IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Трифун Костовски
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Трифун Костовски

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
Автор
Порака
AK-47 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 81
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK-47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 18:27
i jas sum za da dade ostavka , apsolutno nisto ne napravi , ni eden kamen ne stavi nigde, gradot e katastrofa, samo odete do Sobranieto na drzavata , i videte gi dupkite, starata carshija se gradi od samite lugje sto vodat biznis tamu, nema ni svetla na mnogu mesta, kucinja nasekade, nisto nisto nisto ne e smeneto, i jas mislev deka on ke napravi nesto ali NC nisto
Кон врв
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 18:45
http://www.youtube.com/watch?v=lQqXo0y5qu0

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
газење%20од%20смеење
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
intel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Април.2005
Поени: 94
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај intel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 20:18

Егзибиционист
Ѓорѓи Марјановиќ

Како што знаете, го прашав газда Трифун кога, за доброто на Скопје (а не помалу и на Македонија) ќе си даде оставка и тој на чист македонски (што ќе рече: инаетџиски) се зарече дека тоа нема да го стори. Притоа пак го заборави главното - судирот на интереси. Наместо тоа, театрално ги крена очите кон небото и пропелтечи:
„Господ ми е сведок за тоа како се чувствувам и кои се моите принципиелни ставови...“ Јас, инаку, не се сомневам дека Господ убаво знае како се чувствува газда Трифун: та не пишува попусто во Светото писмо дека поскоро камила ќе мине низ иглени уши одошто богатиот ќе влезе во рајот!
Што се однесува до неговите „принципиелни ставови“, нив ги знаеме и ние простосмртните: тие „принципиелни ставови“ му овозможија да влезе во парламентот на крилјата од здравите леви сили (комуњарите од СДСМ), за потем истите принципи да му овозможат да стане градоначалник со поддршка на уште поздравите десни сили („благонадежните“ од ДПБНЕ!). Не се сомневам дека идните политолози добро ќе се изнамачат настојувајќи да одгатнат што му значеше она „Влезен сум во политиката бидејќи чувствувам исконско право...“, иако нас, простосмртните, повеќе не заинтересира со продолжението од таа простопроширена реченица, во која не извести: „... бев задолжен со капитални проекти да и помогнам на државата!“
Кој го задолжил - не рече. Важно, сега знаеме дека Кермес (и пустошењето на паркот) не се случува по негова слободна волја, туку како нечиј (!?) аманет да и помогне на државата со капитални проекти. Ќе беше убаво тоа да им го кажеше на граѓаните пред изборите, зашто тие обично гласаат за оној што ветува дека ќе им помогне ним, а не на оној чии мисли постојано се вртат кон државата.
Инаку, кога аферата Кермес дојде во критична фаза (надлежните се разбудија од вревата на загрижените скопјани и ја забранија неговата натамошна изградба!) , газда Трифун не забавуваше заканувајќи му се со суд на својот довчерашен миленик (директорот на „Водовод и канализација“, кој во меѓувреме стана министер и кој не можеше да го проголта туку-така пустошењето на Паркот) . Што стана со таа тужба - не знаеме! Не е ни важно! Важно е дека чувме од устата на газда Трифун лично: „Кога ја добив забраната за продолжување на изградбата (на Кермес) , ги запрев работите!“ Аферим! Конечно призна дека тој е оној што го ѕида монструмот Кермес.
Ајде да му поверуваме и на зборовите: „Јас и кога се кандидирав за градоначалник бев стопанственик, но во ниту еден момент не ги ставив во конфронтирање (?!) личните и општествените интереси“, иако е тешко да му се поверува. Да водеше (во социјализмот) ваква грижа за „општествените интереси“, немаше толку бргу и толку многу да му нарасне личното богатство. Очигледно, грижејќи се за „општествените интереси“ значително си ги унапредил личните. Сега (во капитализмот) песната е иста, само интонацијата е поинаква.
Како да му веруваме, меѓутоа, дека е надвор од секаков судир на интереси кога, од една страна, признава оти гради (па запира кога ќе му наредат, иако притоа бучно протестира и се заканува, што зборува за повредениот личен интерес) , а, од друга страна, во ниеден миг не негира дека врз него лежи грижата за Скопје (иако со прст не мрднува да го заштити Градскиот парк од себе, што е тешко и да се замисли) .
На времето, кога изградбата на неговото монстр-здание се уште не беше почната, газда Трифун прописно се изрезили багателизирајќи го сечењето на чинарите во паркот со фактот - да не верува човек! - дека исечените дрвја биле самоникнати! И да беа, ова е малоумна логика! Само што кермесоградителот ја изрече својата велемудрост, по телефон ми се јави непознат Турчин (се претстави човекот како што е ред) и ми рече дека тоа што го рекол градоначалникот - да прости! - не било точно: паркот го насадиле Турците! Замислете си ја оваа иронија на судбината: Турците насадиле убав парк, а го уништуваат Македонците (верно, само еден од нив, шетан човек, што ја знае Виена како својот џеб, згора на се уште и првенец на Скопје!)
Она што ме крепи да истрајам во оваа нерамноправна битка против недопирливиот газда Трифун се токму граѓаните на Скопје, кои, каде и да ме сретнат, ме поттикнуваат да истрајам во неа. Газда Трифун и јас очигледно имаме различни интереси: јас со Ристо Пенов си расипав мошне срдечни човечки односи поради сечењето на костените на плоштадот. Нема никаква разумна причина г. Костовски да очекува да му простам за уште потежок престап - за пустошењето на паркот.
Зашто, изградбата на неговиот дворец на местото од Кермес е само почетокот на тоа уништување. Не е тешко, да се пресмета колкава ќе биде деноноќната фреквенција на луѓе и возила во срцето на Паркот поради неговиот „дворец“; не е тешко да се пресмета на колкав простор ќе треба да се протегаат паркинзите за неговото опслужување. Јас се разбирам во тоа и за тоа се грижам! (Буџетот никогаш не ми бил јака страна! Ни во сопствената куќа! Не верувам дека некој ќе ме чуе да се расправам за пари! Не може сите да се разбираме во се).
До ден-денес никој жив - освен газда Трифун! - немал причина да ме нарече „егзибиционист“ (ако воопшто му го знае значењето на тој збор) : јас не се слеков гол за да протестирам против насилството врз паркот. Па и да го сторев тоа, никој немаше да ме нарече така. Во Европа, за која толку многу сонуваме, луѓето туку-речи секојдневно се слекуваат во знак на протест против она што не им се допаѓа. И никој жив не помислува да ги нарече егзибиционисти. Самиот газда Трифун, меѓутоа, со своите несмасни јавни настапи, од поодамна си ја разголува сопствената духовна беда...
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 20:29
neka zivee TRIUMF KOSTOVSKI тагатагатагатагатага
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
intel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Април.2005
Поени: 94
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај intel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 20:41
Originally posted by Филип II Филип II напиша:

A koj gradonachalnik mislite deka najmnogu napravil za Skopje dosega (od tie shto ja imale funkcijata poslednive 20-tina godini)?

Jugoslav Todorovski
Milan Talevski
Goran Nikolovski
Jove Kekenovski
Risto Penov
Risto Penov.
Negovoto neuspesno kandidiranje po tret pat pokaza deka narodov skopski voopsto ne sledi kako raboti gradonacalnikot. Ednostavno saka promeni bez da razmisli za toa kakvi kje bidat.
Taka i sega, ne deka znaat sto i kolku srabotil Tripun(a ne srabotil nisto), ama ete pak nesto da se smeni. E sega mnogu e bitno na kade se tera vodickata. Definitivno nakaj Velija. Starite vikaat od kol na kol.......

Изменето од intel - 04.Декември.2007 во 20:42
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 21:13
trifun ima napraveno mnogu povekje za Skopje od Penov...ne se soglsuvam deka penov uspesno se kandidiral...a gragjanite znaat sto napravil i Trifun i Penov...urbana mafija sigurno ne ja napravil Trifun

Изменето од PAVLIN - 04.Декември.2007 во 21:14
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 21:15
penov e lopov,..i toa zakoraven!,...koga ke se svestite?,....samo shto toa go maskiral so toa shto neshto "chepnal" po gradot,....ama ,chepnal zatoa shto imal golema korist od toa chepnuvanje,...go, zabole na risto za grgjanite,..trba da muse konfiskuva se shto ima,...i da se "stavi" nekade ,...da se ,...trti!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 21:31
nagradno prasanje

koje rabotno mesto e najprofitabilno,,, od goltar milioner  ????

ako neznaete 
prasajte go PENOV
toj znae odgovor na ova nagradno prasanje
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Филип II Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2007
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Филип II Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 21:38
Originally posted by brza brza напиша:

penov e lopov,..i toa zakoraven!

1. Vlasta treba i mora da se bori protiv kriminalot, vo sprotivno ne e dobra vlast.
Zoshto ne go goni Penov ako e navistina lopov?

2. Prvata godina na Trifun mu pomina pravejki revizija za eventualni proneveri od Penov.
Zoshto ne najde nishto?

3. Velish deka Penov "chepnal" neshto po gradot zatoa shto imal korist od chepnuvanjeto.
Zoshto i Trifun ne "chepka" nishto za da ima i toj korist od chepnuvanjeto
Филип II Македонски (живеел: 382-336 п.н.е.), Крал на Македонија (владеел: 359-336 п.н.е.), сопруг на Олимпијада и татко на Александар Македонски и Филип III Аридеј.
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 21:55
..ke bidam dosaden i pak ke kazam...koga vikase bato ostavete go PENOV da si dovrsi rabota...vie sakavte od Skopje Viena da pravite...e pa dragi moi..ako sakavte Vienna...odete vo Viennaголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 22:15
Originally posted by Филип II Филип II напиша:

[QUOTE=brza] penov e lopov,..i toa zakoraven!

1. Vlasta treba i mora da se bori protiv kriminalot, vo sprotivno ne e dobra vlast.
Zoshto ne go goni Penov ako e navistina lopov?

pa,valjda i na nego ke mu dojde redot,...a ,ako ne,....togash nerkoj ima interes od toa,...

2. Prvata godina na Trifun mu pomina pravejki revizija za eventualni proneveri od Penov.
Zoshto ne najde nishto?

,...valjda zashto ne kopale pointenzivno,...namerno ili,..nenamerno,...

3. Velish deka Penov "chepnal" neshto po gradot zatoa shto imal korist od chepnuvanjeto.
Zoshto i Trifun ne "chepka" nishto za da ima i toj korist od chepnuvanjeto[

ti kaza bratot,...penov bil goltar,...a,sega?!,....za razlika od ovoj naocharkovo,....neli ne znae kolku pari imal,...pa,....
/QUOTE]
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Филип II Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2007
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Филип II Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 22:20
A vrz osnova na shto ti zakluchi deka e lopov? Gledam deka odgovorite ti zapochnuvaat so "valjda"!?

Vlasta ne mozhe da mu najde NISHTO, Trifun za godina dena pravejki revizija ne nashol NISHTO, nikoj ne go goni za NISHTO!

Imash nekakov dokaz deka kradel, ili samo onaka NA PAMET muabet pravish (valjda) za "politichkiot protivnik"?

Изменето од Филип II - 04.Декември.2007 во 22:21
Филип II Македонски (живеел: 382-336 п.н.е.), Крал на Македонија (владеел: 359-336 п.н.е.), сопруг на Олимпијада и татко на Александар Македонски и Филип III Аридеј.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 23:43
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

...Kako go komentirate vcerasnoto gostuvanje na Skopskiot gradonacalnik na Kanal 5 kaj Robert Popovski?

Site gradonachalnici se isti. Nema razlika pomegju Trifun kostovski, Ace Kocevski, Pan;o minov, Slobodan Danev i dosta drugji...............
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 00:38
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

trifun ima napraveno mnogu povekje za Skopje od Penov...ne se soglsuvam deka penov uspesno se kandidiral...a gragjanite znaat sto napravil i Trifun i Penov...urbana mafija sigurno ne ja napravil Trifun

Ne ja napravil Trifun,ama Trifun ja LEGALIZIRA, namesto da ja rusi...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.