|
Линукс (Инсталирање, Дистрибуции, Работа) |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
ZokiBoSS
Сениор Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Натали, крајот на април (28, 29, 30) во Битола, Лугола ке организира маратон за превод на слободен софтвер, па ако си заинтересирана да дојдеш, ке биди супер.. Еве и официјално си поканета од Лугола :D .. И општо, секој кој сака да придонесе во преведувањето на слободен софтвер е поканет. Ќе се преведува КДЕ, и некои апликации..
Поздравче |
|
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ок Зоки ако немам ништо да не ветувам ке пробам да дојдам...
|
|
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абре јас појма неам од линукс да си бидам искрен, али вие прмогу ги фалите, хмммм.... можеби и ќе пробам штом толку тврдите дека се подобри од виндовс ХП
|
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
|
ice_dmx
Сениор Регистриран: 05.Март.2006 Локација: Jamaica Статус: Офлајн Поени: 390 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a od koga postoi ovoj operativeci vistina li nema teknato virusi za nego?
|
|
dudenz
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајс постои со години, но премногу е застапен виндовсот да се за него работат. Така да сега за сега нема вирус за линух, а нема ни да има. Зашто самиот линух е изграден како оператива која не подржува вируси.
|
|
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наталија мала исправка!!! вирус за линукс има направено!!! Неможе лесно да се пробие линукс при хакерски напад!!! тоа е разликата!!! Линуксот како и други работи се направени од Хакери за Хакери за да му се докаже на Мајкрософт дека не е единствен на пазарот!!!
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мило мило како ми фалат зборови од сабајлееее.. Да ти благодарам што разложи |
|
|
|
ice_dmx
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e kako sega ima virusi za nego ili nema
|
|
dudenz
|
|
ZokiBoSS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ice dmx, има 40 или 60 вируси за линукс, незнам точно али измеѓу тие двете бројки се движат .. Шансата за да зафати твојот компјутер вирус за Линукс е многу мала, помала дури и од 1% .. Најбитно за линуксот е што денонојќно се работи на него, факт за тоа е новиот баг кој е пронајден на Убунту линукс, кој што при инсталацијата заборава да го избрише фајлот со пассворд од рут, беше решен за не цели 2 саати после неговото објавување, и веднаш беше пуштен на интернет.. А не како мајкрософт, новиот сервис пак 3 ке излези негде 2007 год, средината (: ..
Поздрав // Зоки П.С. Само да појаснам некои поими.. Зборот Хакери, кој го употреби НРГМКД, не се мисли хакери ние како што ги замислуваме “Bad Boys“, туку се мисли на луѓе кои се борат за слобода на информациите и нивно ширење. |
|
|
|
ice_dmx
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a jas slusnav deka ne primal nikakvi igri ovoj operativec
|
|
dudenz
|
|
ZokiBoSS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ice dmx, Има посебни игри направени за Линукс, но сепак се во мал број. СИТЕ игри кои работат под Виндовс, работат исто така и под Линукс преку програма (емулатор).. Некои се вчитуваат поспоро, а некои и побрзо од виндовсот.. Битно, работат сите игри на линукс, и перформансите се исти (при играњето).
|
|
|
|
micevski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 06.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 89 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakam da go prasam Avtorot na temava.kolku Linux Ubuntu mozam da naracam naednas no pritoa da ne platam.
--------------------------------------------------------- It`s nice to be important but is more important to be nice |
|
ZokiBoSS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мицевски, мислам дека границата беше 40 цд-а, но не сум сигурен .. Јас порачав 15 и не платив .. Порачај сега колку шо мислиш дека треба, и кажи (: .. Зоки
П.С. ЦД-ата стигаат 1 месец по порачката (+/- 1 недела толеранција) |
|
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а од каде се нарачуваат?
|
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |