![]() |
|
Што готвиме денес? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 63> |
Автор | |
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jas obicno si mesam standard kvasno testo - brashno, mleko ili voda, 1 lazicka sol i edna sheker, zameseno so prethodno stasan kvasec. Go ostavam da stasa i posle go delam na topcinja golemina -pomalo od tenisko apogolemo od ping pong topce ![]() Sukam mali elipsovidni loricki (naedna gi teram po 3-4) i gi premackuvam so margarin prethodno ostaen na sobna temperatura. Na gorniot del minuvam dve tri recki so noze (koga ke se vitka kifla od gorna strana doaga kako zasek- za dekoracija) Vaka isukani dolzina edna peda shirina pola peda ![]() Edni rendan kashkaval i shunka, moze i pecurki Drugi krenvishla svitkana vo kashkaval Treti sirenje so jaca Cetvrti so seckano sezonsko ovoshje posipano so malku prezla, malku pushtaat sok od ovoshjeto - preeska pravev so jagodi ![]() Vitkam kako klasicna kifla ama malku se pogolemi, gi ostavam d astasaat edno 30 min, mackam so zolcka, posipuvam susam i zadolzitelno tenki lenti margarince i pecam. Po pecenjeto zadolzitelno pokrivanje so vlazna krpa da se ladat, malku da omeknat. Probaj ![]() |
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Sukam mali elipsovidni loricki -objasni
a ke probam sigurno
![]() fala
samo ne mi e jasno...filot e vnatre ili nadvor
![]() |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
koricki
![]() eee kade nadvor filot ![]() Pa na pocetokot od korickata, pa vitkash rolat- kako klasicnite kifli ![]() |
|
![]() |
|
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Денеска готвев...Пилешко со Бамбук.....
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
denes ne gotvev nisto
no koga kje pravam palcinki od kompir i sos od pecurki kje vi pisam |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
obavezno...nemoj da promasis
![]() |
|
|
|
![]() |
|
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Ауууу..каква леќа зготвив денеска..брее...со секакви мирудии.
Па со неа и една мешана салатичка од зелка, краставица, ротквица, магдонос, маслиново масло, лимон и соја сос...уфффф...мераци... А шлаг на сето беше....ЉУТОТО ПИПЕРЧЕ ![]() |
|
МИР со сите
|
|
![]() |
|
pa pusti...ne fali se samo...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Bas lane ke go probam tvojot recept.......prosto obozavam shpageti
![]() meduza........hmmmm .........taka se vikase receptot....... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mene mi e super...dosta cesto gi pravam... |
|
|
|
![]() |
|
Се мијат тиквичките, сечат на два дела уздуж и попреку, се вади срцевината( с еостава колку еден прст од кај кората) На масло се пржи ситно сецкано кромитче,сецканата срцевина од тиквичките, малку шунка и сланиничка (по желба) ситно севкан патлиџан (излупен) и се полнат издлабнатите тиквички. Се реди во плех да се пече ( на хартија за печење
![]() Се служи со шопска салата и подпечен млад ситен компир (оној најситниот-џамлиите ![]() |
|
![]() |
|
Enigma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
po zellba na najmaliot chlen doma,denes sarma
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
![]() |
|
sarma od?....
|
|
|
|
![]() |
|
kokomoko81 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1363 |
skara ...
|
|
......
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 63> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |