|
Рака која подарува не се суши |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | |
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da bese taka.....
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A sto koga nema veke za davanje ?
Naviknale site na pomosh , se ubivas i tesko kraj so kraj se zavrtuva , sto togas? |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секогаш има нешто да се даде, ако не повеќе доволно е добра збор, рамо за плачење, уво за слушање.
|
|
Hamza
Група Регистриран: 12.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 72 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фрли зад себе,ќе најдеш пред себе.
|
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti drzi voda muabetov samo sto ne e sekogas taka koga veke davas sakas i da dobies barem malku i za vozvrat |
|
гјувеза
Група Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 75 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите велиме "да" во ред е да се помогне.До пред некоја година и маж ми велеше така сега не дава и ние да помагаме.Сепак тој е многу добар човек,ако некој е гладен ке му купи јадење ако му побара пари ке даде и не ги бара да му ги вратат,ако децата кажат дека нивно другарче јаде само геврек затоа што толку можат да му дадат пари родителите тој ке направи ситуација и ке ги одведе децата во пицерија или каде сакаат и сл.
Кога беа помали децата, ги собрав малите алишта и маж ми ги однесе кај едни сиромашни луге, и после истите блузончиња ги видовме изпозакачани на дрвата по патот Скопје -Велес.И закон ..нема давање парталче на никој. Втора случка ..тој има еден братучед кој ни е комшија ...стечаец.. никој не работи...и ке дојдат ке бараат пари за автобус тој ке им купеше месечни карти на децата,ке им купеше кондури,влечки им даваше пари секогаш кога ке побараа...а тие имаа браќа,сестри и никој нејќеше да им помогне.Во една пијана ситуација нивниот син ги навреди моите девојчиња и место да се извинат тие почнаа да не ни зборуваат и до денес е така.И кога еден комшија им рекол не е во ред ...криви сте треба да се извините за навредите знаете дека само тие не ве одбиваа ...одговорот бил кој ги присилувал да ни даваат ..ние баравме а тие можеа да не одбијат како и сите вие а сепак нема да сум родител ако не сум од страната на син ми.Ситуацијата беше децата мои му дале на нивниот син велосипед да отиде до негде и го враќа велосипедот без пумпа за гуми и децата кога го прашале каде ни е пумпата,тој почнал ..што вие мене лопов ке ме правите и почнал со псовки,навреди дека ако сега имате мислите цел живот ќе имате,мислите ако ми даде татко ти 1оо ден за цигари може да ме купи.. итн.итн.??? После ова често се присеќавам на еден колега кој имаше се и се изгуби преку ноќ што би се рекло На нашето прашање што ти се случи само рече...ако видиш дека некој пропаднал во шахта со г..на, не му помагај да излезе затоа што ти ќе си единствениот сведок дека бил г.нар и прво тебе ке те уништи за да не посведочиш кој е тој. Инаку хуманоста ја покажуваме со донирање на парични средства организирани преку мобилните телефони или онаму кај што има јавен апел за помош или лично во рака на дечиња чоколадо ,банани,портокали и сл. |
|
Ако некој прави чекор назад ....не се радувај ...можеби зема залет....
|
|
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo ramkite na moite moznosti sekogas bi pomognala na nekoj sto ima potreba od toa. Sum primetila isto taka deka koga toa ke se sluci a ke bide taka i samo taka spontano i iskreno napraveno, sekogas mi se vratilo so nekoja neplanirana dobivka ili uspeh vo nesto. Taka da navistina sum veruvac na ova moto. |
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SEKOGAS SUM DAVAL KOLKU STO SUM MOZEL NIKOGAS NE SUM IM DAVAL ZNACENJE NA PARITE BILO KOGA DA SUM KUPUVAL POKLON NIKOGAS NE SUM JA GLEDAL CENATA AKO NESTO MI SE DOPAGA I MISLAM DA GO POKLONAM NE PRASUVAM ZA CENA
|
|
Hyperborean
Нов член Регистриран: 03.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рака која подарува е рака што сака да контролира. Нема ништо благородно кога мислиме дека сме над некого и си дозволуваме да “помагаме“. Не е тоа несебичност тоа е себичност подигната на крајно лицемерно ниво.
|
|
cupeto
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 206 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
rakata ne se susi vistina,
ama mu se sozdava losa navika na primatelot , konkretno jas davam na toj sto ne mi bara , a znam deka mnogu mu treba , eee !!! toj e vistinskiot primatel , a mojata cel za pomos e pravilna Изменето од cupeto - 24.Јуни.2009 во 14:25 |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na nekoi lugje im treba pomosh i pred toj fakt ne treba da se zamizuva. Edinstveno shto treba e da se soberat dobrovolci i lugje raspolozeni za rabota.
Христина и Николчо мора да добијат шанса за нормален живот Семејството Спасовски живее во трошна куќичка со две одаи, без никаква покуќнина Столе Божиновски КУМАНОВО - Тринаесетгодишниот Николчо и неговата сестричка Христина,
една година помала од него, живеат речиси на врв на Козјак во Китанско
Маало во Пелинце. Но, на маргините од животот, што би се рекло, во
крајна беда, во услови недостојни за човек. Нормален живот не можат да
им обезбедат нивните родители. Мајката на прв поглед остава впечаток на
благо ретардирана личност, а таткото е безнадежен човек од кого и
господ кренал раце. Така велат луѓето од Пелинце кои го знаат случајот
на семејството Спасовски од Китанско Маало. |
|
emm4e
Нов член Регистриран: 21.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Super e temava ...ama za zal vo Makedonijava ni pusta se pomalku se sekavame "deka rakata sto dava ne se susi"
Se povazno ni e naseto licno ego...Jas koj sum...JAS kakov sum ...Jas napraviv...JAS...i pritoa ne se vrtime zad sebe kogo se izgazivme... |
|
zambija
Сениор Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj da ja slusnime drugata strana,pa da cenime i komentirame |
|
zambija
Сениор Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zosto mu davas na toj sto ne ti bara,da si reces deka ete i ti si humana? Pa sigurno e tebe ti daval nekoj koga ne si barala,ama ako dojde situacija da baras,so mislis,dobro e nikoj da ne ti dade? Изменето од mamamd - 25.Август.2009 во 00:06 |
|
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |