![]() |
|
HZ. MEHDI (A.R.) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 15> |
Автор | |
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A da prestanete da propovedate dzihad mnogu poubavo ce vi e, tocno toa go pravite samo vo zaviena forma......
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
А против кого тоа ние проповедаме Џихад? ![]() |
|
![]() |
|
Noor4ever ![]() Група ![]() Регистриран: 17.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 74 |
Ti znaes li sto e xhihad? nemas poima, ne si dostoen da go upotrebis toj zbor, inaku koga ke go spomnes ke treba abdest da zemes pozdrav |
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Како што реков на почетокот уште, темата не ми се допадна, затоа што знаев дека ќе оди во овој правец. Јавно проповедање на света војна и проповедање на идеја дека сите останати кои нема да веруваат во ислам ќе бидат истребени, е недозволиво тука на форумот, а и во ниедно цивилизирано општество!!!
Свемирски - имаш официјална опомена за начинот на кој се обраќаш кон Марија! И вчера истото го реков - ако некој ви постави прашање - одговорете на тоа достоинствено! Марија никаде никого не навреди, а ако вие во секое прашање барате позадина, тогаш ВИЕ имате нешто од кое што се срамите и бегате, а не тој што поставува прашање. Секогаш кога има навредливо прашање, јас прв реагирам, а сега - ТИ си тој кој навреди! Освен тоа - Марија е во право - како тоа проповедате дека ќе се војува со сите останати, а од друга страна, не сакате да дообјасните околу тоа и да кажете што точно мислите. АЈДЕ - кажете што мислите и искажете отворено - барем сите да знаеме на што сме! Да знаеме кој какво мислење има за себе си и за другите и да имаме јасна претстава со кого тоа дискутираме! Дали во вашиот свет, може да се функционира само ако сите останати (т.е. НИЕ) сме истребени, уништени или конвертирани? Кажете си отворено, барем да знаеме до каде сме со почитта, затоа што вака - имам впечаток дека има само лажна почит и лажни идеи за соживот и разбирање! Отворете ги картите и бидете искрени! |
|
![]() |
|
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Зидарски,да не се превесели денеска?!!!
Се читаш ли што пишуваш,и со каков тон тоа го пишуваш? Просто ме зачуди.За каков Џихад бе вие зборувате,од каде вие тоа?!!!! ![]() |
|
![]() |
|
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Јас не спомнав џихад... многу јасни прашања поставив и се во врска со начинот со кој Свемирски се обрати кон Марија и содржината на неговиот пост, и се разбира со содржината на тоа што Падишах го објави. Многу едноставни прашања поставувам, очекувам чисти, едноставни и искрени одговори!
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
ٍСоживот? ![]() Ова е пост на Даија, претходно Ајша зборува за соживот, а после тоа Даија му порачува на Халид: Nemoj da ides u manastir, kje im go rasipes prosekot...
![]() plus utre e den na jajca krsenje.....
![]() Zatoa ostaj gi raat da si praznuvaat
![]() КАРТИТЕ СЕ ОТВОРЕНИ. Искрени се до-коска. Само...пречи кога друг зборува за искреноста. Изменето од maria_magdalena - 28.Април.2008 во 01:01 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Да проповедавме џихад сега другите форумџии ќе ти правеа парастос.....
![]() |
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
![]() |
|
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Мариче мори Мариче, кој штраф не ти е на место?
Зошто ми ги вадиш зборовите од контекст.
А многу лошо од твоја страна што ни натураш на мене и Аиша, антисоживотски став, КОГА И САМАТА НАЈДОБРО ЗНАЕШ ДЕКА НЕ ТИ Е НА МЕСТО ЗАБЕЛЕШКАТА.
Имаш пријатели кои го живеат соживотот, и внимавај да не ги загубиш.....
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Па ништо од контекст не извадив, само ми беше...хм...необичен тој повик, можеби погрешно го протолкував, но ете видиш, ти убаво објасни. Убаво е кога работите ќе се разјаснат.
Nemoj da ides u manastir, kje im go rasipes prosekot...
![]() ![]() plus utre e den na jajca krsenje.....
![]() ![]() Видиш, убаво што се потегна ова прашање ![]() Дефинитивно ќе го почитувам тоа, не би сакала да си ги загубам своите пријатели. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Padisah ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
Da objasnam nekoi raboti bidejki nekoi toa sto go sakkat go cittat a toa sto ne ne go spomnuvaat neyse zdiarski velis temta ke odela na toa na koe , ne greska si, drugo vo prviot post velis Јавно проповедање на
света војна ..a potoa vo sledniot post velis Jas не спомнав џихад... znaci ne vrat, sija taka se veli neli ako veke ne znaes sto velis ili pak brzo zaboravas ..ne zanm sto da kazam
kontradiktoren si vo svoite kazuvanja (da ne kako onaa edno velam drugo pravam nasto kako toa ke da e)
temate e za doaganjeto na mehdi
spored studii, pisuvanja, mislanja, hadisi,.....istoto go proiznesov
ne e povik za dzihad, znaci uste ednas ovaa e za doaganjeto na hz mehdi, a kako ke e ,toa najdobro allah znae
potoa za drugo sto si kazal da vidime
АЈДЕ - кажете што мислите и искажете отворено - барем сите да знаеме на што сме!
Да знаеме кој какво мислење има за себе си и за другите и да имаме јасна претстава со кого тоа дискутираме!
Mislenje sakas ovaa e moe licno mislenje: za mene ima luge i neluge !!!
nem potreba da objasnuvam se zane sto sakam da kazam .
Дали во вашиот свет, може да се функционира само ако сите останати (т.е. НИЕ) сме истребени, уништени или конвертирани?
jas nikade ne sum spomnal da se istrebat drugite znaci voopste ne ubavo de se sluzis so lagi toa e golem grev pa site da se unistat ili pak ne znam site da se konvertiraat.
Кажете си отворено, барем да знаеме до каде сме со почитта, затоа што вака - имам впечаток дека има само лажна почит и лажни идеи за соживот и разбирање!
prethodno ubavo kazav i se vide sto kako e nema potreba za ovaada komentiram ! so drugiot post
Jас не спомнав џихад... многу јасни прашања поставив и се во врска со начинот со кој Свемирски се обрати кон Марија и содржината на неговиот пост, и се разбира со содржината на тоа што Падишах го објави. Многу едноставни прашања поставувам, очекувам чисти, едноставни и искрени одговори!
jas odgovoriv iskreno kako i sekogas samo od tvoja strana bese mnogu nisko da obvinuvas nekogo za nesto sto ne napisal ! poslednite postovi sto gi dadov se za viduvanja vo idninata ama na kraj jas ubavo kazav najubavo I najdobro zanae ALLAH
uste ednas sakam da kazam so polednite postovi sto gi dadov se viduvanja za idninata , ne edno mesto ima za
Velika bitka izmedju Muslimana (ukljucujuci Jevreje i Kršcane koji ce ispravno povjerovati u Isa (a.s.) nakon njegovog povratka) predvodjeni Imamom Mehdijem protiv Jevreja i ostalih ne-Muslimana na cijem celu ce biti Dedžal.
ako ja procitas recenicata sekoj moze razlicno da ja protumaci
na pocetokot moze da razberes deka ke e bitka megu muslimani a potoa veli ke bidat vkluceni i evrei i hristijani koi ke veruvaat vo vrakanjeto na isus a ke bidat predvodeni od mehdi ke bidat protiv nevernicite, za toa `Najubavo i najdobro samo ALLAH znae` (`En dogrusnu ALLAH bilir`)
potoa ima deka
Isa (a.s.) ce ubiti Dedžala kod kapije Ludda (Lud je današnji Izrael, mjesto aerodroma i baza glavne Izraelske vojske.) deka hz Isa (ISUS) ke go ubie dedzalot zosto za ovaa nemas komentar ili pak za toa deka
Isa (a.s.) ce doci (spustiti se sa neba) u Damask, i obavljati molitvu iza imama Mehdija.
Isa (a.s.) ce slomiti krst i ubiti svinju, tj. uništit ce lažno kršcanstvo. hz Isa ke dojde i deka ke go skrsi krstot i ubije svinjata i deka ke go unisti laznoto hristijanstvo
|
|
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle Daimi Muzaffer Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan |
|
![]() |
|
Padishah, благодарам за појаснението.
Жал ми е што моите прашања, иако добонамерни, секогаш предизвикуваат некаква “револуција“ на подфорумов која завршува со лоши квалификации по мојата личност. Ете се можело да се објасни убаво. Дури, ако не се лажам, ова за Мехди, мене ми личи како некое исламско видување за Армагедон. Во секој случај, благодарам, и се извинувам на сите форумски муслимани кои се нашле засегнати од моите прашања. Моите намери не беа никогаш лоши, колку и да ви изгледале такви. Останете со здравје. |
|
|
|
![]() |
|
zmejko_zmejko ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Април.2008 Локација: Djibouti Статус: Офлајн Поени: 242 |
postoi , ajde da recam , izreka vo koja se veli deka so sila moze da se zeme a nikako da se dade ..... taka i ovoj forum mi nalikuva na nasilen obid da nekomu koj dobro znae , mu se prodade lazna slika za nesto koe so vekovi nanazad ne mrdnalo od mesto .... islam ... citam kako nekoj pisuva deka ce dojde den koga ce go unisti laznoto hristijanstvo , ke go skresl krstot i sto se uste ne .... e sega se gleda jasnata slika za islamot .... religija so vkoreneti omrazi kon se sto e sprotivno i napredno za razlika od nego .... religija vo koja e dozvolena samo omrazata kon site ostanati religii .... religija koja nikogas ne naucila da korespondira i zivee so ostanatite religii .... mal milion primeri od minatoto a uste poubavi i pojasni primeri vo segasnosta .... indija , kina , filipini , izrael , evropa .... nikade kade sto postoi i druga osven muslimanskata nema mir i spokoj .... a da ne zboruvame i za najsvezite primeri od irak , kade sekojdnevno bombasi samoubici ubivaat nedolzno naselenie vo imeto na boga ... i toa muslimani ... pripadnici na drugi muslimanski sekti .... a za onie , od tipot na vahabiite i talibancite ne sakam nitu da razmisluvam i pisuvam zaradi toa sto za niv i ne vredi covek da trosi zborovi i da se zamara so nekoi bradosani , zakoraveni i necivilizirani sustestva ... na koi samo genot za ubivanje i unistuvanje im ostanal izvoren , nepromenet od samiot pocetok ... da se mrazi se sto ne e isto .... a tuka , na ovoj forum , za zal , sekojdnevno se srecavame so tipovi i tipki na koi edinstveno i samo takviot nacin na ziveenje i korespodencija so drugi veri i konfesii im odgovara pa so seta sila , da gi opravdaat parite dobieni od svoite mentori , ne kolku poradi veruvanjeto , se obiduvaat so sekakvi zborovi i metodi da go ubedat nemuslimanskiot del od clenstvoto na ovoj forum , deka islamot e toj koj vodi po ispravniot pat .... mozebi , ne velam ne , od prosta pricina sto tie jadnici i ne smeat spored islamskiot radikalizam i da pomislat deka ne e taka .... i ne e ... no , najubavo e covek da gi ostavi da ziveat tamu i taka kako sto e .... nekade vo 1430 ? godina .... da ne se obiduva popusto da dokazuva deka postojat i drugi nesta osven radikalizmot i vahabitizmot .... e tokmu poradi toa i rekov kako sto rekov na pocetokot .... so sila mozes samo da zemes , nikako da dades ...a tuka e jasno koj so sila saka da zeme a koj da dade
![]() Изменето од zmejko_zmejko - 28.Април.2008 во 12:49 |
|
![]() |
|
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
~,,~Alah da go nagradit bratot *zmejko zmejko*za iscrpnata vistina koja ja postira~,,~
|
|
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |