IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - СЛИКИ на БАДНИКАРСКИ ОГАН
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СЛИКИ на БАДНИКАРСКИ ОГАН

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 16:06
pravoslaven moj prijatele
milo najmilo
tuka trebalo site koi se sakat i da se druzat da zapalat zaednicki ogin
ova jas ja otvoriv temata i si objasniv so se bara
ti imas izbor da otvoris TEMA nova i tamu da filozofiras za neadekvatnosta na palenjeto
ogjevi a ne da mi ja upropastuvas tema
no nov si i neznaes za ubavo odnesuvanje.
imaj svoja tema i bujrum, site zainteresirani kje pisuvat tamu
na sto lici, da se menuva karakterot na temata od forumdziite
prvo ne e ubavo, kulturno nitu fer
se nadevam deka kje me razberes pravilno

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 16:08
vtoro baram od moderatorite na veronautikata, da ja iscistat ova tema
od nesoodvetni za neja postovi
vi blagodaram
големо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Pravoslaven Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Февруари.2008
Поени: 705
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 16:11
Замисли јас да отворам тема за Исламскиот Бајрам и на неа да напишам: "Ставете тука слика на свиња и нека ни е честит бајрам" голема%20насмевка
анакин нило најмило, си го утнал форумот, а толку убави подфоруми имаш: Фотографија, Уметност, Разно...
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 16:16

Originally posted by Pravoslaven Pravoslaven напиша:

Замисли јас да отворам тема за Исламскиот Бајрам и на неа да напишам: "Ставете тука слика на свиња и нека ни е честит бајрам" голема%20насмевка
анакин нило најмило, си го утнал форумот, а толку убави подфоруми имаш: Фотографија, Уметност, Разно...

ti mora da se salis brat
i imas izvitoperena smisla za humor
ili logikata ne ti e bas na mesto---- jas na temata badnikarski igin barav sliki od badnikarski ogin

drugo jas na veronautika imam napisano 30 pati povekje postovi od kolku imas ti napisano na cel forum
taka da tvojata insinuacija za utinjanje na podforumot granici so ironijata

treto , jas sum napravil fotografii i sum svetski poznat fotograf , taka da tvojata aluzija za pronaogjanje na temi za fotografi e nevkusna

te molam da ne bides vickas i da si otvoris navistina adekvatna tema kade bi mozelo da dojde do izraz tvoeto poznavanje za veronautikata

pozdrav prijatele

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 16:26
Originally posted by anakin anakin напиша:

БАДНИКАРСКИ ОГАН
...
sekoj neka zapali tuka (stavi slika) na svoj ogan, neka ni se srekjni bozicnite praznici

Ако јас имам изветоперена смисла хумор кој даде илустративен пример за да го разобличи твојот хумор, тогаш каква смисла на хумот имаш ти кој свесно или дај Боже несвесно, ни честита Божиќни празници со постирање на пагански бадникови огништа голема%20насмевка

Изменето од Pravoslaven - 05.Јануари.2009 во 16:26
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 16:32
ХОМО САПИЕНС или човече мудар
јас не полемизирам за формата и идеологијата на бадникарскиот огин
тоа го правиш ти тука
затоа те молам за последен пат
отвори си тема и таму дискутирај за него
објави дека е пагански, може и јас ќе пишам таму нешто
можеби и ќе се согласам со тебе
но не ми ја расипувај тука темата

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 16:36
Не, туку јас те молам тебе хомосапиенсу да си идеш на еден од подфорумите Фотографија, Уметност или Разно и таму да си постираш слики од пагански огништа, а да го оставиш овој подфорум за дискутирање на темата Вероисповед и да не им честиташ Божиќни празници на христијаните со постирање на слики од пагански огништа.
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 16:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 16:44

Не, туку јас те молам тебе хомосапиенсу да си идеш на еден од подфорумите Фотографија, Уметност или Разно и таму да си постираш слики од пагански огништа, а да го оставиш овој подфорум за дискутирање на темата Вероисповед и да не им честиташ Божиќни празници на христијаните со постирање на слики од пагански огништа.

ок ова граничи више со невкус
NO DA SE OBJASNIME NIE DVAJCATA

RAZLIKA MEGJU MOETO I TVOETO

JAS OVDE POBARAV SLIKI OD KOLEDARSKI ODNJEVI, KOI ZA DVA TRI SATI KJE GI IMA PO NASATA DRZAVA NA ILJADNICI I MNOGUTE MAKEDONCI KJE SE RADUVAT NA NIV

TI BARAS SVINI ZA mUSLIMANSKI PRAZNICI , KADE TOA GO NEMA NIKADE KAMU PA ILJADNICI

JAS GI POZDRAVUVAM POLA ILI POPVEKJE OD POLA GRAGJANI KOI DENES KJE SLAVAT

TI ZA POLA MAKEDENOCI TUKA TVDIS DEKA SE IDIOTI I SLAVAT NEKAVI PAGANIZMI

JAS - posakav lugjeto tuka da stavat sliki

ti im go toa zabranuvas

ti brkas od temata avtor na temata

neznam vise kako da ti objasnam, mo tvoeto religiozno ubeduvanje celosno go zasenuva ubavoto odnesuvanje i toa ne e dobro
oti pred se si covek a posle si vernik
neznam , ti pravis da se razocaruvam od kristijanite i pravoslavnite

imas li ti smisla za pocituvanje na tugjata svst ili nemas ili religijata toa ti go zabranuva

ne vredi da se tera ova tema--- bravo si uspeal da ja upropastis , se nadevam deka religiozno tvoe ego e sega zadovolno i kje mozes mirno da spies

pozdrav od anakin sk

Изменето од anakin - 05.Јануари.2009 во 16:44

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 16:55
Ти или не разбираш или се правиш дека не разбираш.
Јас не ти забранувам да си постираш слики на овој подфорум, туку само ти препорачав подобри подфоруми за постирање слики (фотографија, уметност, разно).
Во ред е тука да се постираат слики од пагански огнови. Впрочем и паганите си имаат своја вера и убедувања и овој подфорум е отворен и за нив.
Но јас реагирав затоа што ти им го честиташ Божиќ на христијаните со слика од пагански оган! Тоа е исто како да им честиташ бајрам на муслиманите со слика од свиња. Дали ти е ова јасно???

TI ZA POLA MAKEDENOCI TUKA TVDIS DEKA SE IDIOTI I SLAVAT NEKAVI PAGANIZMI

Јас никаде не ги нареков пола македонци идиоти, туку само паганскиот бадников оган го нареков пагански.

Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 17:13

Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Мартин Лутер не извршил никави реформи туку иновирал нова вера вероисповед. А за Римокатолиците е друга приказната. Православната Црква нема потреба од реформации, за да се направи на нешто реформа, тоа значи дека треба старото да е лошо. Кај нас е друго. Православната Црква полека се чисти од сите неправилни додавки кои од свои „причини“ им се прикалемиле.

Марин Лутер не измислил никаква нова вероипосвед, туку извршил реформација во Римокатоличката црква, па откако папата и другите не ја прифатиле реформата, тие го екскомуницирале него, исто како што ги екскомуницирале и православните во 1054. Ако речете дека Мартин Лутер основал нова вера само затоа што папата не го прифатил неговото чистење на ересите во Римокатоличката црква, тогаш по истито тој критериум, следува дека и православните формирале нова вера затоа што ја чистеле Никејската вероипосвед од додавките на Римокатолиците. Зошто различни аршини хм?

Мартин Лутер не извршил целосна реформација т.е. не се вратил целосно на Божјиот Збор, но направил огромен радикален чекор во враќање кон Христовото христијанство.

Православието и те како има потреба од реформација. Јас би рекол дека тоа сега има поголема потреба од реформација и чистење отколку што имала Римокатоличката црква во 16 век.

Но за да се сфати тоа потребно е познавање на Светото Писмо и самокритичен став.

[QUOTE=Опитен]И друго. Црката како Тело Христово и бидејки за своја глава го има Христа е вечна и непроменлива, зашто Он е ист, вчера и денес, па според тоа неможеме да го менуваме вечниот ,

Конфузен си брате, но заради почит кон Анакин нема понатаму да ти реплицирам.

биди жив и здрав       

Изменето од Опитен - 05.Јануари.2009 во 17:16
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 17:26
И јас заради почит кон анакин, без да те реплицирам ќе ти кажам дека нема понатаму да ти реплицирам, ниту пак ќе ти кажам дека си конфузен.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 17:37
Anakin, ako sakash temava da ostane otvorena, togash mora da dozvolish chlenovite da komentiraat na nea.

Rabotata e sto lugjevo imaat pravo - palenjeto ognovi, pienjeto rakija, pechenjeto meso, peenjeto bezobrazni pesni i site drugi bahanalii nemaat nikakva vrska so bilo koe hristijanstvo. Kako sto i samiot napomena toa e samo eden obichaj koj vleche koreni od paganizmot, koj nikogash ne ischeznal od zhivotot na lugjeto i koj stanal, za zhal, neddeliv element od narodnoto razbiranje na pravoslavieto. Tragichnoto e sto poradi politika i interes Crkvata, kako administrativno telo, dozvolila paganskite obichai i tradicii da se vplotat i neguvaat istovremeno so nejzinite religijski praznici vekje dva milenijuma. Od pusti strav da ne bide otfrlena od narodot i da ne pochne da go gubi chlenstvoto ako se konfrotira na ova pole, taa gi tolerira ovie raboti kako sto tolerira i drugi.

Toa e vistinata.

Ako sakash da go gledash seto ova samo kako obichaj i da barash da se redat samo fotografii od ognovi, togash ovaa tema ne e za podforumot Veroispoved. Temava ima nekakva smisla na ovie strani samo ako se gleda od aspekt na religijata.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Miki_P Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2008
Поени: 985
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 18:01

ок ова граничи више со невкусNO DA SE OBJASNIME NIE DVAJCATARAZLIKA MEGJU MOETO I TVOETOJAS OVDE POBARAV SLIKI OD KOLEDARSKI ODNJEVI, KOI ZA DVA TRI SATI KJE GI IMA PO NASATA DRZAVA NA ILJADNICI I MNOGUTE MAKEDONCI KJE SE RADUVAT NA NIVTI BARAS SVINI ZA mUSLIMANSKI PRAZNICI , KADE TOA GO NEMA NIKADE KAMU PA ILJADNICIJAS GI POZDRAVUVAM POLA ILI POPVEKJE OD POLA GRAGJANI KOI DENES KJE SLAVATTI ZA POLA MAKEDENOCI TUKA TVDIS DEKA SE IDIOTI I SLAVAT NEKAVI PAGANIZMIJAS - posakav lugjeto tuka da stavat slikiti im go toa zabranuvasti brkas od temata avtor na temataneznam vise kako da ti objasnam, mo tvoeto religiozno ubeduvanje celosno go zasenuva ubavoto odnesuvanje i toa ne e dobrooti pred se si covek a posle si vernikneznam , ti pravis da se razocaruvam od kristijanite i pravoslavniteimas li ti smisla za pocituvanje na tugjata svst ili nemas ili religijata toa ti go zabranuvane vredi da se tera ova tema--- bravo si uspeal da ja upropastis , se nadevam deka religiozno tvoe ego e sega zadovolno i kje mozes mirno da spiespozdrav od anakin sk

Пријателу, anakin, не си разбрал добро, твојот пријател „православен“ кој што те провоцираше нема никаква врска со Православието - тој е новововерец (сектант).
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,205 секунди.