|
РЕФЕРЕНДУМ за ИМЕТО |
Внеси реплика | страница <1 23456 12> |
Автор | ||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...abe na temava...ednostavno, koj ima pravo da pregovara za nechivo ime...neznam...mislam nikoj bash...nek si ostane taka kako sho si bilo...
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da,...samo shto ke treba da se doprecizira predlogot,...zatoa shto ,...za onie pod nas sme ,..Gorna Leva Makedonia,...ama,za onie nad,...nema da bideme,...zatoa ke imame pak,..dve varijanti,..zavisi dali e nekoj nad ,..ili pod nas,..na zemjinata topka (barem gledano od zemjata,..vo vselenata nema gore -dole-levo -desno),...taka da ke ima i ,..Dolna Desna Makedonia,..!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тема во врска со РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИМЕТО постои и се наоѓа на страна 15, но на авторот на темата најверојатно не му се допаднал воведот на истата па отворил иста тема но со друг вовед. Друг пат пред да отварате теми погледатеј ги старите! Нека стои темава за да не се жалите дека ви ги ускратувам демократските права. ПОЗДРАВ |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
viva la...moi....toa ti e prav demokrata,...iako jas sum vishe za onie ,...drugite,...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
trnar
Сениор Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne ja vidov IZVINI,Izbrisija ovaa,sekako mi ja utnaa temata,jas ona Severna go dadov samo kako primer a ne kako moja zelba. Pozdrav Изменето од trnar - 16.Јуни.2008 во 20:16 |
||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
MORA za promena na imeto da se prasa narodot.
OVA E DEMOKRATIJA, a ne diktatura kako sto si zamisluva branimir crvenkapa, pa on da menuva i zakoni i iminja, i ulici i patista, i nacii i jazici. |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Народот се изјасни уште 1991 г.: ,,нема промена на името,,.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pred da raspise referendum, premierot treba najprvin sam da se izjasni
koj e negoviot stav???
i uste mnogu e bitno kako kje se postavi prasanjeto
i uste sto e celta na referendumot?
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
izgleda ne razbra, da se glasa za edno i edinstveno ime Republika Makedonija! ne ni treba drug predlog! |
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Груевски: Ако има добро решение за спорот со името, ќе се организира референдум
Доколку се дојде до добро решение за спорот со името името, ќе се организира референдум , изјави синоќа во Брисел премиерот Никола Груевски по средбата со високиот претставник на Европската унија за надворешна и безбедносна политика, Хавиер Солана,. Од своја страна пак Солана, без да дава квалификации за тоа прашање, изрази надеж дека по стигнување на нови решенија за името ќе може да се најде решение и оти проблемот мора да биде решен. Солана воедно и оптимист дека Македонија може оваа година да добие зелено светло за преговори за членство во ЕУ. Груевски исто така, нагласи дека врвни приоритети на оваа Влада ќе бидат 8-те задачи кои Македонија ги доби како услов за започнување на преговори со ЕУ. Премиерот, прашан за формирањето на новата Влада, со став дека околу тоа прашање ќе разговара по неговото враќањето во земјава. Znaci Gruevski vika koga ke ima prifatliv predlog, ke povikam referendum. Nasiot SDSM predsedatel, vo partiska funkcija, pred dva dena plukase po Gruevski i vikase deka bez predlog ne se odelo na referendum i deka gruevski ke raspisal referendum so retoricko prasanje dali ste za promena na imeto ili ne. So ova mislam deka Gruevski mu odgovori i mu kaza deka ne e on najpametniot vo drzavata. Jas sekako mislam deka treba da ima referendum megutoa samo za predlog za koj vladata ke se soglasi. A toa sto predsedatelot bez nikoj da prasa i so nikoj da se konsultira se reklamira po mediumi ( stranski ) i povtorno go rasprodava identitetot uste ednas zboruva za nego negovite nameri , negovite dela i ideii. |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dokolku gVujoski raspise referendum , vednas da raspise novi izbori i uste poekspresno neka se povlece od funkcijata i vo svojata partija ..... ne mu treba referendum .... izbornite rezultati najubavo mu kazaa sto misli narodot vo vrska so promenata na imeto ..... ako bese rabotata za menuvanje i referendum , sdsm nemase da izgubi so 100 : 0 ..... neka ne se vadi so referendum za ona sto ne moze kako odgovornost kojasto e barase da mu bide doverena go podnese ...... so takvi resenija , kako referendum rabota , mozam i jas da bidam politicar ... i sekoj eden od nas .... BARASE , DOBI I SEGA NEKA PRAVI kako sto veti ... NEMA OTSTAPKI VO ODNOS NA IMETO ..........
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
macedonia new phenomenon
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a be fenomeni sme nie nevideni, pobudali od nas nema... fenomenalna pojava e da bidesh glup...
Ma kakov referendum, be... jas nemam problem so imeto Makedonija... Kako sto kazav vo mojata Lichna Karta Spanska sum pisana od Makedonija... Znachi jas nemam problem... Nemoj sega da mi go smenite pa da vadam nova lichna karta...
|
||
Прилепчанка
|
||
trnar
Сениор Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dovolno e shto si ja smenila licnata Karta za Shpanska. Dovolno e oti toa e dokaz oti so makedonskata si imala problem a zatoa SI JA NEJKELA I SI POSAKALA DRUGA POUBAVA.Zatoa si ja smenila,zatoa si begala duri do Shpanija. Site velime ime ne davame,ime ne menvame.Za zal za golema zal ne gledam kako ponatamu.Zarem vo totalna beda,siromashtija,mizerija i vo totalna izolacija ke ziveeme.Ova so imeto lici kako koga nekoj mnogu silen - bilder da recime bi fatil nekoe slabechko maze i go tepe,tepa se duri ovoj ne pocne da go moli da zastani,dosta e da mu reci -popushtam. Pa videte ednash na vesti koga ke davaat nekoj prilog od nehde Bogu iza ledza od MAkedonija.Pa nie sme 80% od drzavata vukojebina.Zaostanatosta na nasite sela ili kraevi se komparira samo so Avganistan,Kazahstan,Turkmenistan.... Ubavo e od Shpanija da prodavash patriotizam.Ako e taka bujrum nazad vo tatkovinata,otkazi se od Shpanskoto drzavjanstvo ela si kaj nas sadi si tutun i trgaj maki. Znaesh so mojot Pasosh kade mozam da otidam bez vizi i problemi? Znaesh sto mozam da napravam so mojata bedna plata od 10000 den? NIshto ne mozam da napravam samo ushte PAtriotizmot ke go branam. I edno prasanje ama iskren odgovor. -Zoshto otide vo Spain i dali bi se vratila nazad bi ja otkazala li Spanskata Licna Karta i dali bi dosla da zivees tuka i zaedno da go branime imeto? Изменето од trnar - 19.Јуни.2008 во 23:42 |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |