|
Љубов или кариера ? |
Внеси реплика | страница <1 23456 20> |
Автор | ||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можда ова ќе дојде оф топик: Не знам колку “голема“ љубов е врска од 11 години, не гледам причина кога некој се сака 11 години а не формира семејство... по се изгледа дека може да се избалансира и љубов и кариера ако се сака од двете страни, ама не гледам причина зошто во тој баланс смета бракот и децата т.е. семејство и семеен живот... |
||
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
До BiG_kIsS
Прашај го дечкото кога би имал можност да оди во странство дали да студира или да работи, сеедно, што би одбрал љубов или кариера? Ако се сомневаш во неговата верност, се прашувам зошто мислиш дека сега ти е верен? Сметаш ли дека имаш повеќе контрола? А можеш ли ти да бидеш верна? Ако толку го сакаш остани и во МК можеш факултет да завршиш... |
||
mara
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas mislam ako i se posvetis na karierata ke nema tolku vreme da ostani za vlubenata ili vlubeniot, barem mojata kariera takva e so nemam vreme za nisto drugo. Zatoa treba pametno da odberis za so srceto te vleci poveke i sigurno treba da go zrtvuvas ednoto ili drgoto, ili ako sakas i dvete da uspeat ke mora vlubenata licnost da te ceka dodeka zavrsis.
No na kraj kako so e pisano taka i ke bidi
|
||
Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
|
||
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За првото прашање, ок, ќе го прашам. За второто.... Ако сум тука многу побрзо ќе дознаам ако ме изневери отколку таму.... А сега, незнам, едноставно знам дека ми е верен, и многу полесно ќе приметам дали ме лаже ако се гледаме отколку по телефон да правиме муабет (така неможам да му го видам лицето, реакциите). Немам повеќе контрола, јас не ни пробувам да го контролирам.... И, ДА, можам да бидам верна.... Точно дека можам и тука да завршам факултет, ама што ако тука нема таков каков што планирам да завршам? |
||
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
||
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако студираш во Франција не значи дека за сите тие години на студии дека нема ниту еднаш да отидеш дома во МК и дека нема да си го видиш дечкото. Покрај летен и зимски распуст имаш и по две недели распуст за божиќни и велигденски празници... така да имаш можност четири пати во годината да одиш дома и верувај ако те изневерува одма ќе осетиш. Исто може и он да се потруди да те посети или ако веќе и он студира да се префрли на твојот универзитет или на некој во близина. Можеш да се запишеш на факултет во МК и после година две да се префрлиш и да завршиш во Франција Имаш повеќе опции само треба да се има воља и желба... |
||
m.m.
Нов член Регистриран: 17.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
imam eden sovet za tebe...prasaj se dlaboko...najdlaboko vo sebe sto sakas da pravis...bez da go zimas vo obzir decko ti...i ke go znaes odgovorot....zaprasaj se sto sakas za sebe...najsebicno...i najiskreno...tuka lezi tvojot odgovor...
ti zboruvam od moe iskustvo......
|
||
Kockar
Сениор Регистриран: 13.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 281 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zdravje....lubov ..pa se ostanato ...bez da sakas i da bides sakan ...jebem ti zivot |
||
Covek treba postojano da e vluben zatoa ne treba da stapuva vo brak ...O.V.
|
||
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
||
Kockar
Сениор Регистриран: 13.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 281 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da Maja tocno ...lubovta e rizik...rizik stvara kapital...a kapitalot vodi kon uspesna kariera..te prema toa ravenkata e jasna ...zdravje,lubov pa se ostalo
|
||
Covek treba postojano da e vluben zatoa ne treba da stapuva vo brak ...O.V.
|
||
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да не постирам се, за сите кои ми дадовте совети... Фала многу... Ќе
размислам па кога ќе бидам сигурна во изборот, ќе пишам што сум
одлучила
|
||
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
||
Kukle
Нов член Регистриран: 15.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaes ljubovta ne pravi srekni, koga sme srekni sposobni sme za se, za ostvaruvanje na sonistata vo karierata i koga uspevame vo karierata togas se vrakame na ljubovta veseli, zadovolni i spremni za uzivanje
|
||
Don't regert what you've done...but what you haven't!!!
|
||
DARKDOG
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 218 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i dvete zaedno ne treba da se zapostavi ni ljubovta a kamoli karierata zasto treba da se misli na decata pred se sto ge se napravat vo tekot na Brakot
|
||
Valerija 2
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 9044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ljubov...definitivno....pred se,,,
Kariera,ja stavam na vtoro ili treto mesto
|
||
Jakiot covek ima samo edna slaba strana-zenata sto ja saka
|
||
DARKDOG
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 218 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A sto ako se zivee vo neznam kolkava ljubov a finansiite se na nula?
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |