|
БУРЕК СО МЕСО |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | ||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лептокарија, бурекџилницата на аголот ја држат едни Торбеши, најубав бурек и најдобри мајстори |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако мислиш за таа од задната страна....да, навистина имаат многу добар бурек...
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има ли што поубаво, надвор снег, сите уште спијат, а ти цап-цап одиш, им купуваш бурек и јогурт затоа што сакаш да им угодиш.
Буреков е многу повеќе од вкусен појадок. |
||
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бурекот е страшна навика...кај им текна па да прават и бурек со месо и лути феферончиња до пред некој месец бев пациент и би сакал да истата воља за откажување на бурекот од менито ја имам и со цигарите
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Навистина не оди-бурек со лути феерони, или пица бурек. Што знам, јас сум потрадиционален тип, се знае бурек со што се прави.
|
||
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас неколкупати јадев бурек со трошки од соја претходно пропржени на кромид со моркови. Мене ми беше вкусно, изгледот е како да е со месо.
|
||
na oko
Сениор koj sum jas koj sum jas Регистриран: 25.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 4866 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne e da ne sumza modernizacija ama vo tradicionalnata kujna kako burek nema mesto za egzebicii
|
||
na kamen shto se trkala mov ne se nafaka
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не можам да поднесам бурек со месо.
Можеби поради јакиот мирис на кромидот |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
праат убав бурек со месо, со шунка и печурки, со сирење... кај гимназијата моја
мераклија за буреци сум, ама само од таму сакам и од упте 2-3 продавници во градов. Во Скопје е многу грд бурекот со месо. Односно од месо нема ни М, само соја и кромид едит: оваа Тигрицава пак ме престасала пак над мене пишала Изменето од volkswagen - 13.Јануари.2010 во 14:01 |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бурек со пилешко месоПотребни состојки:
Пилешкото исечете го на парчиња и насолете го, па пржете го на масло додека не омекне, одвојте го од коските, па сомелете го на машина и пропржете го со исецканиот кромид. Додајте малку црн пипер, 6 јајца, измешајте и филувајте ја питата. Во подмачканата тава ставете три кори попрскани со масло, покријте со фил, додека не го потрошите материјалот. Попрскајте ја горната кора со масло и вода и печете во загреана рерна. |
||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
obozavam burek
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
бурек - да , но со сирене или со спанак.
|
||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Obozavam dobar burek....mada vo posledno vreme sekoj stana majstor za burek so sto se izgubi kvalitetot, a se pocesto go nema mesoto nikade pa e kako nagradna igra koj najde meso vo burekot dobiva uste eden burek...
|
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Иста сум и јас,ретко јадам бурек и тој мора да е со сирење...овај урда деили урда со спанаќ. |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |