|
Вистинскиот маж никогаш не удира жена! |
Внеси реплика | страница <1 23456 9> |
Автор | ||
vistinskipravoslavec
Група Регистриран: 24.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во Македонија, покрај државната помош од Центарот за социјални работи, на помош на жените, жртви на насилство, им се и неколкуте невладините организации.
...
....e bas ovie da gi zatepa covek....Изменето од zagor - 27.Ноември.2009 во 11:55 |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македонија Меѓународен ден за елиминација на насилството
врз жените
-
Меѓународниот ден за елиминација на насилство врз жените, ќе се одбележи во сабота во Скопје со голем
настан од забавен карактер, што започнува напладне на улицата
Македонија. Учество ќе земат голем број македонски естрадни уметници: Дани Димитровска, Роберт Билбилов, Бени Шакири, Александар Митевски, Ѓоко Таневски, Влатко Лозановски како и дел од спортистите - учесници во кампањата „Вистинскиот маж никогаш не удира жена“. Настанот, исполнет со забавни и едукативни содржини,
е организиран од страна на агенциите на Обединетите нации во земјава и
Министерството за труд и социјална политика, како дел од веќе актуелната кампања
за превенција на семејното насилство, насловена „Вистинскиот маж никогаш не
удира жена“. Целта на оваа кампања е да ја подигне општата јавна свест во однос на темите поврзани со семејното насилство, но и да ги поддржи напорите за справување со овој негативен општествен феномен, кој во Македонија бележи загрижувачки димензии... Ај да видиме колку ќе се подигне свеста,иако мислам дека некои луѓе ништо неможи да ги промени.... |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
Античкиот
Сениор Поглавица Тешки Очи Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
95 % од ваквите „балкански разврски“ се реакција на отепаната економска ситуација во земјата...
Имам една порака до сите НВО газолижачи... наместо вакви фенси кампањи- парите да се вложуваат во проекти кои ке ја зголемат благосостојбата на народот а со тоа и ке ги намалат овие тепања... а не со плаката... пошо на балканскиот мадафака не го боли стапот ако ги види тие постерите залепени.. тој е заинтересиран само за „шушкалоне“ во џебот... а исто и жените.. затоа сите вие паразитски НВО, педерски организации и незнам какви скопски шеми говнарии - дајте маку реален живот, реални проблеми, реални решенија... фак офф... Изменето од mamamd - 29.Ноември.2009 во 14:06 |
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mi se chini deka ''malku '' zadocnila ovaa reklama,pa smeshno mi deluva.
No faktite izgleda govorat poinaku ,pa ete se sluchi vo 21-vek na vakov nachin da se budi svesta kaj onie t.n. MAZI. |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Читајќи ги редовите што ги напиша Бјонсе, не само ти, туку (речиси) секој друг во прв момент ќе помисли, да правилно постапил човекот што ја удрил ... Но, што било потребно мажот да не ја удри? 1. Секој човек треба да си одбере жена според неговите квалитети и мерила. Затоа, за да се избегнат ваквите ситуации како од примерот на Бјонсе, прво треба самиот маж да си се запраша, каде му биле очите (и паметот) кога се земал со таа (таква) непредвидлива (и.т.н.) жена! Ако некоја жена е стабилна, одмерена, жена која умее да ги сокрие или надмине непријатните ситуации или причините кои би довеле до таков насакан испад, тогаш сигурно нема да има удирања. 2. Ако жената ги поседува сите епитети на добра, одмерена, стабилна ... и.т.н личност, но ете, во момент на човечка слабост се случи непредвидено и непријатно да избувне, дали тепањето е вистинскиот избор за смирување? Во моментот можеби да, но за малку подолго ... не би рекол. Значи, во тој момент, можеби би било подобро мажот да си заминел или да ја игнорирал. 3. Зошто тој ја удрил кога жена му не сакала да се смири и го вреѓала? Затоа што знае дека физички е посилен од неа. Дали тој маж би постапил исто (би удрил некој) ако тој некој е посилен од него, а исто така му вика го вреѓа, па можеби и го пцуе ... или ќе си го подвие опашот ...? 4. Дали некој разграничува, што се подразбира под семејно насилство? Дали семејно насилство може да се смета случај ако некој кој е во брак 20-25 години (и уште некои 2-3 години пред тоа) ја удрил сопругата (девојката) 1 или 2 пати? (Да не завлегуваме во причините за тоа.) Изменето од Zlatnik - 01.Декември.2009 во 01:05 |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
maz...ne maz...ako zasluzi ...treba i da si go krka!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Античкиот
Сениор Поглавица Тешки Очи Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
така е .. жена не тепана и водејнца не клепана - не работет „!!!!!
|
||
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бре поглавицо.... ти ја тепаш жена ти?
|
||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
||
Античкиот
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
редовно... кога со едно.. кога со друго... ама секојпат е задоволна...
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај за еднотоооо ... и да ти верувам, ама за другото ... незнам!
|
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..zatoa ima mnogu zeni so kratka kosa!jas mislev moda e nekoja..
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И мажи имаат мака, па затоа можеби треба да стои и вистинска жена не тепа маж
Жената го претепува еднаш неделно |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |