![]() |
|
Nikon D3 i Nikon D300 - oficijalno |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 30> |
Автор | |
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Blagodaram Zatko, da ti se vrati poarno.
Sega, za sega, se ushte ima vreme. Neka se pojavat oficijalno novive kameri, pa da gi vidime kako ke se pokazhat vo razlichni situacii. Togash ke resham definitivno sto ke pravam. |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Go citam forumot na dpreview i ne mi se veruva kolku korisnicite na Canon se emotivni na plastika, zelezo, staklo i malku silikon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zoran, jas navistina ocekuvam da stavis vo race D3 ![]() ![]() ![]() |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Ne rechi dva pati Dalton !
Vidi go ova: http://cliffmautner.typepad.com/my_weblog/2007/09/ok-its-after-1a.html Slikano na 6400 ASA JPEG bez nikakva dorabotka vo PS: ![]() Posle gledanjeto na slikite objaveni na ovoj link, imam chuvstvo deka kamerava bukvalno vrishti : SLIKAJ SO MENE !!! TO LIFE ! AND LIGHT ! Изменето од Zoran K - 24.Септември.2007 во 20:43 |
|
![]() |
|
JANE971 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Zorane vo vakvi uslovi na kontrolirano svetlo i bilo koj point&shot so manuelni komandi vristi isto. znaes i sam kolku se razlikuvaat publiciranite so realnite fotografii od sekoja reklama. i dzambazite si gi falat konjite za da gi prodadat pobrzo i poskapo. kako i da e, ako se resis za d3 neka ti e so sreka, samo jas malku ke te potsetam na muabetot vo mala stanica i tvoeto da recam voodusevuvanje od 5d a koj e veke nekolku godini star. pomisli si ja sporedbata so 1ds mark2 ili mark3, pa potoa stavigo vo toj kos d3 i odluci po sopstveno naoganje. znam deka ke imas mnogu za i mnogu protiv no sepak ti ke go koristis. kako da e i koj i da e so sreka neka ti e
![]() |
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
![]() |
|
Jane vidi gi fotografiite na linkot. Do sega nemam videno taka bogati boi i definicija od digitalna kamera na 3200 i 4000ASA. Imam videno sliki od 5D i smetav (i se ushte smetam) deka e dobri, no sega ima druga tehnologija koja mislam deka e otidena nekoj chekor ponapred.
|
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Si vikam, aj da procitam nabrzina bez da se logiram (kako voajer
![]() ![]() I jas sakam D3 ![]() ![]() ![]() Zaboraviv deka ja sakam i 24-70/2.8 - novata ![]() Изменето од D'Dalton - 24.Септември.2007 во 22:06 |
|
|
|
![]() |
|
Toa e onoa sto zabelezhav i jas. Da se izvadi takov image od digitalna kamera e uspeh sam po sebe, no da se izvadi takov filmski image od 4000ASA ?!?!? JPEG direktno od kamera ?!?!? Avtomatski WB ?!?!? Bez da chepnesh vo PS ?!?!? Abe toa, voopshto da ne te interesira fotogtrafija, samoto te tera da chkrapash ! ![]() Ajde, belkim Dedo Mraz ednas ke dojde i kaj mene... ![]() Изменето од Zoran K - 24.Септември.2007 во 22:42 |
|
![]() |
|
vlatko_sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 126 |
ubavo izgledaat slikive vaka malecki,aj da gi vidam u full res
![]() |
|
![]() |
|
Filmov e tapa i dosaden, zadremav, zenata dreme, pa eve me mene pak.
Preeska dodeka go gledav sajtot so fotkite, vleze zena mi i koga gi vide fotkite na monitor nejzinata momentalna reakcija bese "Aj pak da praime svadba za nekoj da ni napravi vakvi fotki". Totalno bese obzemena od ubavite fotografii. A, Canon - Nikon ja interesira kolku mene Cosmopolitan - Joy. P.S. I do majstorot e, da ne se lazeme. |
|
|
|
![]() |
|
Ima dana za megdana Vlatko, ke pochekame i ke vidime. Mene vprochem i ne mi e tolku vazhno koj e podobar vo nekoj procent ili nekoja linija... onoa sto me interesira e kvalitetot na sevkupniot sistem kamera-objektivi-blicovi-ostanata pridruzhna oprema.
Neka bidat MarkIII ili 5D podobri. Toa nitu mi vleguva, nitu mi izlaga od dzhepot. Najiskreno, ich ne me interesira. Na krajot od kraishtata, toa voopshto ne e vazhno za site onie koi gi nemaat tie kameri. Onoa sto navistina me zainteresira, posle gledanjeto na sliki od 5D i sega ovie od D3 e kako izgledaat fajlovite od D3 direktno od kamera. Takov filmski izgled od digitalna kamera do sega nemam videno. I toa mi e dovolno. Seto ostanato, ako go ima, ke bide samo shlag na tortata. Od druga strana ne mozham, a da ne zastanam na komentarite tokmu na onie Canon useri so MarkII, MarkIII, 1D, 1D's koi bukvamno imaat samo pofalni zborovi za D3. Kako i da e, naskoro ke vidime kako stojat rabotite. Изменето од Zoran K - 25.Септември.2007 во 05:20 |
|
![]() |
|
vlatko_sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 126 |
Ja ne rekov nisto losto za novive tela na Nikon.Vprocem mislam deka se epten dobri i za pofalba se.
A slikive od linkov se kako od slajd.... |
|
![]() |
|
Igor-T ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
-> Nikon <-
-> Nikon <- -> Nikon <- -> Nikon <- -> Nikon <- -> Nikon <- -> Nikon <- -> Nikon <- -> Nikon <- -> Nikon <- -> Nikon <- |
|
![]() |
|
JANE971 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
NE SI ME RAZBRAL, ZORANE...
NE MI BESE POENTATA NA PISANOTO DA GO KUDAM NIKON, TOA NITU MOZAM, NITU SMEAM, NITU SAKAM. EDNO SE NASITE ZAKACKI OD STILOT CANON NIKON, A DRUGO E REALNOSTA. MUABETOT MI BESE DEKA ZA VAKVI SLIKI NE TREBA SEKOGAS TOLKU SKAPA KAMERA, ISTITE MOZAT I SO POEFTINA I POSTARA. NEJSE I DA VLECKAM HASSY SO MENE DZABE MI E AKO NE MOZAM DA GO ULOVAM MOMENTOT STO KE GO FATI DALTON SO MAMIJATA, POSLE MOZAM DA SPORAM KOJ E PODOBAR A MOMENTOT KE MI BIDE PROPUSTEN ZASEKOGAS. A TOA DEKA I USERI NA CANON KE IMAAT POFALNI ZBOROVI ZA NIKON E ISTO KAKO I TVOETO MISLENJE ZA POEDINI CANON CAMERI, PRED FAKTITE I BOGOVITE MOLCAT, NELI?
AJ SEA SE IZNAPRIKAZAV I ZABEGAV MALKU...
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
![]() |
|
Iskreno povtorno se navrakjam na linkot i si gi gledam fotografiite. Mi se polni dusata koga gledam ubavi pozitivni raboti. A, sto ima poubavo od svadba, krstevka pogotovo na toj nacin slikana.
I taka jas si sonuvam kako ke imam D3, i ete jas bi slikal svadba na toj nacin i PUFFF.......realnosta. Maticnoto prokisnuva. Na crkvite ne im gi palat lusterite osven za veligden i bozik. Ides kaj nevestata, a tamo detsko sopche 2 na 2 so posteri od Robi Vilijams i Madona. Ides kaj zetot, zetot uste na cucla od doma e. Alooooo UEJK AP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Minatiot vikend moj mnogu blizok prijatel pravese svadba. Imav kejf da mu ja slikam so Mamiyata. Si staviv Portra 400 NC i otidov vo Soboren Hram. Tamo normalno imase i oficijalen fotograf i snimatel. Tie gledaat Mamiya 6MF, jas gledam Canon 300D so kit lekja. Aj da vidime rezultatite? Vcera mu gi odnesov fotografiite, edvaj go ubediv deka ne treba da mi dava pari tuku deka mu se poklon od mene ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |