ке генерират профит... па ако добро работат треба да исплаќаат минимум 15% дивиденда по акција...
2. Макпетрол - НЕ- со тек ке згаснит таа фирма колку год да тоа ви звучи смешно... Пред налетот на Лукоил и Окта(бензинските) не мислам дека ова посткомунистичко предузеќе ке одолее на тркачките предизвици!!!
3.Охис-- ха, ха .... немам мислење...Жално, треба да тргне но се додека нашиве офчари во владава имаат учество во неа ке е трагично шо секопгаш ке уценуваат со политичкиот пред бизнис интересот... пошо се во прилеп на ат-пазар а фабрикана е од татковци им тие се најдоја да прает ујдурми и да кочет процеси.. абе батали!!!
4. ЕМО не дека е од Охрид ама мислам дека е најдобра а и најголема фабрика во македонија со преку 2500 вработени ама во катастрофална состојба... Во секој случај камшикот од швабски Сименс ке играт тука но имајки искуство со тоа како те превземаат странци од овој калибар мислам КУПУВАЈТЕ но сепак гротото ги купија луѓе на сега- опозицијата!!
5. ОКТА - Можен е раст на вредноста поради растот на целиот регион и жедта за нафта иначе ко компанија нишо нарочито.. не е опасна кочанка колку год пејачки ороспии од калибарот на мега бруката и сеуште интернационално не снајдена Каролина Гочева се секретарки и ова-она... таа е рефинерија на 8 милиони жители максимум и нишо појке , а квалитетот е нула мислам и на октани и на комерција воопшто... Но поради монополската состојба ке генерират уше малку профит.. се додека српските и бугарските рафинерии не дојдат и поради производството од обем не ја затворат... сега за сега купувајте...а
ПС знам дека немо84 и Павлин сте ултра трговци и Руперт Мардок мојт лајна да јајт за вас ама овие беја мои мислења (скромни) па неморат се да коментирате!!!
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kao prvo okta e mazutara - losa investicija , los produkt , los plasman ako ne sega vo idnina . jas znam kmnogu benziski zemaat nafta od makpetrol
makpetrol - sega za sega ne se dava , mozda ke mu dade na o m w ili dutch shell , na rusite momentalno ne . Kolku za INFORMACIJA lukoil kupuva nafta od OKTA momentalno i nosi nesto sitno od bugarija.
EMO - propadnata investicija
FERSPED - meckata vo dvorot na fersped zaigra i na berzata
tolku , fala nemam poveke komentari . Изменето од hektor - 16.Октомври.2007 во 08:55 |
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
LUKOIL razmisluva za povelkuvanje od srbija zaradi milionski zagubi
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
naum 1518118
Сениор GayLord f**ker Регистриран: 13.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 312 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аку прајме муабет на кибритчиња да... абе седи умен хекторе како може скоро национална фирма на најголениот снабдувач со гас и втор посел ОПЕК да работи некаде со загуба???? Па тие не трегуваа тие извезуваат и се забавуваат....Ја имаат во изобилство...
|
|
монте кристо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
momak , ne si informiran , taka da ne komentiraj dzabe
|
|
|
|
монте кристо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve ti momak , ako mene ne mi veruvas , veruvaj na vestite , CORPUS DELICTI
|
|
|
|
naum 1518118
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ххахахахахахахах
Нафтен бизнис во минус...
ЕЕЕ хектор дете могиле... добре дојде во к*рвинскиот свет на бизнисот... Па на овој начин тие нема да платат данок на добивка во Србија.. Вака една година Стопанска Банка Акопје истаде дека имала профит од 2000 ЕУР ...
Е хекторе ал си наиван!!!
|
|
монте кристо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so tebe izgleda ne vredi da se diskutira voopsto .
Jas sum biznismen so ogromen krug na luge , ti si obicen cinovnik i fantazer . Ne pravi se igrac , oti ne si .
|
|
|
|
naum 1518118
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во ред... ми се бендиса аргументов бизнисмену ... појек не се прам играч....
|
|
Перун
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор Регистриран: 08.Април.2005 Локација: МК Статус: Офлајн Поени: 1141 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што велите вие „не“играчи за Бетон, Земј. комбинат Пелагонија, РЖ услуги? |
|
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |