IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Дали навистина ни беа потребни изборите?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали навистина ни беа потребни изборите?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
Автор
Порака
trnar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 15:12
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Vremeto ke pokaze dali bile potrebni ili ne.
Ako se zabrzat reformite ,ako izlezat presmetkite na Gruevski kako sto treba, ako Albancite ne go povtorat krsot vo nedela, ako SDSM se transvormira?

Znaci mnogu AKO, koi vremeto ke gi odgovori.

Kako i da e pukanjeto na izborite ostavi mnogu losa slika za MAKEDONIJA.

najprvo

ako se ukine dogovorot na delo ( koj najveke go upotrebuva samata vlada )

ako za dodatna rabota se vrabotat rabotnici na neodredeno vreme a ne postojnite da ostanuvaat cel den za istite pari

ako za drzaven praznik site dukani bidat zatvoreni

ako vo dukanite nema neprijaveni rabotnici

ako vraboteniot ima godisen odmor kolku e propisano so zakon a ne sugavi 10 dena vo koi vleguvaat i sabota i nedela koi se nerabotni denovi

ako pri vrabotuvanje se gleda kvalitet a ne ramkoven kluc ili partiski kluc

ako...... ima uste iljada ako....

APSOLUTNO TOCNO

Изменето од trnar - 13.Јуни.2008 во 15:13
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 15:15
barem vo ovaa sfera za koja zborite, se znae koj turi red vo drzavava...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 15:16
Originally posted by trnar trnar напиша:

Originally posted by KUKOC7 KUKOC7 напиша:

Grant butel i ovoj sto ja otvoril temava
se teski komunjari!!!! izborite bea potrebni !!! fakt

da, jas sum komunjarka so pedigre i ne sdsm-ovka, tuku bas komunjarka

SUM bil clen na SKM,da sum bil.

ova e za sram ne za falba.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 15:38
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Originally posted by trnar trnar напиша:

Originally posted by KUKOC7 KUKOC7 напиша:

Grant butel i ovoj sto ja otvoril temava
se teski komunjari!!!! izborite bea potrebni !!! fakt

da, jas sum komunjarka so pedigre i ne sdsm-ovka, tuku bas komunjarka

SUM bil clen na SKM,da sum bil.

ova e za sram ne za falba.

G-din Kire,prijatelu,
zosto na sekade poveke omraza,poveke negativizam izleguva od stranata na VMRO clenovite.
Ima primeri i na drugata strana.
Zosto nikade ne sretnav kako vo IDNINA Makedonija da ja napravime podobra drzava.Zaedno.
Zosto samo tolku ogorcenost i samounistuvanje i megusebna omraza.
Vervajte patriot sum kolku i Vie sto ste.
Ja sakam Makedonija isto kolku i Vie.

Iako po dedo sum Grk.Tanasiois mu bese imeto.

JAS sum roden vo Makedonija,ova e mojata drzava.

Dedo mi 1912-13-15 (ne zanam tocno) za grcka partija ubil dvajca Albanci vo Korca.
Dosol vo togasna kralstvo SHS .Begal od osveta.Go regrutirale Srbite,bil na Kajmakcalan.Ranet so bajonet vo kolkot. Ordenot seuste go imam na zidot.
Makedonski ne nauci znaese- Grcki, Vlashki i Albanski.
Posle Prvata svetska vojan lovese kacaci po debarsko i strusko.Bidejki im go znaese jazikot i tabietot.Pak srbite go stavile vo svoja sluzba.

Ostavete gi moite razmisluvanja za koi MOIRA me cenzurirase.Toa se moja privatna rabota.Se odnesuvaat na etnogenezata na moderniot segasniot makedonec,samo za mene se i ne sakam da vi gi nametnam.

2001 bev branitel.So tenkovski vod negde vo nivjeto pred Poroj,Drenovec 2.
Bevte li Vie?

Samo sakam da Vi naglasam MAkedonija e MOJA tatkovina,zboruvam makedonski,se cuvstvuvam makedonec.
Dosta se delime i gi brkame nasite luge koj da si odel -vo Bugarija koj vo Srbija koj vo Grcija.
Ako se izbrkame site na tri strani po 25% nisto nema da ostani.Ke ni ja zemat.

Taka i Kentaki me isprati vo Bugarija da sum odel i mi se obrati so vistinskoto ime za sto mu blagodaram.
Samo me isprati na gresna strana.
-Ne ne vo Bugarija- pratete me vo Korca- od tamu dosol Tanasios.-TANAS go vikaa nasite.

Kolku pati de me prakate i toa kade sakate jas ke ostanam vo Makedonija,bidejki sum Makedonec,Ve pocituvam,nikogas nikogo ne sum navredil ili potcenil deka bil ova ili ona politicki,ednostavno dozvolete bez vreganje da ja napravime Makedonija takva kakva sto treba da bidi,ugledna pocituvana i bogata.So Branko ili bez Branko ,so Gruevski ili bez Gruevski.

So pocit RATKO

Изменето од trnar - 13.Јуни.2008 во 15:40
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 15:46
vo recisi cela istocna evropa, so zakon se osudeni i ocrneti onie sto bea komunjari, lugje sto go cicaa sistemot 50 godini, na steta na obicniot covek, lugje sto uzivaa vo nivnite vili i vikendici, dodeka nevinit lugje pieja solena voda i krsea kamenja, lugje, podobro kazano nakazi, sto so pecatenje na pari gi ispratija svoite deca vo 'truliot zapad', a ostanatite gi ostavija da skapuvaat vo mizerijata na 'ednakvosta' vo koja vie bevte najednakvi.

zatoa, ova ne e omraza. ova e samo pocetok na vistinskata odmazda. potocno na poramnuvanje na smetkite za site godini na stradanje sto mu gi nanesovte na neviniot covek, i za site necovecki i anti-patriotski dela sto gi napravivte kon Makedonija i nejzinite vecni ideali.

najvinovni ste sto ja zatruvte krvta na makedonskiot narod, so ljubov kon okupatorite od sosedstvoto. no anti-otrovot go imame, i samo uste poslednite pijavici ostanaa da bidat istrebeni.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 15:48
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

vo recisi cela istocna evropa, so zakon se osudeni i ocrneti onie sto bea komunjari, lugje sto go cicaa sistemot 50 godini, na steta na obicniot covek, lugje sto uzivaa vo nivnite vili i vikendici, dodeka nevinit lugje pieja solena voda i krsea kamenja, lugje, podobro kazano nakazi, sto so pecatenje na pari gi ispratija svoite deca vo 'truliot zapad', a ostanatite gi ostavija da skapuvaat vo mizerijata na 'ednakvosta' vo koja vie bevte najednakvi.

zatoa, ova ne e omraza. ova e samo pocetok na vistinskata odmazda. potocno na poramnuvanje na smetkite za site godini na stradanje sto mu gi nanesovte na neviniot covek, i za site necovecki i anti-patriotski dela sto gi napravivte kon Makedonija i nejzinite vecni ideali.

najvinovni ste sto ja zatruvte krvta na makedonskiot narod, so ljubov kon okupatorite od sosedstvoto. no anti-otrovot go imame, i samo uste poslednite pijavici ostanaa da bidat istrebeni.

BRAVO SAMO TAKA NAPRED NA VISTINSKI PAT STE
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 15:54
pa ako, eden ke ni otvaraat muzej .... zrtvi na vmrovskovkata odmazda
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 15:58
toj muzej e eden od najdobrite potezi na ovaa vlada. da se nosat tamu decinjata uste od prvo oddelenie, da vidat kakvi gnasotii se praveni od komunizmot, i ednas za sekogas da bide iskoreneta taa gjavolska ideologija od ovie prostori.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 16:03
I analogno na tvoeto tvrdenje ovie 15-17 godini niz evropa polni zandani komunjari.
Posebo vo Slovenija reki krv tecea od ubieni kominusticki kucinja,Vo Slovacka i Ceska komunistickite pesovi se lovea so pushki po ulicite,a vo pribaltickite drzavi gi denea na kolci.Segde samo cistenje,ponistuvanje na sve sto znaci komunizam.Ungarija,Polska gi spali zivi na klada site komunisticki zverovi.
Da samo vo Romanija kade Causesku bese vistinski diktator imase takvi netsa no nie sepak nemavme takov tip na diktatura.
Jas vi govoram za politicko i nacionalno pomiruvanje.

E eden primer za Vasata strana -uslovno kazano.
Imav sosed koj bese suden za ideite na VMRO.Skapa vo Idrizovo.
Koga se otvoria dosieata,otide da si go zemi.Bea 800 strani-
JAS VELAM UZAS.

Procita sto procita ,dojde doma od Skopje,legna i umre.
Znaete zosto?
Oti nemozese da ja svari,da ja prezivee najgolemata izmama vo negoviot zivot.Ne mozese da prezivee koga razbra oti negoviot najveren drugar,sopartiec,istomislenik asli VMROVEC,celo vreme go kodosel,pa mu napisal 800 strani.
Sto velite Vie kolku od Vasata strana sto bea komunisti sega se ogromni VMROVCI.
NACIONALNO POMIRUVANJE I GLEDAJTE NA NASITE DECA DA IM OBEZBEDIME PODOBRA IDNINA.
ILI AJDE KOLETE
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 16:34
vo site poranesni komunisticki zemji, na komunjarite im se odzemeni odredeni prava... kako na primer, nemaat pravo na denacionalizacija, da bidat birani za funkcija, da rabotat drzavna rabota, itn.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 17:25
potrebni ili ne ,..ne e vazno,...vazno ,..nekoj si gi stavi u djeb,...parite od ,..glupaviot narod,...a,toj neka sonuva deka ke mu bide bolje,...zimi k*rov!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 19:04
... ajde da ne prosfetlat onie koi ne bea clenovi na SKM  kako toa vo Slovenija Kucan beshe pretsedatel... vo Hrvatska Stipe mesik seushte e... vo site istocnoevropski zemji koi imaat premieri i pretsedateli postari od 60 godini... i kade toa se gonea komunistite... osven clenovite na SHAZI, SEk*rITATE... dali ako na narednite izbori pobedi nekoja opcija site koi imaat clenska knishka od VMRO treba da bidat satanizirani... bidejki 90% od naselenieto zema partiska knishka samo i samo da dojde do rabotno mesto... kako shto beshe i vo socijalizmot... bez partiska knishka i bez razgleduvanje na sostanokot na SK ne mozeshe da se vleze na rabota.... na narodot ne moze da mu se sudi... i mislam deka onie koi zboruvaat vo ime na nekoja ideologija... a propagiraat fashizam... ne se clenovi na taa partija... bidejki so takvi proklamaciii shirat tokmu obratni aspiracii... Zoshto VMRO se stava vo ednakvost so fashizam... koj si go zema ... ili koj mu go dade toa pravo.... 
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 19:11
da zivee VMRO
narodot e prost no ne e glupav
srekjen sum denes so sum del od ovoj narod
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2008 во 19:14
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

... ajde da ne prosfetlat onie koi ne bea clenovi na SKM kako toa vo Slovenija Kucan beshe pretsedatel... vo Hrvatska Stipe mesik seushte e... vo site istocnoevropski zemji koi imaat premieri i pretsedateli postari od 60 godini... i kade toa se gonea komunistite... osven clenovite na SHAZI, SEk*rITATE... dali ako na narednite izbori pobedi nekoja opcija site koi imaat clenska knishka od VMRO treba da bidat satanizirani... bidejki 90% od naselenieto zema partiska knishka samo i samo da dojde do rabotno mesto... kako shto beshe i vo socijalizmot... bez partiska knishka i bez razgleduvanje na sostanokot na SK ne mozeshe da se vleze na rabota.... na narodot ne moze da mu se sudi... i mislam deka onie koi zboruvaat vo ime na nekoja ideologija... a propagiraat fashizam... ne se clenovi na taa partija... bidejki so takvi proklamaciii shirat tokmu obratni aspiracii... Zoshto VMRO se stava vo ednakvost so fashizam... koj si go zema ... ili koj mu go dade toa pravo....

Изменето од moira - 13.Јуни.2008 во 21:18
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.