|
Идеално семејство? |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | ||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Interesno bi bilo i toa da se vidi. Samo ke posedam edno dve nedeli za vpecatokot da bide traen. Moze taka?
Koga velat idealno, jas podrazbiram bez tronka nedorazbiranja i vikotnici so decata ili slicno. Toa bi trebalo da bide idealno ili barem jas taka podrazbiram.
|
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Idealno semejstvo e ona vo koe negovite clenovi imaat megusebna doverba i pocituvanje: i koga im e ubavo i koga se karaat, koga se otvoreni kon site, a site golemi problemi i tajni ostanuvaat vnatre vo semejstvoto.
|
||
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne postoi idealno semejstvo problemi sekogas ke ima no dokolku nema razbiranje tie ke bidat se pogolemi stom se sluci problem treba brzo da se resi i da se zaboravi sto podolgo se resava tolku poloso i ima sansa uste poveke da se sluci uste nekoj problem zs koga sme luti se ni smeta i vo se barame samo kavga kako bi dokazale deka ne sme nie tie koi gresime deka drugite sekogas gresat taa nekoja si gordost sto ja imame sto ne ni dozvoluva da popustime. |Taka nisto ne se postiga samo poveke nervozi poveke glavobolki pomalku ljubov i poveke sansi da se skrsi taa ljubov
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Идеалното семејство не подразбира постоење на апсолутна хармонија...и непостоење на караници, расправии, недоразбирања.......
Напротив........идеалното семејство подразбира брзо, експресно, споразумно решавање на недоразбирањата..... Во идеалното семејство постои хармонија која повремено е нарушена од некоја причина......Но самото тоа (семејството) има механизми со кои ја возобновува хармонијата и пак има семејна рамнотежа........ Ако ја утупив на крајот....ПРОСТЕТЕ........за вакво семејство зборувам јас........во вакво семејство живеам.....и се плашам дали вакво семејство самата ќе бидам во можност да формирам....... |
||
МИР со сите
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Decata formiraat semejstva na kakvi se naviknati. Dokolku go nemaat toa se trudat da go stvorat.
|
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka moze. Ako veke vo idealnost se podrazbiraat i povremenite raspravii, nedorazbiranja vo vrska so nekoj naiden problem a duri ponekogas i od premorenost, togas veke komotno mozam i jas da se vbrojam vo takvite "idealni semejstva". A za brzo i sporazumno resavanje na problemite epten sme pogodeni so mojot soprug. Kako cigri sme i dvajcata, ne smee nisto da ni omane.
I jas rastev vo takva harmanoja za koja sto ti zboruvas, i veruvam deka i ti ke si ja najdes istata ili pak slicna vo koja ke bides srekna i ke se gordees, taka tainstveneno vo sebe.
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
AMIN
|
||
МИР со сите
|
||
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |