IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Васко Глигоров/Глигоријевич
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Васко Глигоров/Глигоријевич

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
Автор
Порака
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 15:19
А да одам на сред тирана и да лепам плакати кај шо пиши дека албанците се песој од Кавказ шо треба да ми напрат,да ме наградат како почесен граѓанин на Република Албанија?
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 15:26
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

А да одам на сред тирана и да лепам плакати кај шо пиши дека албанците се песој од Кавказ шо треба да ми напрат,да ме наградат како почесен граѓанин на Република Албанија?
nikoj ne pobara za da go proglasat za pocesen gragjanin ... toj nitu lepil plakati po skopje ... zatoa ne mesaj babi i zabi ...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 17:20

Слава на словенскиот дух! Македонија е грчка!

Васко Глигоријевиќ
Главен директор

Се сеќаваш на плакативе кои осамнаа низ цело Скопје? Знаеш нешто повеќе за оваа организација и за нејзиниот претседател? Еве прочитај тука, има и на форумов напишано неколку страни:

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=15450&PN=21

Информирај се, ќе видиш дека нема тука мешање баби и жаби.
Што ќе кажеш на ова?

Кон врв
Asya Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 14.Јуни.2008
Поени: 902
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 17:37
Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

toj covek ima pravo da bide toa sto saka ... vaka samo ostavate vpecatok deka voopsto ne se razlikuvate od grckata politika ...

Tokmu taka! Makedonskata histerija samo ja potvrduva nesigurnosta na narodot vo sopstveniot nacionalen identitet. Sekoja lichnost e slobodna, a istorijata e subjektivna disciplina, vo koja istoricharot ima pravo da gi podbira i tolkuva dadenie fakti. No, za razlika od mnogu makedonski t.n. istorichari, chii mitovi se zasnovani na lagi, istorijata od Vasko Georgiev sodrzhi istoriski fakti i dokumenti.

Изменето од Asya - 19.Февруари.2009 во 17:39
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 17:40
Originally posted by Asya Asya напиша:

Tokmu taka! Makedonskata histerija samo ja potvrduva nesigurnosta na narodot vo sopstveniot nacionalen identitet. Sekoja lichnost e slobodna, a istorijata e subjektivna disciplina, vo koja istoricharot ima pravo da gi podbira i tolkuva dadenie fakti. No, za razlika od mnogu makedonski t.n. istorichari, chii mitovi se zasnovani na lagi, istorijata od Vasko Georgiev sodrzhi istoriski fakti i dokumenti.

од Васко Глигориевич

Изменето од да бе - 19.Февруари.2009 во 17:40
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 17:46
Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

nikoj ne pobara za da go proglasat za pocesen gragjanin ... toj nitu lepil plakati po skopje ... zatoa ne mesaj babi i zabi ...

Lepi
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 17:52
Originally posted by anastea anastea напиша:

Asya, изнапиша многу навреди во претходните неколку постови, што кон членовите, што кон Македонија и македонскиот народ, психијатрите...Ќе те замолам да повнимаваш на речникот и да не се обраќаш така дрско до членовите, кои како и ти, имаат право на сопствено мислење.Не заборавај дека си на Македонски форум и дискутираш со македонци.Тука навреди и омаловажување на истите не се толерираат!Информирај се подобро за настанот пред да напишеш нешто.И те молам немој да се дрзнеш уште еднаш измислиците на Глигоров/Глигоријевич да ни ги пласираш како Македонска историја! Македонскиот народ си ја познава својата историја, а и добро знае што е пропаганда, а што вистина.Поздрав. 

A toa shto biolica javno go skvernavi "mameto" na lichnost, samo zatoa shto razmisluva poinaku od nea, i mnogumina ja ismevaat negovata bolest, zarem ne se navredi na lichnosta na Vasko Gligorov, koj e otsuten na forumov i navodno dushevno bolen?! Ili, za tebe toj ne e lichnost? Zgora, sama go omalovazhuvash negoviot trud, kako i istoriskite dokumenti, no ako si ja poznavash svojata istorija, kako shto velish, togash prilozhi istoriski dokazi so koi kje ja pobiesh istorijata od Vasko Gligorov. A na ovoj nachin, samo pokazhuvash deka nishto ne znaesh i ja zloupotrebuvash svojata moderatorska funkcija.

Изменето од Asya - 19.Февруари.2009 во 17:57
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 18:14
Очигледно имаш слабо познавање од историја, штом се повикуваш на “фактите и документите“ на Васко Глигоров/Глигоријевич...
И престани да омаловажуваш се’ што е македонско, нашите историчари не се “таканаречени“, само затоа што тебе или на било кој друг не им се допаѓа нивната вистина. Впрочем, со тоа напаѓаш и голем дел од грчките историчари, кои тврдат или до пред извесно време тврделе нешто сосема спротивно од она сегашното, како и добар дел светски историчари кои кажуваат некоја друга вистина од онаа грчката.
Медалот секогаш има две страни, време е да се види и нашата...

На форумот се даваат мислења за многу поважни личности од господинот Васко, меѓу нив и погрдни и секакви, затоа и служат форумите, за да си ги искажат сопствените ставови обичните граѓани. Треба ли сите тие личности да ги повикаме тука да се бранат или треба да престанеме да пишуваме за нив?

Повели на подфорум Историја, имаш таму докази колку сакаш, прочепкај малку по интернет, па сама докажувај си што и како, јас не сум тука за да некому докажувам нешто, туку да одржувам ред на подфорумов и да спречам навреди, како кон членовите, така и кон Македонија и македонскиот народ.
Затоа, не го злоупотребувај форумов за упатување навреди, како кон членовите, така и кон државата и народот.
За тоа се санкционира.

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 18:29
ja procitav samo prvata strana i nema zosto da citam ponatamu, glupavo e voopsto sto i site mediumi a i ovde se postavuva ova kako tema .

pogore Pacifist rece deka sekoj ima pravo da si bide sto saka i da si gi iskazuva svoite mislenja i stavovi, a i ako e covekot bolen pa e tamu kade sto e.... navistina ne gledam nikakva logika ovde da se rasprava za toa.

ako nekoj se frla vo Vardar, ne moram i jas
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 18:38
Ма глупости, се дава толкава димензија. Нашите студенти демонстрираа пред згадата на ЕУ во Брисел па никој не ги погледна. Кај нас од се се прави Од мува слон.
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 19:00
Абе уште за тој Васко ќе се прпукувате?
Па самиот факт што тој е во институција која се занимава со ментално здравје ја изјаснува целата работа.

А за грчиштата уште не ви е јасно дека тие чекаат само вакви моменти за да се престават себе си како спасители на демократија а нас Македонците и нашата држава да не престават како фашизоиден народ и држава.

Дај турете им пепел и кој ги шиша

Изменето од fiks - 19.Февруари.2009 во 19:00
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Тречи Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Царевићот

Регистриран: 22.Декември.2008
Поени: 414
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Тречи Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 21:15

Grcite barem ne se sramat da go posetat svojot prijatel vo "Bardovci"! Spored makedonskoto svakjanje, kako shto biolica se izjasni, psihijatriskite bolnici se samo za psihopati, zatoa mnogumina od niv nikogash ne se obrakjaat na psihijatar, a na internet i kaj kje stignat "mameto..." kje im go sotrat na site, koishto imaat poinakov stav ili od nekoja prichina ne im se dopagjaat. Tie se vo sostojba da linchuvaat "predavnici" po kratka postapka, vo otsustvo na dokazi za predavstvo i bez tronka sovest. Koj ne e sopsoben da podnese tugjo mislenje, ushte povekje relnosta i vistinata, neka se smiruva kako znae i umee, no nema nikakvo pravo da gi narushuva tugjite chovechki prava, vo koi spagjaat govorot i mislata.

Дали грците даваат да се лепат плакати Македонија на Македонците,и Солун-Македонски Град?

Иди врати се во религија везе немаш.
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја!

Кон врв
Тречи Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Царевићот

Регистриран: 22.Декември.2008
Поени: 414
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Тречи Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 21:19

Asya, изнапиша многу навреди во претходните неколку постови, што кон членовите, што кон Македонија и македонскиот народ, психијатрите...Ќе те замолам да повнимаваш на речникот и да не се обраќаш така дрско до членовите, кои како и ти, имаат право на сопствено мислење.Не заборавај дека си на Македонски форум и дискутираш со македонци.Тука навреди и омаловажување на истите не се толерираат!Информирај се подобро за настанот пред да напишеш нешто.И те молам немој да се дрзнеш уште еднаш измислиците на Глигоров/Глигоријевич да ни ги пласираш како Македонска историја! Македонскиот народ си ја познава својата историја, а и добро знае што е пропаганда, а што вистина.Поздрав. 

A toa shto biolica javno go skvernavi "mameto" na lichnost, samo zatoa shto razmisluva poinaku od nea, i mnogumina ja ismevaat negovata bolest, zarem ne se navredi na lichnosta na Vasko Gligorov, koj e otsuten na forumov i navodno dushevno bolen?! Ili, za tebe toj ne e lichnost? Zgora, sama go omalovazhuvash negoviot trud, kako i istoriskite dokumenti, no ako si ja poznavash svojata istorija, kako shto velish, togash prilozhi istoriski dokazi so koi kje ja pobiesh istorijata od Vasko Gligorov. A na ovoj nachin, samo pokazhuvash deka nishto ne znaesh i ja zloupotrebuvash svojata moderatorska funkcija.

Глигорије има дојдено на форумов и на многу други.Пак ќе кажам врати се во религија везе немаш од политика и историја
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 22:01
Originally posted by Тречи Тречи напиша:

Глигорије има дојдено на форумов и на многу други.Пак ќе кажам врати се во религија везе немаш од политика и историја

Ne, ti imash moderatorska vrska vo politika! Kakvo e ova tvoe odnesuvanje? Ako gi povikuvash drugite da pochituvaat drugi lichnosti, treba sama da se drzhish do pravilata.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.