|
како да ја препознаеме вистинската религи |
Внеси реплика | страница <1 23456 10> |
Автор | |||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nikoj na svetov nema eksluzivitet na Boga pa ni muslimanite, a bog ima eksluzivitet na site nas. Zatoa na ovie forumi da gledame sto pomalku da gresime zatoa sto nikoj od nas ne e sovrsen i sekoj od nas smeta deka negovata vera e podobra od drugite. Ako site bideme dobri i na vistinskiot pat togash bog e tolku golem i milostiv sto za site nas ke ima mesto kaj nego.
Ste razmislile li kolku dobri raboti mozat da se napravat preku vakvi forumi i otvoreni razgovori i dali nekogash pomisluvate kolku mozeme da zgresime site nie sakajci da dokazeme nesto a za istoto ne sme kompetentni da komentirame? Nikoj ne e sovrsen i nie treba da se pomirime so toa a najsovrsena religija e onaa koja covek ja sproveduva vistinski i spored site pravila i normi. |
|||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nema vrska vistinskata rekigija ne se poznava po toa koj ja ispolnuva. i muslimanite i istocnite religii imaat lugje koi se predani. eve slucka koja ke ti dade pretstava: ima film narecen "sin eater" Sin Eater e covek koj veruva deka ja ispolnuva Bozjata volja so toa sto zivee nastrana od lugje i doagja samo na pogreb za da gi zeme grevovite na umreniot na sebe, toj e nesto kako "svestenik" no toa sto toj ne go znae e deka koga se izbiralo koj ke bide "Sin Eater" se vlecelo zrepka i taa zrepka bila namestena, no toj ne znael. toj covek narecen Sin Eater ziveel predan zivot na svojata zadaca veruvajki deka ja ispolnuva Bozjata volja. koga nekoj mu ja kazal vistinata toj svatil deka e izmamen i pravel nesto koe Bog ne go baral od nego. taka i mnogu lugje mozat da bidat verni na svojata religija a da ne znaat deka pravat nesto sto Bog ne go bara od niv. |
|||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E mnogu mi objasni sega koja e vistinskata religija. Toa e film i toa e necija imaginacija prenesena na platno pa taka istata nemora da znaci nesto. Mozebi za tebe ima smisla no za nekoj nemora da ima. A po sto se poznava vistinska religija? Ne objansi za toa a za razlika od tebe drugite imaat nekakvo mislenje. I ako moze da mi objasnis malku okolu ova koi se zapadni religii a koi se istocni?
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se slozhuvam i tokmu zatoa sum na ovoj forum. I koga razgovarame vaka iskreno i trezveno, veshtachkite razliki sozdadeni od dogmite i nacionalno-politichkite interesi ednostavno bledneat i ischeznuvaat. Изменето од Messenger - 11.Мај.2008 во 18:16 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
site religii se vistinski
vo sekoja veruvas vo nesto kako moze da se sporeduva veruvanjeto? ne mi e jasno |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sto ako e film? poentata e vazna. jas ne gi sakam religiite. tie te teraat da pravis nesto koe ne e moralno da se pravi. vistinskoto prasanje e : dali pravilno veruvas vo Bog? sto saka toj od nas? za istocni religii mislev na orientalnite religii vo Azija t.e. krishna, buda... kako primer. |
|||
trebo.r.a
Сениор Регистриран: 24.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
НИТУ ЕВРЕИТЕ,НИТУ НЕКОЈ ДРУГ ИМА ЈАСНА И ВИСТИНСКА ПРЕДСТАВА ЗА МОНОТЕИЗМОТ КАКО МУСЛИМАНИТЕ.И ЕВРЕИТЕ МЕСЕНЏЕР СМЕТАЛЕ ДЕКА УЗЕЈР Е АЛЛАХОВ СИН,КАКО ШТО ХРИСТИЈАНИТЕ ТОА ГО ВЕЛАТ ЗА ИСУСА. АЈДЕ БУЈРУМ ПОКАЖИ МИ КОЈА РЕЛИГИЈА ГО ТВРДИ ИСТОТО,ШТО ГО ТВРДИ ИСЛАМОТ? |
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Требо - не знам која религија го тврди тоа што го тврди исламот, но навистина е редно да престанете да го напаѓате христијанството заради Светото Троиство, само затоа што вие не можете да го разберете...
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Trebo, bez razlika dali tebe ti e jasna slikata ili ne, dali ti se slozhuvash so taa interpretacija ili ne, fakt e deka Islamot samo se nadovrzuva po Judaizmot i Hristijanstvoto vo monoteizmot, a ne go establira kako takov. Toa e istorijski fakt i nema potreba od nikakvo folozofiranje ili ubeduvanje okolu toa. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
aaaaaaaaaaaaa
Нов член Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
EDINSTVENO AKO BOG TOA VI GO DADE.
|
|||
se7en
Нов член Регистриран: 07.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Islam znaci "totalna potcinetost na eden Gospod". Ako vo vremeto na judaistite ste otisle i ste go prasale na Mojsej "koja vera propovedas ?". Bi ti odgovoril "verata koja bara totalno potcinuvanje i predavanje na eden Gospod". Ili pak arapski Islam. Togas da si mu spomnel na Mojsej "judaizam" toj ne bi te razbral. E sega sto se slucilo so verite kako se interpretirale, za kogo bile upateni, toa e druga rabota. Vo sushtina, Islamot postoel i pred Muhammed. Matthew (15:24) But he answered and said, I am not sent but unto the lost sheep of the house of Israel. "No toj odgovori i rece, jas sum praten na izgubenite ovci od kukjata na Izrael" (malku pobukvalen prevod). Isus ne bil praten za celoto coveshtvo i za site vreminja, za razlika od Muhammed. Muhammed e konecniot prorok. A verata e edna. Islam - totalno poctinuvanje na eden Gospod |
|||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ma nemoj molim te Isus ne bil praten za site?
A zosto im veli odete i pravete OD SITE moi ucenici krstevajki gi vo imeto na... eve go stihot MATEJ 28 16 Така одејќи, направете ги сите народи Мои ученици, крштавајќи ги во името на Таткото и Синот и Светиот Дух! Учејќи ги да пазат сè што Сум ви заповедал! Isus bil NAJPRVO praten za Izrael no i za celoto covestvo |
|||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
P.S. Ako veke pravite takvi paraleli,toa ako go prasema denes Mojsej sto ke ni kazel sto veruval Pa prasajte bilo koj hristijanin i on ke vi kaze deka BOG E EDEN. Sto mislite deka jas i site veruvame deka ima 3 Boga.
|
|||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||
se7en
Нов член Регистриран: 07.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e zosto de, i jas toa se bunam ... ke ti dadam uste pobukvalen prevod od prethodniot stih: "jas NE sum praten OSVEN na izgubenite ovci od Izrael". Logicki ako analizirash, vika deka toa mu e misija, ne e praten za NISTO osven za ovcite zagubeni izraelski. dovolno rabota ima da im go pokaze stadoto na ovcite, za drugi ovci nema vreme. Ima drug za toa koj ke bide praten. taka da ne bidi ovca izgubena, ne mi kazuvaj prikazni posle, pred toa, ne utre zadutre ... |
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |