IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - За МОЛИТВАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

За МОЛИТВАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
Автор
Порака
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2012 во 18:32
Originally posted by Pica pica Pica pica напиша:

Originally posted by ZeZnAtA ZeZnAtA напиша:

ne e obratno,isto eсреќанамигнување<div id="LCS_336D0C35_8A85_403a_B9D2_65C292C39087_communicationDiv">

Togash,da se pomolime bez zborovi za viki,mesi,pajser,l i site imeni i bez imeni.

ухKonechno... pristigna "dobroto" od "iznad".плазење Sega sme "spaseni" jas, Mesi i Pajser i site imeni i bezimeni.голема насмевка
Konechno "slobodni"!!!газење од смеење.

Изменето од viktorija123 - 10.Декември.2012 во 18:44
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Pica pica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2010
Поени: 1488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pica pica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2012 во 19:29
A tovarot kaj ti e?
Ushte si go nosish...sloboda nema,dodeka imash bagaz.

Aj pak,bez zborovi ke se pomolam.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2012 во 22:44

Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Ne sum jas taa koja go ogranichuva Bog - voopshto ne! Naprotiv, sekogash go velam sprotivnoto...
Koga bi rekla deka e lichnost - togash bi go ogradila vednash.
"Toj" e "iznad" SE'.

Во моментот кога сознанието на човекот му удира во глава, тој го губи дечјото срце и престанува да верува на Личноста над личностите.

Таквиот човек наместо понижно да се обрне и да го побара изгубеното дечјо срце (кое што е свестно за својата духовна маленкост), тој надуван од сопственото “сознание“ си ја дозволува дрскоста да ја негира Личноста од Која што зависат сите личности, само затоа што неможе да сфати дека Таа Личност е сосема поинаква од неговата ограничена и первертирана престава за личност!

Тоа е тоа!     

Изменето од spiros - 10.Декември.2012 во 22:47
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2012 во 10:01
среќа Da dade "Bog" da pukne viktorija 123 смеење taka tovarot avtomatski kje go snema a jas mozhe da se sluchi i seushte da "mrdam"голема насмевка ama toa i ne e tolku bitno... taka i pica ne kje mora po tret pat da se pomoliплазење
Sigurna sum deka barem Mesi kje sfati shto sakam da kazham a mene toa mi e dovolno.големо гушкање
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2012 во 10:12

среќа Da dade "Bog" da pukne viktorija 123 смеење taka tovarot avtomatski kje go snema a jas mozhe da se sluchi i seushte da "mrdam"голема насмевка ama toa i ne e tolku bitno... taka i pica ne kje mora po tret pat da se pomoliплазење
Sigurna sum deka barem Mesi kje sfati shto sakam da kazham a mene toa mi e dovolno.големо гушкање

mila nemozat da razberat onie koi slepo se drzat za svoeto soznanie proizlezeno od knigite,zatoa sto na niv samo kako takvo im e poznatoголемо гушкање
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2012 во 10:15
големо гушкањеNeshto mi kazhuvashe deka i ti kje me razberesh....големо гушкањеsekako ne moeto egoнамигнувањеголемо гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pica pica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2012 во 13:27

Da dade "Bog" da pukne viktorija 123 среќа смеење taka tovarot avtomatski kje go snema a jas mozhe da se sluchi i seushte da "mrdam"голема насмевка ama toa i ne e tolku bitno... taka i pica ne kje mora po tret pat da se pomoliплазење

Eda grda sho si uba.
Eve i moj doprinos kon tvojata molitva-baranje.
oooommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

sum deka barem Mesi kje sfati shto sakam da kazham a mene toa mi e dovolno.големо гушкање

Koj Mesi,
Mesi od onoj svet nema da te razbere,a Mesi od ovoj svet ke te razbere.   

Изменето од Pica pica - 11.Декември.2012 во 13:28
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2012 во 13:28

Da dade "Bog" da pukne viktorija 123 ...

БОГ да чува секого, но не и надувеното его негово!       

mila nemozat da razberat onie koi slepo se drzat za svoeto soznanie proizlezeno od knigite, zatoa sto na niv samo kako takvo im e poznato

Огнот на Духот Светол ги прави сите книги безвредни!

Ти гарантирам дека вистинските Чеда БОЖЈИ помалку се врзани за книги одколку спиритистите и маѓијашите, коишто Го негираат или девалвираат Првороденото Чедо БОЖЈЕ и лажно ги оклеветуваат Неговите браќа и сестри!

Кога човекот преку Духот Светол лично ќе Ја доживее Онаа Личност, Која што е пред и над секоја друга личност, сите книги (пред се’ оние коишто И’ се противат на Неа) постануваат потполно безвредни!

А мнозина од оние, кои правеа магии (и се бавеа со спиритизми), собирајќи ги книгите свои, ги гореа пред сите;
дури ја пресметаа и нивната цена и најдоа дека чинат до педесет илјади сребреници.      

Дела Апостолски 19:19

Изменето од spiros - 11.Декември.2012 во 14:07
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2012 во 14:09
picaголема насмевка sigurna sum deka nema da ti pravam drushtvo za "molitvata OM".....ili kratko - ne kje se molime zaedno....газење од смеење
ama kje gi gushnam i onie koi ne me razbiraat...намигнување големо гушкањеголемо гушкањеголемо гушкање

Изменето од viktorija123 - 11.Декември.2012 во 14:17
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pica pica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2012 во 14:16

picaголема насмевка sigurna sum deka nema da ti pravam drushtvo za molitvata OM.....ili kratko ne kje se molime zaedno....газење од смеење

Nema da mozesh,bidejki ke puknesh
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2012 во 14:19
AMIN!!!газење од смеење
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2012 во 14:19
i po iljadnici godini se uste gori ognot zapalen od metafizicarite na site religii...
zarot se uste tlee vo svesta na narodite koi ja baraat vistinata na eden univerzalen princip...
site sveti knigi se metafizicki i psiholoski ,ukazuvajki na covekot...

spiros kazi mi edno bozje cudo kade sto ti si bil svedok...ne istorii,ne prikazni,ne citati...
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2012 во 18:16
Има една стара народна поговорка која вели "кој последен се смее најслатко се смее". голема насмевка

Темата не се членовите на форумов, туку "Молитва". да

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2012 во 01:04

i po iljadnici godini se uste gori ognot zapalen od metafizicarite na site religii...zarot se uste tlee vo svesta na narodite koi ja baraat vistinata na eden univerzalen princip...site sveti knigi se metafizicki i psiholoski ,ukazuvajki na covekot...

spiros kazi mi edno bozje cudo kade sto ti si bil svedok...ne istorii,ne prikazni,ne citati...

Пошто темата е Молитва, а некои почнаа да се шегуваат и да ја девалвираат истата, додека некои други пак Ја негираа дури и Личноста БОЖЈА, јас би ти одговорил на прашањето со една случка што мојот најголем Пријател и Заштитник ми ја дари пред неколку години.

Повеќе од 17 години - на чудесен начин - сум вработен во една фирма која што во многу работи би можела да биде урнек, не само во европа, туку и во светот.

Повеќе шефови ми се променија. Некои од ними отидоја во пензија, некои поради други причини ја напуштија фирмата, но сегашниот е веќе околу 5 години главен на одделението.

Така една ноќ го сонувам него како тој доаѓа во одделението каде што сум одговорен и ми зборува нешто, додека јас (во блискиот тоалет) вршам голема нужда.
Но, бидејќи кај нас машината е многу гласна, јас неможев да го разберам што тој ми зборуваше. Го замолив учтиво да ми повтори погласно, што тој и направи, но машината исто така уште повеќе почна да писка, така да јас по повеќекратно негово гласно викање ништо неможев да го разберам.

Кога утрината се разбудив - а сонот ми беше потполно презентен - во утринската молитва (во Името и Срцето Исусово) Му се обратив лично на мојот Отец Небесен, замолувајќи Го да ми помоге (поради Неговата голема Љубов), покрај мојата релативна духовна слепост и глувост да го разберам значението на сонот.

Кога појдов на работа, на самиот агол во одделението кадешто сум јас одговорен, на машината за врзување, за првпат гледам ставена (каде што не и’ е место) - тоалетна хартија!

Само после 2 до 3 часа, во непосредна близина до аголот кадешто стои машината за поврзување ..., доаѓа еден 60тина годишен човек од дирекција и ми вели:
-“спирос“, знаеш ли дека јас сум ти пријател?
- Знам! Одговарам јас, фалејќи го Името на мојот најголем Пријател.
- Знаеш ли што вчера за тебе зборуваше твојот шеф? Ме запраша тој.
- Незнам господине. Но сигурен сум дека вие сега ќе ми кажете. Му одговорив јас, внатрешно уште повеќе фалејќи го Името на мојот најголем Пријател.

Тогаш тој ангел, во 60тина години старо тело на кое што штотуку му беше ампутирано дебелото црево, ми кажа се’ она за што јас бев глув и слеп во сонот, потполно ограничен во моето сознание, ... но и покрај сето тоа надприродно сакан од Личноста над личностите!

ХалелуЈАХ !!!

Повеќе дури и од секоја света книга е Тој,
Кој што на глувите уши, на слепите очи,
а мртвите од нивните гробови ги дига!

Изменето од spiros - 12.Декември.2012 во 01:08
in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.