IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Провокација
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Провокација

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 20>
Автор
Порака
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Статус: Офлајн
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2006 во 14:40
Originally posted by Barbika Barbika напиша:

Се обидел да ве испровоцира некој !?
Дали успеал или неуспеал !?
Како реагирате посебно на злонамерно упатените провокации!?
Важи ли за вас УБАВИОТ ЗБОР ЖЕЛЕЗНИ ВРАТИ ОТВАРА!
или ОКО ЗА ОКО ЗАБ ЗА ЗАБ! или имате некоја друга тактика!

ako uspees da dostignes nivo ,provokacijata da ne te pomesti i ednostavno da ja ignoriras  togas taa se vraka kako bumerang kaj onoj od kogo e pratena .

neka egoto prestavuva odraz na mesecinata vo brziot planinski potok , mirno i stabilno , a neka rabotite okolu nas se brzata planinska reka koja kolku i da e diva i brza ne mu moze nisto na odrazot na mesecinata vo nea 

mi se bendisa mislava pa sakav da ja spodelam so vas Smile
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2006 во 14:42
Мене ме потсети на суштество кое ми е постојано во мислите.. Барбика која има на мене карактер налик во краен случај на безовразлук се брани и реагира...
Убавиот збор отвара врати железни точно кај луге кои имаат и држат до се*е...
Кон врв
YODA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 205
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај YODA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2006 во 15:19
Нон стоп ме провоцират во живото ама се трудам да ги игнорирам и да гледам на позитивната страна.
и то...
Кон врв
Emus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2006
Поени: 1997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Emus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 16:20
можи да ме испровоцира само некој/а сељанец/анка шо ми презборвит и за инет ми брборит нешо...е тогаш сум немогуче ...али ко ке фатам да се дерам еееееј...да пцујам, да вреѓам...добра сум во јадење лајна...знам да  мавнам таму кај шо болит најмногу...mnogu poveke sakam da se tepam nego so  vrekanje bidejki koga vrekam glasov mi e mnogu smesen
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 18:17
ima nekoi licnosti so me provociraat ama mene mi ostanuva odvreme navreme da se nasmeam ....nemam vreme da im obrnam vnimani...a koga kje im obrnam....ete taka...se smeam...LOLLOLLOL
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 18:47
На провокации секогаш реагирам различно, зависно од расположението..... Ако сум супер расположена ништо (скоро) неможе да ме изпровоцира и да се изнервирам, а ако сум изнервирана и некој ме испровоцира..... е тогаш тешко него LOL
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 20:09
Originally posted by Delfin Delfin напиша:

ako uspees da dostignes nivo ,provokacijata da ne te pomesti i ednostavno da ja ignoriras  togas taa se vraka kako bumerang kaj onoj od kogo e pratena .

neka egoto prestavuva odraz na mesecinata vo brziot planinski potok , mirno i stabilno , a neka rabotite okolu nas se brzata planinska reka koja kolku i da e diva i brza ne mu moze nisto na odrazot na mesecinata vo nea

mi se bendisa mislava pa sakav da ja spodelam so vas
Prekrasna misla... ova go imav propushteno, duri sega go procitav...
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 20:12
Mnogu,mnogu retko reagiram,vsusnost i ne se ni lutam, ednostavno razni lugje,razni karakteri,a ako se slucuva nekogas da sum provocirana po 1000000 pati reagiram,ama najiskreno posle mi e zal,najmnogu za sebe a i za drugiot sto sme se donele vo situacija na gorchina i loshi chuvstva,ednostavno mnogu mi e poubavo koga ne vrakam,se chuvstvuvam pogolema,poshiroka,pochovekSmile
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 20:17
da se dopolnamLOLveruvale ili ne vo sekojdnevniot zivot nikogas ili skoro nikogas ne sum doshla vo konflikt ili navreda,provokacija ili slichno,ama na forumov otkriv drug svet....toa e mozebi poradi toa sto edno e da se gledash so nekogo vo ochi i da razgovarash,a drugo e komentari,tekstovi,ponekogash pogreshno sfateni,pogreshno napishani....a mozebi takvite loshi temi i karakteri pa ne gi ni sretnuvam vo krugot vo koi se dvizam...stvarno neznam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 20:17
Originally posted by beleg beleg напиша:

ednostavno mnogu mi e poubavo koga ne vrakam,se chuvstvuvam pogolema,poshiroka,pochovekSmile
..dostoinstvena i pokraj se sto e upateno.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 20:23
Hugmnogu mi trebashe da dojdam do toa veruvaj,toj pat ne e lesen,ama energijata shto ja troshat lugjeto "grizejki"se za nekoj tugj problem ,da ja nasochat kon dobro za cel svet -pa za sebe, ke dade ke im dade pogolem mir
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 20:32
beleg vredelo da ostanesh svoja na svoeto, da bidesh dostoinstvena na nemirot koj nekoj sakal da ti go sozdade so provokacijata.

Svetot e zbir na sekakvi karakteri samo kakva kje bide dushata na provokatorot..temna i crna... samiot treba da razmisli i da se vpusti vo svetot na poinakov nacin, samo taka ke dojde do kraen zbir koj ke glasi, mirna dusha
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2007 во 12:19
ретко кога успевам да се воздржам на провокации...
имам  исклучок, кога свиркаат или довикуваат сељачиштата од моето маало никогаш ама баш никогаш не реагирам зашто знам дека тоа би го сакале
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2007 во 13:20
аселера, не знам каква си во стварниот живот, ама аватарчињава ти се стално подготвени за борба Big%20smile

П.С. Не дека и мојот не е сличен, ама некако помирољубив ми изгледа Tongue.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.