IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Храна која лечи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Храна која лечи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
Автор
Порака
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 23:38
Жал ми е Сторм за ова што го збориш но исто така се занимавам со пчеларство т.е. тоа е дел од мојата работа. Оди во Животински свет и разгледај малце не можам веке овие глупости да ги читам затоа не ни се обидувам веке
И ако не си знаел...да не биле растенијата т.е. цветовите медот немаше да постои...

Изменето од blueprayer - 15.Октомври.2008 во 23:39
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Storm2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 07.Октомври.2008
Поени: 432
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Storm2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 23:42
Osho " Nebsko seme " ili " The Mustard seed " e odlicna kniga za Isusovi nepoznati zborovi i komentari na " Tomino evangelie " koj bil edinstven koj izvikal da 'umreme so Isus ' - drugite se razbegale. michio Kushi ima napisano kniga za Isus.

Sekoj covek koj e vegan i ne jade zivotni e religiozen sam po sebe. Doktori se poveke gi ucat lugevo da ne jadat masnotii i nikoj ne gi slusa ili ponekoj.

Gi poznavam odlicno poveketo religii a opsto zboram da vernici ne me zanimat bas osobeno ne ovie sto jadat zivotni. Me zanima lugevo samo da se zdravi pa da se osvestat vo smisla i da si go cuvaat zdravjeto; sto ke mi se okolu mene nezdravi luge ? Zboram opsto !

Pozdrav !
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Storm2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 23:43
И ако не си знаел...да не биле растенијата т.е. цветовите медот немаше да постои...

Znam da toa go kazal Ajnstajn i ako ti nije tesko kazi 2 - 3 zbora ako ne Ok !

Pozdrav !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 23:45
Епа извини човек ама баш не јадам животни. Но не ми кажвај тука дека ти си ми бил некој си што познава вера а збориш Исус вегетаријанец бил губитник

И прекини да препишуваш од НЕВИСТИНИТИ КНИГИ кажи бар едно твое мислење... и не се прај макро кога не ни ги знаеш макробиотичките ресторани а не си ни бил ко што рече
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Storm2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 23:45
Medot postoi za pceli a na luge ne im e potreben...
Dobro, neka bide po tvoe...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 23:46
Originally posted by Storm2 Storm2 напиша:

Znam da toa go kazal Ajnstajn i ako ti nije tesko kazi 2 - 3 zbora ako ne Ok !

Pozdrav !

Имаш тема пчеларство во животински свет...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 23:47
Originally posted by Storm2 Storm2 напиша:

Medot postoi za pceli a na luge ne im e potreben...
Dobro, neka bide po tvoe...

Лугето го користат медот зашто е здрав и дава сила на организмот а не за да се разболуваат....медот секогаш е препорачлив особено наутро за гласните жици побрзо да се опуштат и ред други работи за кој тој е здрав почнувајки од природните шекери па се до тоа дека е од растение....пчелите само го преработуваат тоа од растението како тоа не го сваќаш? тоа ти е исто ко ти сега да набереш грашок и да направиш манџа -тоа пак ке биде растително зашто е од растение (грашок) а нема да е месо зашто ти си го праел...исто е како со пчелите
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Storm2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 23:50
Vo makrobioticki restorani ne mi se ide.
Isus bil mesojadec ?
Dobro i da je tako - toj se smeta za Bozji Sin i mozda je njemu dozvoljeno sve

Ribi se kanibali - golemi ribi jadat mali !

Izbor na temi i e moe usvoeno znaenje a ako procitate izvoren text od knigi ke vidite da ima razlika i ova ovde e polesno za svakanje mozda. Nikade ne spomnuvam Jin i Jang.

Pozdrav !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 23:54
Не се учи се од книги друже....мене работата ме научи многу повеке од книгите....

Не верувај во се што ке прочиташ за Исус...имаш и антихристијански книги и нормално е да тврдат што тие сакаат. За тоа постои една книга за таа работа-Библија.

Друга ствар...цел живот се занимавам со здрава храна зашто имам многу кревок организам. Осетлив на се. Мислиш дека некој писател може да ме разубеди во нешто што на своја кожа сум го осетила!? Мало сутра тоа друже.
Мој совет ти е прекини да отвораш без врска теми......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 23:56
Како тоа на макробиотичар да не му се иде во макробиотички ресторани ??
Заправо друже со што ти тоа се храниш???
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Storm2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 23:57
Pceli prerabotuvat nesto od aromaticni cvetovi a makrobioticari tvrdat da aromaticni bilki i produkti od niv ne se najzdravi. dobro be, i Steven Seagal jade med i nema poim od makrobiotika a ucitel na Michio Kushi i Tvorecot na aikidoto mirihei ueshiba bile najdobri prijateli i vegetarijanci.

' JACMENOV SLAD ' je bolji od med am sega toa e...

Ednas na tv slusav zena nutricionist koja kaza da vo cokoladi 'nestle' stavale zasirena zivotinska krv zaradi vkusot. snimka cuvam od emisija.

Pozdrav !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2008 во 23:59
Јачменов слад на македонски друже се вика Малтекс...ако препишуваш преведи и ти реков медот е растителен како и да е...пчелите само го готват не знам попросто како да ти кажам. За чоколади не знам да ти кажам. Остај писателите заинтересирај се навистина како е.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Storm2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 00:01
Samo so rastitelna visokokvalitetna makrobioticka ishrana ! Se bavam so Aikido i mi pomaga mnogu vo trening. sum probal sekakvi jadenja vo zivot. I da znaes da ni makrpobioticka hrana ne pomaga koga gleam politicarive kako se najpopularni vo drzava.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2008 во 00:05
Остај политика сега на страна. Збориме за храна.
Многу си грешка ако мислиш дека млекото јогуртот сирењето се штетни. Напротив. На секој вегетаријанец му се препорачува барем да е лактовегетаријанец затоа што ниедна растителна храна не е доволно моќна да ти ја даде енергијата и потребната доза протеини како животинската. Јас не јадам месо но без млеко јогурт и сирење не можам да  опстанам. И после толку нутриционисти и доктори што сум сретнала а имам и свој личен доставувач на Макробиотска храна, сите доктори исто рекоа-било што само да е од животинско потекло. Не мора месо ....може јогурт може јајца може млеко...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.