IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 32>
Автор
Порака
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2007 во 12:42
Да, и јас Му благодарам што ме упатил на правиот пат, на патот на оние на кои што ги дари Своите благодети, а не на патот на оние кои што ја предизвикаа Неговата лутина, ниту пак на патот на оние кои што во заблуда скршнаа!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2007 во 10:35
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Значи:

Евреите + мешање во учењето на Христа = христијанство.
Евреите + мешање во христијанството = многу секти.
Евреите + пиши бриши во Библијата = многу Библии.

Евреите : христијаните =
инаетџиите кои ја знаат вистината : наивните во заблуда

Толку голема болка ви се евреите, што една шака луѓе не може целиот Алахов народ да ги победи... LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
pecko Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Август.2005
Поени: 62
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2007 во 11:52
abe jezivo.......uf so e toa be?????imam cueno deka se sektasi....pa neznam .....vo sekoj slucaj skraja da e....
leeeeeeeeeeee
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 12:25
jas zanam deka tie oruzje nikako ne fakaat vo raka..deka mnogu problemi si imaa vo SFRJ
Кон врв
konjot grom Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Afghanistan
Поени: 41
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konjot grom Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 12:46
ne znam sho se 
kaj nas vo ohrid zabranet im e vlez vo site privatni dvorovi i domovi (zs eden od svedocite go shieja so 30-tina konciLOLLOLLOL)

Greetings fom allways suny OhridTongue

Изменето од ACELERA - 01.Јуни.2007 во 13:38
Кон врв
rome Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 13:05
konjot grom jahovite svedoci sekade gi ima.no ne treba so losho da se izrazuvame ama samo rechi im oti znajsh koj si vo Bog.drugo neznam kako mozat tolku da se shirat ko verata im je greshna.
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 18:59
коњот гром...

мене ич не ми напраи мерак со твојов коментар, демек ќе покажуваме колку сме попаметни со тепачки, ко некои сељачишта...OuchOuch

секоја ерес, вклучувајќи ја и таа на Јех. Сведоци, може да се разобличи со силата на аргументот и силата на Духот кој ја води Црквата, бидејќи вистината е на наша страна...

зар ние ќе стануваме ситни души ко муслиманите??? OuchOuchDeadDeadDead
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2007 во 01:10
Originally posted by аџија аџија напиша:

коњот гром...мене ич не ми напраи мерак со твојов коментар, демек ќе покажуваме колку сме попаметни со тепачки, ко некои сељачишта...OuchOuchсекоја ерес, вклучувајќи ја и таа на Јех. Сведоци, може да се разобличи со силата на аргументот и силата на Духот кој ја води Црквата, бидејќи вистината е на наша страна...зар ние ќе стануваме ситни души ко муслиманите??? OuchOuchDeadDeadDead

eve sum ovde iskariote,za da se soocime povtorno!
Bujurm prodolzi...

Изменето од connected - 22.Декември.2007 во 20:56
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
KikoMC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KikoMC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2007 во 03:54
Ереси..НИШТО ДРУГО!!!ЕДЕН Е БОГ!!ИСУС ХРИСТОС
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 13:46
Имам едно прашање за Јеховините Сведоци:Зошто кога Библијата го потврдува Пеколот и неговата вечност,вие тоа го негирате?
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 14:18
IMAM NEGATIVNO ISKUSTVO SO JEHOVINITE SVEDOCI.

SAMO KE KAZAM CISTA SEKTA I GOLEM BIZNIS
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 16:51
Originally posted by KikoMC KikoMC напиша:

Ереси..НИШТО ДРУГО!!!ЕДЕН Е БОГ!!ИСУС ХРИСТОС

Isus e sin Bozji.
Isto kako sto Avraam beshe spremen da go zrtvuva svojot prvoroden sin taka Jehova go zrtvuvashe Prvoroeniot Sin- Isus.
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 16:54
Originally posted by efendija efendija напиша:

Имам едно прашање за Јеховините Сведоци:Зошто кога Библијата го потврдува Пеколот и неговата вечност,вие тоа го негирате?

Pekolot e metaforicen.
Pekolot znaci vecno unishtuvanje.
Ako Bog gi stavi nevernicite vo vecen pekol kade sto ke patat vecno togsah moze da se kaze deka Bog e sadist,naprotiv Bog e Ljubov.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 17:00
Епа каде ќе одат тогаш неверниците, т.е. нејеховите?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,105 секунди.