|
Кој сум јас? |
Внеси реплика | страница <1 23456 22> |
Автор | |
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЈАС!-тежок збор што во очите на оние пред кои е кажан го определува нашето место, кобно и непроменливо, често далеку пред или зад она што ние го знаеме за себе, надвор од нашата волја и над нашите сили. Страшен збор кој, еднаш изговорен, засекогаш не врзува и не изедначува со се она што сме го замислиле и што сме го рекле и со кое никогаш не сме помислувале да се изедначиме, а всушност, во себе, одамна веќе сме едно!
„Проклета Авлија“ - Иво Андриќ |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
treba da go ubieme svoeto JAS za da bideme mirni?
DA..koga veke ne e nisto vrzano so mozokot,togas nema JAS...Blazo razbirash |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Која сум јас? Јас сум нешто што лежи длабоко под оваа лутина и тага кои се наталожиле и стврднале со текот на годините, но која сум сеуште не се познавам. Уште имам крвави очи од лутина и плачење... а како такви .. немам добра перцептивна способност периодов за тоа која сум јас.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti si konglomerat od tvojot genski zapis (psiho-fizika) i zbirshtinata sostavena od domashnoto vospituvanje, uchilishteto, opshtestvoto, veruvanjata, religijata, lichnoto iskustvo, tradicijata...
Toa si ti kako eksoterichno sushtestvo definirano, priznaeno i prifateno spored kriterijumite na ovoj nash "oficijalen" svet. Vo sushtina, ti si mnogu povekje od toa... no toa e tvojot ezoterichen del koj e zapretan i zaglushen od majata na toj "oficijalen" svet. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ММЕ на тој официјален свет Ете ме, лута
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas znam koja ne sum! |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zaludno e covek da tvrdi deka se znae sebesi koga usvari nestata se menuvaat sekojdnevno
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
kladence
Група Регистриран: 25.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 88 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum zenica na Bozjoto oko.Jas sum prototip na zena, druga vakva nema, ne zatoa shto sum narcisoidna tuku zatoa shto Bog taka mi veli, kako shto veli i za site vas.Moeto, tvoeto ime go ima izrezano na negovata dlanka , a jas licno se nadevam deka ke bide i zapisano vo" knigata na zivotot".Znaci!!.....jas sum Bozjo dete!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој сум јас?Јас не сум ова. Ова само ми се случува мене. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taka e Messenger... ne sum iskustvo tuku iskustvoto mi se sluchuva...
Zoshto?... Zhelbata ragja iskustvo...mnogu ednostavno, neli?
|
|
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОВА, вклучувајќи го и телото, местото на раѓање, националноста, расата, религијата, случувањата, искуствата, практичното знаење, работата, местоположбата во општетвото...
Јас не сум ништо од сето тоа... тоа само ми се случува. ЈАС сум преку сето тоа. |
|
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo go zameniv zborot... Ona shto podrazbirash pod ONA jas istoto go podrazbiram pod iskustvo - zborovite i onaka ne mozhat da go dolovat TOA ili ONA....kako i da go narecheme....
Znachi pod iskustvo ne mislev na samoto iskustvo tuku na "ONA"....
|
|
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
P.S - (ne mozhev da go izmenam komentarot pa ajde na ovoj nachin da se popravam) Kazha OVA ama zborot i onaka ne e biten - bitno e znachenjeto....
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |