|
Родителски грешки |
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Автор | |
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од beleg - 13.Септември.2007 во 07:21 |
|
|
|
gocefbn
Сениор Регистриран: 13.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 270 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Make love and respect your profession
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
на моите родители, уште не сум им простил, што не ме запишале на спорт....
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а најмногу што ме ‘нервира‘ на некој начин, е што моите никогаш нема да признаат дека згрешиле, тој знак на слабост и на проголтување на сопствената гордост нема да дочекам да го видам иако јас не ни барам да ми паднат на колена и да ми се извинат, би било убаво кога би си признале барем самите на себе си дека мааалку застраниле во воспитувањето и дека никогаш не е доцна да почнеме како што треба!!!
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да, тоа дека на нивна возраст тешко се влијае во поглед на промена на став и воспитни навики и мене ми станува јасно...
но приметувам дека нивниот метод сакаат да го применат и на нашите партнери, во смисла девојката на брат ми МОРА да го задоволува критериумот на мајка ми и мајка ми уште од сега знае како ке и се викаат внуците (нормално ако е женско ке се викало по нејзе ако е машко по татко ми) која снаа ке сака такво ‘мешање‘? затоа пробувам да им променам некој концепт дека денес времето е поразлично од тоа нивното кај што свекрвата била ЗАКОН и главниот збор го имале старите а не младите, ама за сега |
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не им замерувам за ништо на моите. Далеку се од совршени, но сепак премногу ми дале и сум презадоволен со тоа.
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uf,prosta rabota koga bi imala snaa moze da mi bide gostinka,drugarka koga saka ama da i bidam svekrviste nikogas..... |
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
епа токму така, ние барем мислам декаи ти black-eyes спаѓаме во младата генерација, и такви хиерарсхиски позиции како свекрва и снаа, да се знае кој е газда или ко бил маж/петел во куќа за нас се смешни.
но во времето на моите (иако турското ропство било одамна укинато ) сепак таквата подреденост си функционирала се сеќавам дека мајка ми едвај чекаше баба ми да почине (ова е гадно но вистинито) додека баба ми(свекрва од пеколот според мајка ми) беше жива мајка ми немаше живот од неа Изменето од ACELERA - 07.Мај.2007 во 00:17 |
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
Teta
Сениор Регистриран: 19.Декември.2006 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 3503 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj gresi,pa i roditel...samo sto najgolema greska ,po mene,pravi koga zapostavuva dete...po trka na karijera,zaborava deka uz pat i dete stvorilo..i golema greska e ako forsiras dete...gledam mnogu roditeli,obicno majkite se po "dadeni" po muzicko,balet,slikanje....denes i tenis e u moda..pa deteto go preoptovaruvat so dodatni aktivnosti...uuuu zaboraviv,i obavezno dete da se nosi na "angliski"....i se za na rabota da moze da se pofali kaj kolegite kako e "dobar" roditel...
|
|
A creative mind will always survive bad advice
|
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од beleg - 13.Септември.2007 во 07:22 |
|
|
|
Teta
Сениор Регистриран: 19.Декември.2006 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 3503 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koja ulica?..pa tolku se angazirani u skolo...sto nema vreme za ulica...i toa naj neophodnoto...ne za bienje vreme...
definitivno,po moe...treba da se vodi smetka za deteto...a ne da se preoptereti,pa doma koga ke dojde da ne moze dva zbora so domasnite da smeni...taka se otuguva dete
|
|
A creative mind will always survive bad advice
|
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од beleg - 13.Септември.2007 во 07:22 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |