IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што научив од родителите...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што научив од родителите...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
Автор
Порака
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2009 во 06:36
да гледам само школотоголема%20насмевкасмеење
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 02:29
дека за она што се бориме вреди да се потрудиме и да живееме
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 14:08
da bidam toa shto sum sekogas
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 14:31
дека ова се вика живот
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2009 во 01:28

...Ништо посебно не ме ,,учеа,,  но многу научив....
...да сум вредна, умна, трудољубива, работна, послушна..........голема%20насмевка
Кон врв
Schatzii Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Мај.2010
Локација: Germany
Поени: 10600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schatzii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2010 во 21:41
да ги почитувам сите луѓе подеднакво без разлика на религија,
боја на кожата и слично, да немам никакви предрасуди
кон другите кои се поразлични од мене

Изменето од Schatzii - 12.Август.2010 во 21:42
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2010 во 21:49
Originally posted by pagane pagane напиша:

Татко ми: да стоjам цврсто на земjата. Ако треба да избирам меѓу можното и посакуваното, да одберам вистинското. Дека најголемото достоинство е  во   чистата совест и чесните намери и постапки. Да мразам лагата. Да залагам на вистината, таква каква што е, затоа што  и нај грдата вистина е по убава од секоја лага.
Да  почитувам себе си. Да не се надценувам. Да не потценувам  другите.
Ако некогаш во животот  добиjам власт над повеќе од еден човек-да не злоупотребувам.
Дека правдата не дарува љубов, но возмездува со почит .
Дека вчера е само за вчера, денес- утре ќе биде вчера ... и секогаш мисли за задутре.

Маjка ми: првиот впечаток секогаш е точен.
Цени се првом себе, после другите. Мојот дом е мојата тврдина. Од родителите нема по искрен и вистински пријател. Семејството е тоа што ќе биде зад тебе, кога нема никој до тебе .
Мрази лагата, сакаj jа  вистината.
Кој лаже-тој и краде. Кој краде-може и да убие.
Не верувај на суетна жена и маж со светли очи.
Понекогаш подобрата варијанта е да се плашат од тебе, а не да те сакаат.

П.С. Ве сакам, каде и да сте.

тагаљубов
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2010 во 12:20
Tie me odrasnaa i mi gi dadoa svoite genetski predispozicii...ostanatoto sam si go nauciv...голема%20насмевка
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2010 во 15:39

Nauciv deka treba da bidam cesen covek kako niv.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2010 во 15:41
.....da....odam!намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2010 во 16:45
Ме научија да бидам своја,а не како другите што сакаат,ме учеа ништо во животот да не сфаќам све здраво за готово.
Мајка ми ме учеше да бидам цврста,да не потклекнувам на искушенијата кои животот ги носи,да не газам преку лешеви за да го добијам она што го сакам и благодарна сум им неизмерно  на двајцата.

Ахх имам една замерка до нив.... не ме научија отворено да си ги покажувам чувствата,ги затајувам во себе,ми треба време за да се отворам и проговорам за нив,а тоа воопшто не е добро.тага
Сега решив да го променам тоа.....малку споро и тешко оди,но оди.....некако.

Изменето од renatax - 15.Август.2010 во 16:46
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2010 во 20:57
Originally posted by renatax renatax напиша:

Ме научија да бидам своја,а не како другите што сакаат,ме учеа ништо во животот да не сфаќам све здраво за готово.
Мајка ми ме учеше да бидам цврста,да не потклекнувам на искушенијата кои животот ги носи,да не газам преку лешеви за да го добијам она што го сакам и благодарна сум им неизмерно  на двајцата.

Ахх имам една замерка до нив.... не ме научија отворено да си ги покажувам чувствата,ги затајувам во себе,ми треба време за да се отворам и проговорам за нив,а тоа воопшто не е добро.тага
Сега решив да го променам тоа.....малку споро и тешко оди,но оди.....некако.

се е до навика...носи свобода...и се осекjаш вреден!големо%20гушкање
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2010 во 21:01
Се надевам дека еден ден трудот ќе роди резултати.среќаголемо%20гушкање
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Charmedgirl18 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Мај.2009
Поени: 868
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Charmedgirl18 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2010 во 09:54
ништо посебно не ме „подучуваа“ освен нормално, главните ствари, да гледам школото, да пазам во кое друштво сум, итн, итн...
а тоа што јас успеав да го извлечам од нив, е дека треба да останам силна и после големите удари што ни ги задава животот, и дека никогаш не треба да се откажувам од тоа што го посакувам
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand
We'll walk this road together, through the storm
Whatever weather, cold or warm
Just let you know that, you're not alone
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.