|
Веронаука!!! |
Внеси реплика | страница <1 23456 34> |
Автор | ||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da, se sto e pod obvrska na eden nacin e nametnuvanje. megjutoa problemot e podlabok.
najnakraj nikoj ne gi sprecuva roditelite ako sakaat da si gi nosat decata na veronauka vo crkvite, crkvite imaat i takvi prostorii. a ako sakame da bideme realni, trebase da ima referendum za voveduvanje na veronauka vo ucilistata a ne trup tup. jas sum protiv i ne sum edinstvena. |
||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прашањето беше дали ако изучуваат веронаука ќе станат верници или само познавачи на основите на религиите.
Јас сум служел војска, знам да ракувам со повеќе оружја, но не мислам дека станав убиец...или воин. Единствено оправдување може да биде оптовареноста на децата ...а дека некое знаење ќе им штети на децата...тоа ми е чудно. |
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ke im steti od pricina sto , mojot sin uci vo paraleka kade ima muslimani i pravoslavni. ednite ke odat kaj popot drugite kaj odzata. koga ke izlezat sto ke si kazat? i ednite i drugite ke velat - vasiot sto vi predava ne znae, ve laze.... i decata uste na taa vozrast ke vodat diskusii kako onie sto gi vodat vernicite na podforumot veroispoved.... i site tie vernici se bas vernici, a procitaj im gi postovite samo...
|
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сум сигурен дали свештеници воопшто ќе влегуваат во училиштата, или тој предмет ќе го предава социолог, кој воопшто нема да ги дели децата. |
||
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[QUOTE=semenka] Со Веронаука ќе одиме напред - или се враќаме назад???
-------- Samo nazad se vrakame a ne napred |
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
veronauka ke predavaat svestenici, a istorija na religii ke predavaat sociolozi. |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...pred 6 godini predavaa mladi teolozi, ne aktivni sveshtenici...
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Повеќе сум за воведуње на Етиката како редовен училишен предмет отколку за Веронаука.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislam deka razlicnite religii se cesto pati precka za komunikacija megju lugjeto, predizvikuvaat omraza i konflikti od tipot "jas mojot Bog go sakam povekje od ti tvojot", ili "mojot Bog e podobar od tvojot"...bum-tres...ti na mene li....ne, ne, ti na mene li.... ne, ne sakam moeto dete da se zanivama so takvi raboti
ima tolku mnogu poubavi i pokorisni raboti koi bi sakala da gi nauci.
Dobroto vospituvanje gi sodrzi vo sebe 10te zapovedi,
a dali kje bide naglaseno, Bog rece da se pocituvaat, ili mama rece, ne e mnogu bitno.
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вистинскиот верник е исполнет со љубов и добрина.Убивањето во име на бога е најтешко лицемерие.И крстоносните војни се водеа за територии и богатство.Оној што е шовинист не мора да е верник за да мисли дека другите се лоши.Не постојат лоши вери- постојат лоши толкувачи на верите и лоши верници. Изменето од lpartik - 10.Април.2008 во 20:02 |
||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
TAKA E MN DOBAR PREDMET E ETIKATA,SE SOVLADUVAAT MN KORISNI I INTERESNI ZNAENJA!!! |
||
She sells seashells by the seashore...
|
||
Sanja_Inter
Група Регистриран: 03.Април.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 51 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe so da vi kazam, etika!?? Daj ne me zezaj? Najgolemite bagabonti od nase skolo se na etika! HAHAHA PARADOKS!
|
||
Logic will take u from A to B! Imagination will take u everywhere!
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za da izgradime od nasite deca kvalitetni lugje, treba da gi posluzime so ljubov, vnimanie i ubavo domasno vospitanie NE so strav od bozja kazna |
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So se se slozuvam so Kejt.
Verata e licna rabota i ne treba da e vo ucilistata. |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |