![]() |
|
МУДРОСТ - од каде доаѓа? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 18> |
Автор | |
Zdravko81 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mudrosta doagja od edno zrnce pesok
|
|
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
кај ми е зрнцетооооооо?
![]() |
|
![]() |
|
Zdravko81 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
ete go
![]() ![]() ![]() |
|
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
|
![]() |
|
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Od utroto... utroto e sekogas pomudro od nokta.
![]() |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
понекогаш помудро е од ноќта....не секогаш
![]() Изменето од Andjelina - 30.Август.2009 во 13:53 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Ako ova utro e utro na sredba so'' mudrosta''.....bi sakala pak da mi se povtori!
|
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Малце ќе импровизирам со англискиов но суштината се надевам ќе ја пренесам од мудроста на Хокусаи
"Уште од својата шеста година имав навика да цртам форми на животот.Станав уметник и после педесетата година моите дела почнаа да бидат приметувани,но ништо што направив до седумдесетата не вредеше за внимание.На седумдесет и три почнав да ја разбирам формата на птиците,инсектите и рибите,и начинот на кој растенијата растат.Ако продолжам во обидите сигурно на осумдесет и шест уште подобро ќе ги разберам,така да на девеесет веќе ќе допрам до нивната есенцијална природа.Веќе на сто може ќе го имам боженственото разбирање од нив,и околу сто и триесет,четириесет,и повеќе секое мое нанесување на точка или линија ќе биде живо" И не е во конотација текстов со тоа дека мудроста доаѓа со годините...но дека таа се крие во трпението |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Taman ke pomislam dobro e sto ne sum glupav kako porano, nabrgu ke doznam deka seuste gi svakam rabotite kako porano skrieni vo mojot temperement
|
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Mudar e onaj covek koga znae koga da premolci.
|
|
![]() |
|
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Konfucije rekol:
Postojat TRI pata do mudrosta :
- Razmisluvanje --- > toa e najblagorodniot pat
- Vospituvanjeto ----> toa e najlesniot pat
- Iskustvoto ----> toa e najnezgodniot pat
Se dodeka covekot ja bara mudrosta, zasluzuva da se narekuva Mudar Covek ... no stom ke pomisli deka ja sobral seta Mudrost vo sebe , stanuva budala ......
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Pat poslan so iljadnici sitni parcina staklo...sekoj cekor novo krvarenje
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Kolku ubavo bi bilo da go gledate vasiot zivot niz prizmata na filozofijata
Citate knigi? Gi vpivate ili samo sakate da gi pokazete deka gi imate? Uzivate vo vasata bolka,ili ja davate na drugite da ja jadat? Sto pravite za da bidete srekni? Jas ne gi citam,gi dozivuvam! Arogantno,zarem ne? |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Ne, voopshto ne... vprochem taka treba da bide.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Veli deka za mudrost treba prvo da go neguvas deteto vo sebe...dojdov do deteto, ama mudrost nikade ne vidov i tuka zaglaviv...Ama bar sega sum golem i koga ke posaka nekoj da mi mudrue i da bide dosaden lesno mi e da mu recam da ne sere naokolu oti imam novi konduri i moze da ucapam i da se brisam posle od trevata od negovite kakanici...
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |