|
ЗОШТО СМЕ СЛАБИ ? |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | |
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZEMETE ANALGIN, TOJ LECI SVE,,,,
|
|
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слаба терапија ти е тоа, мене глава од аналгин не ми поминува, но овде не сум јас во прашање, туку темата, така да...
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A CAFFETIN SO ,,LIMUN,,..PROBA LI
|
|
|
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So pocit brat, ama smetam deka temava zasluzuva povece respekt, pogotovo od nas muslimanite. Bi bilo upavo da se potrudime da dademe nase viduvanje na rabotite. |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GLEDAM DEKA NE RAZBRA STO E ,,ANALGIN,,, MISLAM DEKA RECEPTATA JA IMA AISHA SAMO TREBA DA SE CITA
|
|
|
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro sto vikas taka, no neznam dali site znaeme da ja citame receptata kako sto treba! |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PA KE JA CITAS EDNAS ,PA USTE EDNAS ,PA USTE EDNAS,.. UPS KE SI ZEMES USTE EDNA, PA USTE EDNA..MORA DA DELUVA-GARANTIRAM
|
|
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vredi uste ednas da se postira, za da ne podseti vo koja maka sme! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A BE MOMCI -SITE-KOGA ZBORITE ZA MUSLIMAN , ZEMATE ZA PRIMER EDEN SREDEN COVEK, I TOA OD NASATA OKOLINA, KADE SITE SPORED MENE SE DO ODREDENA STEPEN NEOBRAZUVANI. ZNAETE VIE STO MUSLIMANI IMA VO DRUGITE ISLAMSKI DRZAVI PR TURCIJA- DOKTORI I DOKTORI(EVE PRIMER IMA BOLEST NA BEHDZET), DA NE ZABORAM ZA MALEZIJA, SINGAPUR I DR. A ZA TOA DEKA IMA NEKAKOV ZASTOJ SOGLASEN SUM, NO VO TOA SE KRIVI ODREDENI LUGJE VO POZICIJA VO TIE DRZAVI KADE TEHNOLOSKITE I NAUCNITE INOVACII GI POVRZAA SO ..GREVOT...
|
|
|
|
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I Story
Zemjata odeshe niz faza na dlaboki opshtestveni problemi,,,I se stravuvashe deka mozhe da dojde do krvoprolevanje,,,pa se imashe itna potreba od Confucious I negovite soveti… Otkako go pobaraa niz celata zemja,,, go najdoa kako meditira ,,,sedejki pod edno drvo… “Master”,,,urgentno ni e potrebna vasheto prisustvo vo vladata”-mu velea tie,,,”sme na pragot na chaosot”.... Confucius prodolzhuvashe da si meditira,,,, ”Master ,,ti si ne nauchil nas,,,deka ne treba da bideme indiferentni,,,i treba da se grizhime za svetot”...togash Confucius odgovori: “Vo momentov se Molam za nashata Zemja”,,,”posle ke odam da mu pomognam na chovekot koj zhivee blisku mene”...”Pravejki toa shto e vo nash*te mozhnosti,,,nie im pomagame na site,,, site beneficiraat od toa”... ”Izleguvajki so idei,,,kako da go pomogneme svetot,,,nie ne si se pomagame duri sebesi”...”Postojat iljadi patishta za da se involvirash vo politikata”...”nema potreba za mene,,,da bidam “part”...od vladata”... II Story nekoi lugje go prashuvaat eden chovek koj chesto se molel,,,,za toa shto treba da barat od Bog....shto e toa shto e najpotrebno za niv?? Chovekot odgovorel: “Koga bev mlad,,,se klanjav pred Boga i go molev da mi dade sila da go smenam choveshtvoto”,,,no posteperno sfativ deka toa e neshto nad mene,,,,,i pochnav da go molam Gospod,,,da mi pomogne da go smenan svetot okolu mene”... No samo sega ,,,na krajot na mojot zhivot uspeav da go sfatam toa shto trebalo da pobaram od Bog,,,,na startot...a toa e “DA MI SE DADE SPOSOBNOSTA DA SE PROMENAM SEBESI”.... |
|
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najvaznite faktori za stagniranje na Muslimanite
Sekib Arslan golem islamski naucnik, smeta deka najvaznata pricina za stagniranjeto na muslimanite e neznaenjeto, medzu koi ima i takvi koi neznaat da napravat razlika pomedzu vino i shirata, pa sufizmot go primaat kako aksioma koja nedava da se pobie. Majnkavosta na znaenjeto e eden od najgolemite uzroci za nazaduvanje na muslimanite. Toa e poopasno od prostoto neznaenje, zatoa sto koga neznalicata ce naide na nekoj ucen vodac, ce go poslusa i nema da mu mudruva, dodeka onoj koj ima majnkavo znanje ne znae a i nemoze da se uveri deka neznae. Eden od povaznite faktori za stagnacijata na muslimanite e i moralnata pokvarenost. Mnogu mudro kazal Sevki: "Narodot go socinuva samo moralot, dodeka postoi.. koga ce iscezne moralot isceznuva i narodot" No pred se najvazno vlijanie imala pokvarenosta na moralot na Islamskite vodaci, koi sto smetale deka narodot e stvoren poradi niv, i deka mozat da pravat so nego sto ce posakaat. Ovaa misla vo niv fatila dlaboki koreni, sto se kaznuvale site sto ce gi pocele za praviot pat. Za ova "golema blagodarnost" im pripadza i na taka narecenite Alimi koi sto im laskale na vodacite, i nosele Fetvi so koi se dozvoluvalo slobodno da se ubijat sovetnicite vrz osnova na toa sto bile nepokorni i se otrgnuvale od zaednicata. Od druga strana Islamot im preporacuval na Alimite da go reguliraat pravecot na vladarite, da go podigaat glasot koga vlasta ce se pokvari i da gi povikuvaat vodacite i nimi pokornite na praviot pat. No so tek na vreme site vrvni Alimi gi nasledile nedostojni naslednici, koi naukata ja napravile zanimanje za egzistencija, a verata zamska za steknuvanje na bogatstvo, pa taka i gi odobravale od pokvarenite vodaci site nedela, i im dozvoluvale vo imeto na verata da gi prekrsuvaat verskite odredbi. Tpa go pravele, a bednata masa ja izlazuvale so goleminata na turbanite na tie Alimi, i visokite pozicii sto gi imale, mislejki deka nivnite fetvi se ispravni, i deka nivnite stavovi se vo sklad so serijatot. Pokvarenosta so toa uste povece rastela, opstite interesi propadzale, muslimanite zaostanuvale , a neprijatelite na Islamot se podignuvale i se zajaknuvale. Za se toa se odgovorni tie Alimi. |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“DA MI SE DADE SPOSOBNOSTA DA SE PROMENAM SEBESI”.... од Фантастик Лејди)
Амин сестро,Амин! Иншаллах сите ние да го осознаеме Аллаховиот пат и да се владееме според него.Само на тој начин ќе можеме да се измениме себе си,да бидеме позитивни за себе а и за сите кои не опкружуваат. |
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
O Lady dobro ni dojde nazad draga! Odamna te nemase....
Inaku ima edna druga prikazna, vsusnost slucka koja mu se slucila na Muhammed el gazali a toj ja prenesuva vo knigata "GOrka istina". Mu dosol nekoi pobozen covek (ova se slucuva vo Arapskite zemji) i mu rekol deka samo sto zborel so eden stranski novinar i uspeal da mu gi otrgne predrasudite za muslimanite. Koga ovoj go prasal sto novinarot rekol na kraj, toj mu gi prenel negovite zborovi: "Pa vie muslimanite ne ste nikakva zakana za svetskiot poredok, spored muabetot so tebe zakluciv deka vie razmisluvate samo za Onoj svet, i posveteni ste samo na molenjeto." Sepak nie sme namesnici na Zemjata, i vreme e da se odnesuvame kako namesnici, a ne kako potrckovci i sebicni luge, okupirani kako sebe si da se zadovolime i svoite strasti. Nie da sme upateni, a za drugite.... Inaku, Sekib Arslan spored mene e eden od onie luge koi najdboro ja opisal sostojbata na muslimanite vo knigata: "Kako da ummet ponovo vrati svoj ugled." Izobiluva so prekrasni razmisluvanja i primeri. Изменето од Aisha - 24.Април.2008 во 01:54 |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би било непристојно да кажам дека се сомневам во тоа дали е твој текстов.
Затоа, ќе те пофалам, оти ни јас поубаво не би ги објаснил точкиве.
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |