![]() |
|
Верба, надеж... љубов |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2345> |
Автор | |
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
znaci recenicava nema nikakov smisol... ![]() |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Koga rekov deka e edna, mislev na toa deka ne se odvoeni i vo pravo si koga velish deka duhovnata svesnost gi nadminuva granicite na razumot ![]() |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
a za ona pogore i za toa si vo pravo nema SMISOL... |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
vanesa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Podobro e da veruvash otkolku da znaesh, veruvaj. ![]() |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
znaes,po moe duhot i razumot se kako maslo i kiselina...nikako ne se mesaat...sem vo prisila kako iluzija za mesanje....vo salata de
![]() |
|
|
![]() |
|
lady Kala ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 30.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 3 |
jas ja sretnav ja doziveav najgolemata ljubov megjutoa za zal sega ja nemam
|
|
zivej spored sopstvenite pravila....
|
|
![]() |
|
Џо ![]() Сениор ![]() ![]() Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
kako toa lejdi ? |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
![]() |
|
Izoliraj,izbrisi se sto pocnuva na JAS
![]() |
|
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
vanesa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Verbata vo lugjeto e mokjna sila.Ako ja vlozhime svojata verba vo laga, togash taa laga za nas stanuva vistina.Ako veruvame deka ne sme dovolno dobri, togash se sluchuva "neka bide voljata tvoja" i nie navistina ne sme dovolno dobri.Celata drama na chovechkoto stradanje e posledica na veruvanje vo lagi, voglavno za samiot sebe.Rezultat na veruvanje vo vistinata e ljubov, dobrina i srekja.
![]() |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Amin!
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Верба, надеж...љубов...
демагогија... |
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Sekoj chovek se sostoi od Verba-Nadez-Ljubov-Sofija ... Moze da Veruva od 0 - 100 %, moze da se Nadeva od 0 - 100 %, moze da zrachi so Ljubov od 0 - 100 % Sekoj chovek e izmedju ovie granici ... ![]() Ako nekoj chovek: - mesto da Veruva se Somneva ... - mesto da se Nadeva e Razocharan ... - i mesto da zrachi so Ljubov zrachi so Omraza ... toa ne e chovek ... toa e Mentalen vampir !!! ![]() Ako nekoj chovek Veruva, se Nadeva i zrachi so Ljubov i toa se po 100 % toj moze da bide i Svetec ! ![]() Изменето од marco_antony - 03.Април.2011 во 22:12 |
|
![]() |
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Ljubov... Nekogas tolku mnogu mi treba. Nekogas odam do ekstremi za taa ljubov. Sekomu mu treba. Nemanjeto ljubov razoruva. Ufff... strashno e, mnogu strashno..Lugje lisheni od ljubov pravat strashni raboti.
Za da se dade ljubovta treba da izvira od sebe i za sebe. Za da dadam nekomu vistinska ljubov, onaa mojata sushtinska prvenstveno treba da imam za sebe... Nadezh? Nekako mi e ednakvo na ochekuvanja a toa mozhe da srushi tolku mnogu neshta. Nadezhta mi e proektiranje na fantazii vo idninata koi ochekuvam da se ispolnat i koi me oddalechuvaat od segashnosta i taka ne mozham kompletno da ja pochuvstvuvam ljubovta. Ljubovta e neshto shto se sluchuva sega i ovde i neshto shto ne vrzuva nikogo za vo idnina. Jbg, neshtata se menuvaat, a nie ne mozheme se da kontrolirame vo race. Ljubovta nema pravila... Nikako. Jas ne ja znam definicijata za ljubovta, no mislam deka nie samite si ja gradime so sebe i so lugjeto okolu nas... Vrz baza na dogovor i prepushtanje. Nema nishto poslatko od toa prepushtanje... mojava dusha ne krknala nishto poslatko od ljubovta koja ne e ogranichena so pravila, nadezhi, ochekuvanja... koga se davam nemam potreba da kontrolira, a koga ke se pojavi zhedta za kontrola ja gubam nishkata koja me nosi... mmmmm, ne vi kazuvam kade.. poslatko mi e da go cuvam za sebe |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |