|
Дали навистина ни беа потребни изборите? |
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Автор | ||||
trnar
Сениор Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
APSOLUTNO TOCNO Изменето од trnar - 13.Јуни.2008 во 15:13 |
||||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
barem vo ovaa sfera za koja zborite, se znae koj turi red vo drzavava...
|
||||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ova e za sram ne za falba. |
||||
trnar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
G-din Kire,prijatelu, zosto na sekade poveke omraza,poveke negativizam izleguva od stranata na VMRO clenovite. Ima primeri i na drugata strana. Zosto nikade ne sretnav kako vo IDNINA Makedonija da ja napravime podobra drzava.Zaedno. Zosto samo tolku ogorcenost i samounistuvanje i megusebna omraza. Vervajte patriot sum kolku i Vie sto ste. Ja sakam Makedonija isto kolku i Vie. Iako po dedo sum Grk.Tanasiois mu bese imeto. JAS sum roden vo Makedonija,ova e mojata drzava. Dedo mi 1912-13-15 (ne zanam tocno) za grcka partija ubil dvajca Albanci vo Korca. Dosol vo togasna kralstvo SHS .Begal od osveta.Go regrutirale Srbite,bil na Kajmakcalan.Ranet so bajonet vo kolkot. Ordenot seuste go imam na zidot. Makedonski ne nauci znaese- Grcki, Vlashki i Albanski. Posle Prvata svetska vojan lovese kacaci po debarsko i strusko.Bidejki im go znaese jazikot i tabietot.Pak srbite go stavile vo svoja sluzba. Ostavete gi moite razmisluvanja za koi MOIRA me cenzurirase.Toa se moja privatna rabota.Se odnesuvaat na etnogenezata na moderniot segasniot makedonec,samo za mene se i ne sakam da vi gi nametnam. 2001 bev branitel.So tenkovski vod negde vo nivjeto pred Poroj,Drenovec 2. Bevte li Vie? Samo sakam da Vi naglasam MAkedonija e MOJA tatkovina,zboruvam makedonski,se cuvstvuvam makedonec. Dosta se delime i gi brkame nasite luge koj da si odel -vo Bugarija koj vo Srbija koj vo Grcija. Ako se izbrkame site na tri strani po 25% nisto nema da ostani.Ke ni ja zemat. Taka i Kentaki me isprati vo Bugarija da sum odel i mi se obrati so vistinskoto ime za sto mu blagodaram. Samo me isprati na gresna strana. -Ne ne vo Bugarija- pratete me vo Korca- od tamu dosol Tanasios.-TANAS go vikaa nasite. Kolku pati de me prakate i toa kade sakate jas ke ostanam vo Makedonija,bidejki sum Makedonec,Ve pocituvam,nikogas nikogo ne sum navredil ili potcenil deka bil ova ili ona politicki,ednostavno dozvolete bez vreganje da ja napravime Makedonija takva kakva sto treba da bidi,ugledna pocituvana i bogata.So Branko ili bez Branko ,so Gruevski ili bez Gruevski. So pocit RATKO Изменето од trnar - 13.Јуни.2008 во 15:40 |
||||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
vo recisi cela istocna evropa, so zakon se osudeni i ocrneti onie sto bea komunjari, lugje sto go cicaa sistemot 50 godini, na steta na obicniot covek, lugje sto uzivaa vo nivnite vili i vikendici, dodeka nevinit lugje pieja solena voda i krsea kamenja, lugje, podobro kazano nakazi, sto so pecatenje na pari gi ispratija svoite deca vo 'truliot zapad', a ostanatite gi ostavija da skapuvaat vo mizerijata na 'ednakvosta' vo koja vie bevte najednakvi.
zatoa, ova ne e omraza. ova e samo pocetok na vistinskata odmazda. potocno na poramnuvanje na smetkite za site godini na stradanje sto mu gi nanesovte na neviniot covek, i za site necovecki i anti-patriotski dela sto gi napravivte kon Makedonija i nejzinite vecni ideali. najvinovni ste sto ja zatruvte krvta na makedonskiot narod, so ljubov kon okupatorite od sosedstvoto. no anti-otrovot go imame, i samo uste poslednite pijavici ostanaa da bidat istrebeni. |
||||
trnar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
BRAVO SAMO TAKA NAPRED NA VISTINSKI PAT STE |
||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pa ako, eden ke ni otvaraat muzej .... zrtvi na vmrovskovkata odmazda
|
||||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
toj muzej e eden od najdobrite potezi na ovaa vlada. da se nosat tamu decinjata uste od prvo oddelenie, da vidat kakvi gnasotii se praveni od komunizmot, i ednas za sekogas da bide iskoreneta taa gjavolska ideologija od ovie prostori.
|
||||
trnar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
I analogno na tvoeto tvrdenje ovie 15-17 godini niz evropa polni zandani komunjari.
Posebo vo Slovenija reki krv tecea od ubieni kominusticki kucinja,Vo Slovacka i Ceska komunistickite pesovi se lovea so pushki po ulicite,a vo pribaltickite drzavi gi denea na kolci.Segde samo cistenje,ponistuvanje na sve sto znaci komunizam.Ungarija,Polska gi spali zivi na klada site komunisticki zverovi. Da samo vo Romanija kade Causesku bese vistinski diktator imase takvi netsa no nie sepak nemavme takov tip na diktatura. Jas vi govoram za politicko i nacionalno pomiruvanje. E eden primer za Vasata strana -uslovno kazano. Imav sosed koj bese suden za ideite na VMRO.Skapa vo Idrizovo. Koga se otvoria dosieata,otide da si go zemi.Bea 800 strani- JAS VELAM UZAS. Procita sto procita ,dojde doma od Skopje,legna i umre. Znaete zosto? Oti nemozese da ja svari,da ja prezivee najgolemata izmama vo negoviot zivot.Ne mozese da prezivee koga razbra oti negoviot najveren drugar,sopartiec,istomislenik asli VMROVEC,celo vreme go kodosel,pa mu napisal 800 strani. Sto velite Vie kolku od Vasata strana sto bea komunisti sega se ogromni VMROVCI. NACIONALNO POMIRUVANJE I GLEDAJTE NA NASITE DECA DA IM OBEZBEDIME PODOBRA IDNINA. ILI AJDE KOLETE |
||||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
vo site poranesni komunisticki zemji, na komunjarite im se odzemeni odredeni prava... kako na primer, nemaat pravo na denacionalizacija, da bidat birani za funkcija, da rabotat drzavna rabota, itn.
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
potrebni ili ne ,..ne e vazno,...vazno ,..nekoj si gi stavi u djeb,...parite od ,..glupaviot narod,...a,toj neka sonuva deka ke mu bide bolje,...zimi k*rov!
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
... ajde da ne prosfetlat onie koi ne bea clenovi na SKM kako toa vo Slovenija Kucan beshe pretsedatel... vo Hrvatska Stipe mesik seushte e... vo site istocnoevropski zemji koi imaat premieri i pretsedateli postari od 60 godini... i kade toa se gonea komunistite... osven clenovite na SHAZI, SEk*rITATE... dali ako na narednite izbori pobedi nekoja opcija site koi imaat clenska knishka od VMRO treba da bidat satanizirani... bidejki 90% od naselenieto zema partiska knishka samo i samo da dojde do rabotno mesto... kako shto beshe i vo socijalizmot... bez partiska knishka i bez razgleduvanje na sostanokot na SK ne mozeshe da se vleze na rabota.... na narodot ne moze da mu se sudi... i mislam deka onie koi zboruvaat vo ime na nekoja ideologija... a propagiraat fashizam... ne se clenovi na taa partija... bidejki so takvi proklamaciii shirat tokmu obratni aspiracii... Zoshto VMRO se stava vo ednakvost so fashizam... koj si go zema ... ili koj mu go dade toa pravo....
|
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
da zivee VMRO
narodot e prost no ne e glupav srekjen sum denes so sum del od ovoj narod |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
trnar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изменето од moira - 13.Јуни.2008 во 21:18 |
||||
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |