IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Љубов или кариера ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубов или кариера ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 20>
Автор
Порака
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2006 во 14:44
Originally posted by girl_power girl_power напиша:

luge pa segasnata ministerka za vnatresni raboti Gordana Jankulovska bila vo London na usovrsuvanje 2 godini, ostavajki zad sebe 6godisna vrska pa kolku sto znam seuste e u vrska 11 godini so istiot decko. Interesen e nejziniot primer neli?ShockedBig%20smile pa sega nekoj mozebi ke iskomentira deka toj ne bil ljubovta na neziniot zivot. No fakt e deka bile u dolga vrska bez ogled na se Jas mislam ako se saka se moze ako e vrskata cvrsta NIEDNA PRECKA A NAJMALKU VREMENSKATA OD 1 2 GOD.(kolku sto traat magistraturite) ne bi trebalo da pretstavuva problem.

Можда ова ќе дојде оф топик:
Не знам колку “голема“ љубов е врска од 11 години, не гледам причина кога некој се сака 11 години а не формира семејство... по се изгледа дека може да се избалансира и љубов и кариера ако се сака од двете страни, ама не гледам причина зошто во тој баланс смета бракот и децата т.е. семејство и семеен живот...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2006 во 14:53
До BiG_kIsS

Прашај го дечкото кога би имал можност да оди во странство дали да студира или да работи, сеедно, што би одбрал љубов или кариера?
Ако се сомневаш во неговата верност, се прашувам зошто мислиш дека сега ти е верен? Сметаш ли дека имаш повеќе контрола? А можеш ли ти да бидеш верна?
Ако толку го сакаш остани и во МК можеш факултет да завршиш...

Кон врв
mara Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 133
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mara Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2006 во 15:44
Jas mislam ako i se posvetis na karierata ke nema tolku vreme da ostani za vlubenata ili vlubeniot, barem mojata kariera takva e so nemam vreme za nisto drugo. Zatoa treba pametno da odberis za so srceto te vleci poveke i sigurno treba da go zrtvuvas ednoto ili drgoto, ili ako sakas i dvete da uspeat ke mora vlubenata licnost da te ceka dodeka zavrsis.
No na kraj kako so e pisano taka i ke bidi
Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2006 во 22:53
Originally posted by влечка влечка напиша:

До BiG_kIsS

Прашај го дечкото кога би имал можност да оди во странство дали да студира или да работи, сеедно, што би одбрал љубов или кариера?
Ако се сомневаш во неговата верност, се прашувам зошто мислиш дека сега ти е верен? Сметаш ли дека имаш повеќе контрола? А можеш ли ти да бидеш верна?

За првото прашање, ок, ќе го прашам. За второто.... Ако сум тука многу побрзо ќе дознаам ако ме изневери отколку таму.... А сега, незнам, едноставно знам дека ми е верен, и многу полесно ќе приметам дали ме лаже ако се гледаме отколку по телефон да правиме муабет (така неможам да му го видам лицето, реакциите). Немам повеќе контрола, јас не ни пробувам да го контролирам.... И, ДА, можам да бидам верна.... Точно дека можам и тука да завршам факултет, ама што ако тука нема таков каков што планирам да завршам?
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2006 во 08:12
Originally posted by BiG_kIsS BiG_kIsS напиша:

Originally posted by влечка влечка напиша:

До BiG_kIsS

За првото прашање, ок, ќе го прашам. За второто.... Ако сум тука многу побрзо ќе дознаам ако ме изневери отколку таму.... А сега, незнам, едноставно знам дека ми е верен, и многу полесно ќе приметам дали ме лаже ако се гледаме отколку по телефон да правиме муабет (така неможам да му го видам лицето, реакциите). Немам повеќе контрола, јас не ни пробувам да го контролирам.... И, ДА, можам да бидам верна.... Точно дека можам и тука да завршам факултет, ама што ако тука нема таков каков што планирам да завршам?

Ако студираш во Франција не значи дека за сите тие години на студии дека нема ниту еднаш да отидеш дома во МК и дека нема да си го видиш дечкото.

Покрај летен и зимски распуст имаш и по две недели распуст за божиќни и велигденски празници... така да имаш можност четири пати во годината да одиш дома и верувај ако те изневерува одма ќе осетиш.

Исто може и он да се потруди да те посети или ако веќе и он студира да се префрли на твојот универзитет или на некој во близина.

Можеш да се запишеш на факултет во МК и после година две да се префрлиш и да завршиш во Франција

Имаш повеќе опции само треба да се има воља и желба...

Кон врв
m.m. Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Ноември.2006
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m.m. Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2006 во 10:48
imam eden sovet za tebe...prasaj se dlaboko...najdlaboko vo sebe sto sakas da pravis...bez da go zimas vo obzir decko ti...i ke go znaes odgovorot....zaprasaj se sto sakas za sebe...najsebicno...i najiskreno...tuka lezi tvojot odgovor...
ti zboruvam od moe iskustvo...Wink...
Кон врв
Kockar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2006
Поени: 281
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kockar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2006 во 11:43

Zdravje....lubov ..pa se ostanato ...bez da sakas i da bides sakan ...jebem ti zivot Star

Covek treba postojano da e vluben zatoa ne treba da stapuva vo brak ...O.V.
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2006 во 11:48
Originally posted by Kockar Kockar напиша:

Zdravje....lubov ..pa se ostanato ...bez da sakas i da bides sakan ...jebem ti zivot Star

Se soglasuvam so ova pred se ljubov.No vo tvojot potpis stoi ljubovta e rizik...kako sto i karierata e rizik dali ke uspeesh vo nea. a veke si ja izgubil i ljubovta a karierata ostanala samo son neostvaren.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Kockar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2006
Поени: 281
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kockar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2006 во 13:40
Da Maja tocno ...lubovta e rizik...rizik stvara kapital...a kapitalot vodi kon uspesna kariera..te prema toa ravenkata e jasna ...zdravje,lubov pa se ostalo Smile
Covek treba postojano da e vluben zatoa ne treba da stapuva vo brak ...O.V.
Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2006 во 23:12
Да не постирам се, за сите кои ми дадовте совети... Фала многу... Ќе размислам па кога ќе бидам сигурна во изборот, ќе пишам што сум одлучила Smile
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
Kukle Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2006
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kukle Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 15:34
Znaes ljubovta ne pravi srekni, koga sme srekni sposobni sme za se, za ostvaruvanje na sonistata vo karierata i koga uspevame vo karierata togas se vrakame na ljubovta veseli, zadovolni i spremni za uzivanje Smile
Don't regert what you've done...but what you haven't!!!
Кон врв
DARKDOG Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јуни.2006
Поени: 218
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DARKDOG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2007 во 08:58
i dvete zaedno ne treba da se zapostavi ni ljubovta a kamoli karierata zasto treba da se misli na decata pred se sto ge se napravat vo tekot na Brakot
Кон врв
Valerija 2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2006
Поени: 9044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija 2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2007 во 09:00
Ljubov...definitivno....pred se,,,
Kariera,ja stavam na vtoro ili treto mesto
Jakiot covek ima samo edna slaba strana-zenata sto ja saka
Кон врв
DARKDOG Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јуни.2006
Поени: 218
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DARKDOG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2007 во 09:04
A sto ako se zivee vo neznam kolkava ljubov a finansiite se na nula?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,391 секунди.