|
Техничко цртање - помош... |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
40-15-15 = 10 = горната база. А може вака? Изменето од Petkovsky - 28.Април.2009 во 22:03 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pravi so sakas
caos |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не мислев ништо лошо. Фала за помошта. Поздрав.
|
|
xman
Група Регистриран: 24.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве ти слика како би требело да биде: slikata...
инку: не се котират невидливи рабови, не се котират рабови кои не се гледат во вистинска големина(незнам и јас како би ја искотирал поинаку отсечената пирамида , ама за тоа тоа со 15ката ти е грешка) и само коа имаш оска на симетрија се подразбира еднакви димензии(затоа ќе мораш два пати да ги котираш ногарките на фронталната проекција, а на таа проекција ги котираш, пошто таму се видливи). се надевам ти помогнав...позз |
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sega ne fali nisto
i ako kotite vo princip ne se vrzuvaat taka seriski ako ne e potrebno i vo prvata proekcija se dvete desno dole visok ako e simetricno toa se podrazbira e sega ,, zasto ne se preporacuva vaka serisko kotiranje na nogarkite od dve pricini 1. togas treba da se loso sobiraat tolerantni polinja 2. kosinata e tesko merliva poarno da se izmeri od krajot do zavrsetok na kosinata ima uste drugi pravila konstrukor treba da ima i tehnolosko znaenje i kotite bi trebalo da gi stava tehnoloski razumno , taka kako bi se izrabotilo toa , no toa ne e zakon nego preporaka caos tolku za ovoj crtez koj i ne e nekoj crtez, pojma nemam koi glupaci ve ucat da crtate tehnicki... izglega BRKUS hahahahha Изменето од anakin - 29.Април.2009 во 20:41 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
no imam za vas dobra vest
od pred nekoja godina se crta 3D em e pobrzo em nemozete ga utnete vo kotiranje a crtezite sami izleguvaat od 3d slika, kako so ja staviv na stranata pred toa |
|
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од којсумјас - 30.Април.2009 во 18:02 |
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Штета.... ептен касно ја видов темава... а многу прост дел.
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |